Stoiximan Super League

Buzzer-Μίτσελ

Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ από σαράντα μέτρα, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, παρά την ήττα της με 3-2! Με τη διαιτησία τα έβαλε ο Σισέ, δηλώνοντας: της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Ένα από τα πιο δραματικά φινάλε των τελευταίων χρόνων παίχτηκε στο ΟΑΚΑ.

Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ από σαράντα μέτρα, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, παρά την ήττα της με 3-2!

Οι «πράσινοι» απάντησαν στο γρήγορο γκολ του Λαγού (13') με τους Σισέ (21'), Ζιλμπέρτο (44') και Βύντρα (63') -ο οποίος, μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα αποβλήθηκε- αλλά πλήρωσαν αλλά πλήρωσαν τη λανθασμένη εκτίμηση του Καρνέζη στο τέλος.



«Δάγκωνε» το κέντρο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, με το 2-0 του πρώτου ματς και με το γρήγορο γκολ του Λαγού, βρέθηκε για τα καλά σε θέση «οδηγού» και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι. Άλλωστε, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν στηθεί από τον Μανόλο Χιμένεθ για να χτυπήσουν ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Η παρουσία των Μάκου και Ντιόπ στον άξονα είχε σκοπό να αχρηστεύσει τις απόπειρες για παιχνίδι με κάθετες μπαλιές του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντας τους παίκτες του Φερέιρα να «σπάνε» την μπάλα στα πλάγια. Η έμπνευση, όμως, του Πορτογάλου τεχνικού των «πρασίνων» να χρησιμοποιήσει τον Λέτο στα δεξιά αποδείχθηκε ακόμα μία φορά ατυχής. Ο Αργεντινός έδειχνε να έχει κέφια, αλλά εγκλωβισμένος από τους Καράμπελα και Λαγό -με τον δεύτερο να βοηθά και επιθετικά- αναγκαζόταν να κλίνει προς τα μέσα και να γίνεται εύκολη «λεία» για τους παίκτες του «Δικεφάλου».

Σισέ και Ζιλμπέρτο-οοο!

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν μετά από στημένη φάση και γκολ του Σισέ, που άνοιξε λογαριασμό και εναντίον της ΑΕΚ ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται για την απόφαση του Παππά να μην αποβάλει -ως όφειλε- τον Λουκά Βύντρα από το πρώτο 45λεπτο. Αυτό θα ήταν και το μοναδικό θέμα συζήτησης στην ανάπαυλα, αν δεν είχε προκύψει η απίστευτη γκολάρα του Ζιλμπέρτο στο 44'. Ο χαφ του Παναθηναϊκού πήρε εκδίκηση για τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε πετάξει σε παλαιότερα ματς με την ΑΕΚ, από μοιραίος (τότε) έγινε ωραίος (τώρα) και απέδειξε ότι στις φλέβες του ρέει βραζιλιάνικο αίμα!

Τι διαφορά σου κάνει ένα γκολ

Το γκολ του πολύ καλού Ζιλμπέρτο άλλαξε εντελώς την εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Με τους Λέτο και Χριστοδουλόπουλο να παίζουν πλέον στις… κανονικές τους πλευρές και τον Σωτήρη Νίνη να ανεβάζει την απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει σε σκορ πρόκρισης (1-3) στο 61'. Στο προηγούμενο διάστημα, ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει την απόκρουση του αγώνα (τουλάχιστον) σε σκαστή κεφαλιά του Σισέ.

Μετά από ένα… δυσάρεστο πεντάλεπτο διάλειμμα, λόγω της εισόδου μερικών ανεγκέφαλων οπαδών, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν εν χορώ από την πλειοψηφία των φίλων της ΑΕΚ, ξαναείχαμε παιχνίδι, μόνο που, πλέον, η εικόνα του αγώνα και οι ανάγκες των ομάδων είχαν μεταβληθεί εντελώς. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ήξερε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του και ο «Δικέφαλος» που έψαχνε εναγωνίως γκολ. Σε αυτό συνετέλεσε και η αποβολή (τελικά) του Βύντρα, που άναψε νέες φωτιές στο ματς, είκοσι λεπτά πριν το τέλος.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα και με την παρουσία του Ίσμαελ Μπλάνκο, που πέρασε ως αλλαγή, η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει στο χρόνο που απέμενε και το έκανε με όποιον τρόπο μπορούσε. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τον Καρνέζη να αποκρούει σουτ του Μπλάνκο, αλλά και τον Σισέ να αποτυγχάνει δύο φορές να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής

Εκεί που όλα έδειχναν τελειωμένα μίλησε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός χτύπησε φάουλ από τα σαράντα μέτρα, ο Καρνέζης έκανε εντελώς λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξέφρασαν με κάθε τρόπο την οργή τους για την απόφαση του διαιτητή κ. Παππά να μην σφυρίξει τη λήξη στο 97', αφού είχε δείξει επτά λεπτά καθυστερήσεις, αλλά να αφήσει μια επιπλέον φάση να εξελιχθεί.

Το τελικό 3-2 δίνει στην ΑΕΚ την πρόκριση και οι «κιτρινόμαυροι» θα διεκδικήσουν απέναντι στον ΠΑΟΚ μία θέση στον τελικό.

Το φιλμ του αγώνα.

* Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του Κυπέλλου ΟΠΑΠ είναι γεγονός. Η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ και τον επαναληπτικό στην Τούμπα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς από την ΕΠΟ.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Νασούτι, Μάκος (80' Μίτσελ), Καφές (53' Μπάχα), Ντιόπ, Λαγός (71' Μπλάνκο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Ματέος, Γκερέιρο, Νταντόμο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Νίνης (81' Σιμάο), Κατσουράνης (89' Πλεσί), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (74' Μαρίνος), Σισέ

Στον πάγκο: Καπίνος, Γκοβού, Καραγκούνης, Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ











Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x