Θανάσης Ράλλης

Όλες οι ατάκες του Σισέ

Σήμερα στο Heartbreak Hotel: Οι συνέπειες ενός κρυολογήματος, οι ατάκες του Σισέ στην Τούμπα (το καταλάβατε και από τον τίτλο ε;) και κάποιες σκέψεις που δεν σας αφορούν αλλά τις εκφράζουμε όπως και να ‘χει…


Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Έχω την εντύπωση ότι η μισή Ελλάδα αυτές τις μέρες είναι κρυωμένη. Και τα καταφέρνει έτσι και κολλάει και την άλλη μισή. Έτσι παρά το γεγονός ότι αυτοί που περνάνε κάποιου είδους, γρίπη, κρύωμα ή ίωση μετά από 3-4 μέρες είναι ok, έχουν καταφέρει και έχουν κολλήσει τους υπόλοιπους αφού κανένας από εμάς δεν προφυλάσσεται και όλοι έχουμε από μια εξυπνάδα να πούμε.

«Εγώ δεν κολλάω», «εγώ έχω να αρρωστήσω από το γυμνάσιο», «εγώ πίνω πολλούς χυμούς και ο οργανισμός μου αντέχει», «εγώ έτσι κι αλλιώς είμαι νεκρός εδώ και χρόνια και είμαι φάντασμα που έχει έρθει να σας στοιχειώσει και δεν το έχετε καταλάβει».

Κάποια από τις παραπάνω ατάκες, την έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι. Και μέσα σε όλα αυτά είναι κλειστά και τα φαρμακεία. Δεν είχε χρειαστεί τα τελευταία δύο χρόνια να περάσω ούτε καν έξω από φαρμακείο, αλλά τώρα που χρειάστηκε βλέπω μονίμως κατεβασμένα ρολά. Εδώ και τρείς μέρες!

Σκέφτηκα να σας πω την αλήθεια δυο-τρεις φορές να προσπαθήσω να ανοίξω τα ρολά, αλλά κάτι με συγκράτησε προς τα πίσω. Μάλλον το γεγονός ότι μια τέτοια πράξη είναι παράνομη. Αλλά ευτυχώς για κάθε ανεύθυνο πολίτη που δεν προσέχει την υγεία του, ούτε προσέχει να μην κολλήσει τον συνάνθρωπο του, υπάρχει και ένας υποχόνδριος που θα κουβαλάει μαζί του χαπάκια για κάθε περίσταση. Αντιβηχικά, αντιπυρετικά, μέχρι και αντιτετανικές ενέσεις.

Είστε στη δουλειά σας. Και σας πιάνει πονοκέφαλος. Βάλτε μια φωνή και ρωτήστε αν έχει κανένας depon. Όλο και κάποιο χεράκι θα πεταχτεί και όχι μόνο θα σας προσφέρει depon αλλά θα σας προσφέρει σίγουρα και κάτι άλλο. «Μήπως θες αυτό που είναι καλύτερο;».

Εγώ από την άλλη μεριά δεν είμαι καθόλου προσεκτικός. Ούτε μπορώ να κάτσω στο κρεβάτι για να μου περάσει, αλλά ούτε και περιμένω να περάσουν τρεις ώρες για να πιω το επόμενο αντιπυρετικο. Θέλω να μου περάσει εκείνη τη στιγμή. Είμαι λίγο κακομαθημένος το ξέρω, αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν είχα πρόβλημα από πονοκεφάλους. Δεν με πιάνει πονοκέφαλος ποτέ έτσι στα καλά καθούμενα. Μόνο όταν έχω δέκατα. Και τότε ο πονοκέφαλος που με πλημμυρίζει μου μοιάζει με πρωτόγνωρο συναίσθημα. Δεν έχω ιδέα πώς να τον χειριστώ.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες μου δημιούργησε και έναν αποπροσανατολισμό. Δεν μπορούσα να εστιάσω την προσοχή μου με τίποτα.

Ανάμεσα σε άλλα, έβαλα τα τσιγάρα στο ψυγείο, αντί να ανάψω ένα κερί άναβα το τηλεκοντρόλ, ενώ μία φορά που χτύπησε το τηλέφωνο, σήκωσα την παντόφλα.

Τέσσερις ημέρες και αρκετές εκατοντάδες φαρμακευτικά σκευάσματα μετά μπορώ να πω ότι συνήλθα λιγάκι. Αν εξαιρέσουμε το περιστατικό το πρωί που αντί για καλαμάκι στον καφέ έβαλα ένα μολύβι.

Για να πω τη μαύρη μου αλήθεια αυτό που με βοήθησε να συνέλθω περισσότερο, ήταν οι ατάκες του Σισέ από την Τούμπα. Τουλάχιστον έτσι όπως μεταφέρθηκαν. Θα ξεπεράσω τα «μπράβο Σώτο» και τα «γκολ, γκολ» γιατί μου φαίνονται φυσιολογικά και θα πάω κατευθείαν σε αυτό που μου τράβηξε την προσοχή.

Σύμφωνα με μεγάλη εφημερίδα λοιπόν ο Σισέ μετά το τέλος του ματς φώναξε «Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη»…

Σύμφωνα πάλι με δικές μου πληροφορίες ο Σισέ (που για να θυμίσω σε όποιον το έχει ξεχάσει ότι είναι Γάλλος), όταν πέτυχε το γκολ ο Νίνης σηκώθηκε και φώναξε «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», ενώ αμέσως μετά το τέλος του ματς απήγγειλε ποίηση του Διονυσίου Σολωμού. Όταν ολοκλήρωσε όλες τις ρίμες, φανερά συγκινημένος είπε «Θα σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε».

Ο Μπουμσόνγκ που στεκόταν εκεί κοντά, βλέποντας το φίλο του τόσο συναισθηματικά φορτισμένο, πήρε μια βαθιά ανάσα και συμπλήρωσε …«και θα φτιάξω εγώ δικιά μου κοινωνία άλληνε…».

Είχα σκοπό να ασχοληθώ σήμερα με το τρίτο Zeitgeist. Το είδα όλο μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε. Και δεν είναι και μικρό το άτιμο. Δύο ώρες και σαράντα λεπτά. Θα το αφήσω όμως να ωριμάσει λίγο σαν σκέψη για να είμαι πιο αναλυτικός, αν και είμαι φανατικός οπαδός της άποψης ότι η υπερβολική ανάλυση σκοτώνει αυτό που ήθελες να πεις αρχικά.

Περισσότερα λοιπόν στο επόμενο Heartbreak Hotel.

Μέχρι τότε μοιράζομαι μαζί σας τα εξής πράγματα: Το Black Swan είναι καταπληκτική ταινία όπως και οι 127 ώρες. Το twitter είναι περίεργο μαραφέτι, αλλά το μαθαίνω σιγά σιγά και γράφω και πολλές εξυπνάδες (πράγμα σπάνιο για εμένα). Ένα μπουκάλι κόκα κόλα δεν φτάνει για ένα μπουκάλι ουίσκι. Δυο μπουκάλια κόκα κόλα φτάνουν για ένα μπουκάλι ουίσκι.

Follow ThanRallis on Twitter

Αφήστε το μήνυμα σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο στο: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x