Stoiximan Super League

Ένας είναι ο Δέλλας…

«Μέλι» έσταζε ο Μανόλο Χιμένεθ για τον Τραϊανό Δέλλα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το παιχνίδι του Σαββάτου της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Ισπανός προπονητής στάθηκε στην απουσία του έμπειρου αμυντικού, στην οποία -όπως υποστήριξε- οφείλεται η κακή αμυντική λειτουργία της Ένωσης στα τελευταία παιχνίδια. «Ένας είναι ο Δέλλας στην Ελλάδα», είπε ο Χιμένεθ, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στην 11άδα, λόγω κούρασης.

«Μέλι» έσταζε ο Μανόλο Χιμένεθ για τον Τραϊανό Δέλλα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το παιχνίδι του Σαββάτου της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ισπανός προπονητής στάθηκε στην απουσία του έμπειρου αμυντικού, στην οποία -όπως υποστήριξε- οφείλεται η κακή αμυντική λειτουργία της Ένωσης στα τελευταία παιχνίδια.

«Ένας είναι ο Δέλλας στην Ελλάδα», είπε ο Χιμένεθ, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στην 11άδα, λόγω κούρασης.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ:

-Αν έχει συνέλθει από την ένταση του αγώνα με τον ΠΑΟ
«Εγώ το ποδόσφαιρο το ζω στο 100%. Η όλη μου κατάσταση είναι να βρίσκομαι σε δράση. Όχι σε νευρικότητα. Είμαι θερμόαιμος. Απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω αν είμαι ήρεμος ή χαλαρός. Είμαι απλά ευτυχισμένος. Κρατάμε όμως μόνο την πρόκριση. Πλέον όμως το Κύπελλο για μας ανήκει στο παρελθόν. Το κάθε παιχνίδι για μας διαρκεί 24 ώρες».

-Τι τον προβλημάτισε από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;
«Είχα πει και πριν το πρώτο παιχνίδι ότι αυτά τα παιχνίδια κρατούν 180 λεπτά συν τις καθυστερήσεις. Σε αυτό το διάστημα ήμασταν συνολικά ανώτεροι. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν ανώτεροι και φύγαμε με ένα καθαρό 0-2. Στο δεύτερο παιχνίδι κερδίζαμε 3-0. Μετά αυτό το πρώτο 20λεπτο δεν ξέραμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έπιασε μετά πολύ καλή απόδοση. Στο τελευταίο μισάωρο, όμως πάλι ήμασταν ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό. Περιμέναμε αυτή τη μάχη. Τελικά κέρδισε η ΑΕΚ με... 4-3».

-Για την κούραση:
«Αύριο, όπως γίνεται πάντα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά το ρόστερ. Φυσικά υπάρχουν παίκτες πιο κουρασμένοι. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Θα κάνουμε αλλαγές, για την κούραση που υπάρχει. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν αρχίζουν και συνεισφέρουν. Πρέπει να συνεχίσουν, περιμένω πολλά από αυτούς. Όπως όμως έχω ξαναπεί έχουν μείνει όμως πολύ καιρό εκτός. Θα τα αξιολογήσουμε όλα αυτά και θα βγάλουμε μία καλή ενδεκάδα».

-Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιο άλλο σύστημα;
«Σχεδόν πάντα χρησιμοποιούσα το 4-4-2 στη Σεβίλλη. Υπάρχει πιθανότητα να το δούμε. Δεν θα προσαρμόσουμε όμως όλη την ΑΕΚ στους παίκτες που ήρθαν τώρα. Αυτοί θα προσαρμοστούν. Και εγώ θα προσαρμοστώ στην κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Έχουμε το χρόνο μπροστά μας για να αλλάξουμε τη φιλοσοφία. Όλα αυτά γίνονται καλύτερα στην προετοιμασία και ακόμη αργεί. Τώρα όμως με Μπλάνκο, Μπαχά και Λυμπερόπουλο ναι θα παίξουμε κάποιες φορές και με 4-4-2».

-Για το παιχνίδι με τον Άρη:
«Νομίζω ότι είναι μία καλή ομάδα. Ο Κούπερ είχε κάνει μία συμπαγή ομάδα, έχει κάποιες καλές προσωπικότητες παικτών και είναι ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο».

-Για τα πολλά γκολ που έχει δεχθεί η ΑΕΚ στα τελευταία της παιχνίδια:
«Αυτό οφείλεται στις όχι πολλές εναλλακτικές λύσεις που είχαμε. Ο Δέλλας είναι σημαντικός παίκτης και θα πρέπει να βρούμε λύσεις για να μην είναι... τόσο σημαντικός στην ομάδα. Τραυματίστηκε στα 15 λεπτά με τον Ολυμπιακό Βόλου και είδαμε τι έγινε. Στην Ξάνθη κρατήσαμε το μηδέν, τώρα έγινε αυτό με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που έγινε είναι εξαιτίας έλλειψη οδηγιών και ο Δέλλας είναι παίκτης που το κάνει. Βλέπετε και εμένα πολλές φορές που φτάνω στη γραμμή και φωνάζω. Κρατιέμαι με το ζόρι. Δεν μπορώ να μπω μέσα και να... τραβάω το αυτί του καθενός και να του λέω τι να κάνει».

-Για τον Ματέος κι αν είναι αντί - Δέλλας:
«Ο Ματέος είναι μία πρόσθετη λύση. Είναι νέος, καλός και εξελίξιμος. Σε 3 χρόνια να θυμάστε ότι θα είναι βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ματέος είναι μία βοήθεια για την ΑΕΚ και όχι λύση για την ΑΕΚ. Έχουμε παίκτες και σε άλλες θέσεις με τις ικανότητες του Δέλλα. Είναι ο Καφές που είναι ηγέτης, είδαμε τον Σάχα να παίρνει τη μπάλα και να βγαίνει μπροστά. Είναι και αυτός ηγέτης. Είναι και ο Λύμπερόπουλος ηγέτης. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες σαν τον Δέλλα, όμως το πρόβλημα είναι ότι Δέλλας δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα. Και αυτό είναι πρόβλημα ακόμη και για την Εθνική. Για μένα ο Δέλλας εξακολουθεί να είναι ο Δέλλας της Ρόμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x