Stoiximan Super League

Εργο(τελης) ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Αν μη τι άλλο, ήταν ξεκάθαρος… Στο ερώτημα «μέχρι πού μπορείς να φτάσεις;», ο Εργοτέλης απάντησε ορθά και κοφτά, «ώς… την Ευρώπη»! Οι Κρητικοί, με μία αρχοντική εμφάνιση και γκολ των Σασιασβίλι (6') και Ζούνιορ (47') -ίσως το ομορφότερο που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας- επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου και έβαλαν… υποψηφιότητα για τα πλέι οφ και -γιατί όχι;- ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Αν μη τι άλλο, ήταν ξεκάθαρος…

Στο ερώτημα «μέχρι πού μπορείς να φτάσεις;», ο Εργοτέλης απάντησε ορθά και κοφτά, «ώς… την Ευρώπη»!

Οι Κρητικοί, με μία αρχοντική εμφάνιση και γκολ των Σασιασβίλι (6') και Ζούνιορ (47') -ίσως το ομορφότερο που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας- επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου και έβαλαν υποψηφιότητα για τα πλέι οφ και -γιατί όχι;- ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κουμορτζί, που έβαλε τρικλοποδιά(!) στον Μπέτο και αποβλήθηκε στο 45', αφήνοντας την ομάδα του με 10 για ένα ημίχρονο!



Αφού… κοιμόταν, τον «έπιασε»!

Κάτι το ταξιδάκι στην Κρήτη, κάτι η ηλιόλουστη μέρα…

Ε, δεν ήθελε και πολύ να… χαλαρώσει. Ο αντίπαλος, ωστόσο, ήταν σε εγρήγορση και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο Πανιώνιος, λοιπόν -για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι- μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρητίου ολίγον τι άνευρος και… κοιμισμένος και ο Εργοτέλης, που, αντίθετα, μπήκε φουριόζος, τον «έπιασε» εκεί. Στον ύπνο!

Μόλις στο 6' -και αφού είχε, ήδη, «χτυπήσει καμπανάκι» ο Μπούντιμιρ στο 3'- άνοιξε το σκορ με τον Σασιασβίλι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των «κυανέρυθρων» -και του Μάχο- και «έγραψε» το 1-0.

Οι Κρητικοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς και ήλεγχαν το ρυθμό μέχρι το 25'. Κάπου εκεί, η ομάδα του Τάκη Λεμονή ανέβασε την απόδοσή της και με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού απείλησε για πρώτη φορά -και τελευταία στο πρώτο ημίχρονο- με τον Κοντοέ.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, από το 35' και μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέσα σε δύο λεπτά (37'-39') απείλησαν τρεις φορές(!) την εστία του Μάχο -με την άμυνα των φιλοξενούμενων να πελαγοδρομεί- αλλά δεν κατάφεραν να «καθαρίσουν» το ματς.

Στο 45', δευτερόλεπτα πριν λήξει το ημίχρονο, έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και στέρησε από τον Πανιώνιο πολλές από τις ελπίδες του για να ξαναμπεί στο ματς. Ο Κουμορτζί, έβαλε μία (ανόητη, το λιγότερο) τρικλοποδιά στον Μπέτο, μπροστά στον διαιτητή και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 για ένα ολόκληρο 45λεπτο…

Καρμπόν…

Όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που -και με παίκτη λιγότερο- προσπαθούσε, αλλά δεν του 'βγαινε τίποτα.

Φάνηκε, λοιπόν, από νωρίς ότι το δεύτερο γκολ για την κρητική ομάδα ήταν θέμα χρόνου… Όπερ και εγένετο! Τον τρόπο, ωστόσο, με τον οποίο μπήκε, τελικά, το δεύτερο τέρμα των «κιτρινόμαυρων», δεν γινόταν να τον προβλέψουμε…

Με ένα ασύλληπτο σουτ, αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μάχο, ο Ζούνιορ «έγραψε» το 2-0, πετυχαίνοντας (ίσως) το γκολ της καριέρας του και ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας…

Από κει και πέρα, ο Εργοτέλης «κατέβασε ταχύτητα», δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ήταν ευχαριστημένος από αυτό το 2-0, το οποίο διαχειρίστηκε με καταπληκτικό τρόπο, μέχρι το τέλος του αγώνα.

Όσο για τον Πανιώνιο, η ήττα αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί πισωγύρισμα…

Πλέον, η ομάδα της Νέας Σμύρνης ισοβαθμεί στην τρίτη από το τέλος θέση της βαθμολογίας με τον Αστέρα Τρίπολης και… κινδυνεύει ακόμα!

Διαβάστε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (46' Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Μπέτο (72' Καρέλης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (70' Χρυσοφάκης).

Στον πάγκο: Αθανασίου, Ορφανός, Φραγκουλάκης, Αλεξόπουλος.

Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Κοντοές, Λάτκα, Όμο, Τσότσαλιτς (25' Αναστασόπουλος), Γιόνσον, Κουμορτζί, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (67' Σβέρκος), Μπάλαμπαν (46' Σάμαρης), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Πούπο, Κούρντι, Κούκετς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο





Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x