Γιώργος Ζαχαριάδης

Μια στιγμή από το Άρης-Ολυμπιακός

Το ότι θα φτάναμε σε ένα σημείο που οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό θα είχαν αμφίδρομο ενδιαφέρον, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Ο Αρης ελπίζει στην είσοδό του στην ευρωπαϊκή πεντάδα που δεν αποκλείεται να «σφίξει» και να γίνει ευρωπαϊκή τετράδα... Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Το ότι θα φτάναμε σε ένα σημείο που οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό θα είχαν αμφίδρομο ενδιαφέρον, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Ο Αρης ελπίζει στην είσοδό του στην ευρωπαϊκή πεντάδα που δεν αποκλείεται να «σφίξει» και να γίνει ευρωπαϊκή τετράδα... Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, έχει το δικό του καημό και αν τυχόν περάσει με νίκη από το «Κλεάνθης Βικελίδης», θα έχει ακουμπήσει στον τίτλο του πρωταθλητή.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Στο παιχνίδι, οι δύο ομάδες αναμένεται να καταθέσουν το περίσσευμα των δυνάμεών του για να πετύχουν το τρίποντο και ταυτόχρονα να πετύχουν στο διαφορετικό τους στόχο.

Ίσως, για τον Άρη να υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για τη νίκη, καθότι πρόκειται για παιχνίδι στην έδρα του κι αν δεν υπολογίσει στο τρίποντο μέσα στο σπίτι του, ε, τότε καλύτερα να μην πολυασχολείται με την Ευρώπη. Ας αφήσει να κυλήσει το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχει πίεση για μια ευρωπαϊκή θέση, κι αν προκύψει έχει καλώς. Αν πάλι δεν έρθει, του χρόνου πάλι.
Μόνο που αυτή η ευρωπαϊκή έξοδος είναι απαραίτητη. Πάντοτε ήταν απαραίτητη για μια ομάδα που ρεφάρει μέσα από τους ευρωπαϊκούς αγώνες και περιορίζει τα ανοίγματα που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν πολύ επικίνδυνα.

Για να γίνω απόλυτα αντιληπτός, αν τυχόν δεν έχετε κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει, ο Άρης, και όλες σχεδόν οι ομάδες, ελπίζουν ότι με την εισροή των χρημάτων από τους αγώνες της Ευρώπης, της επόμενης σεζόν, θα καλύψει οικονομικά ανοίγματα της περιόδου που διανύουμε.

Ουσιαστικά, οι ομάδες που τρέχουν στην κούρσα για την Ευρώπη, επενδύουν στο στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου και περιμένουν να εισπράξουν τα μερίσματα κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου. Φυσικά, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όταν θα φτάσουν σε ομίλους του Europa League. Εκεί, όπως είναι γνωστό, τα χρήματα που μπορεί να εξασφαλίσει μια ομάδα είναι περίπου 2-3 εκατομμύρια και για τα δεδομένα του Άρη, είναι ένα ποσό που μπορεί να του εξασφαλίσει εύρυθμη οικονομική λειτουργία.

Για τον Άρη, λοιπόν, υπάρχουν σοβαροί λόγοι και ίσως σοβαρότεροι από τον Ολυμπιακό που ψάχνει μερικούς ακόμη βαθμούς, μέσα στις τελευταίες αγωνιστικές κι όχι γιατί νοιώθει την ανάσα του ΠΑΟ, αλλά, γιατί θα ήθελέ να το σιγουρέψει πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Αυτό που αντιλαμβάνονται είναι ότι το παιχνίδι του τίτλου, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ έχει ξεθυμάνει τόσο πολύ που η προσπάθεια για να επανέλθει με αξιώσεις ο δεύτερος, μοιάζει με ασπιρίνη για την καρδιοπάθεια.

Επιστρέφοντας στον Άρη, το ερώτημα είναι αν τελικά διαθέτει τις δυνάμεις να κοντράρει τον Ολυμπιακό, εφόσον ο τελευταίος παίξει περίπου όπως με τον ΠΑΟΚ στον αγώνα κυπέλλου, στο Καραϊσκάκη. Αυτό θυμάμαι, κι αν ήμουν Αρειανός, θα το σκεφτόμουν πολύ να δώσω προβάδισμα στην ομάδα μου. Η θετική παρουσία του Άρη και ίσως η καλύτερη εδώ και δυό μήνες, είναι αυτή στο ΟΑΚΑ, με το «διπλό» κόντρα στην ΑΕΚ. Με το σκεπτικό ότι ο Άρης δείχνει πιο φρέσκος, δεν θα απέκλεια το προβάδισμα του γηπεδούχου, που στο κάτω κάτω της γραφής, διαθέτει σημαντικό κίνητρο για τη νίκη.

Όλα αυτά βέβαια, δοκιμάζονται μέσα μια στιγμή μόνο... Μια στιγμή μπορεί να είναι αρκετή για να κρίνει το αποτέλεσμα και το νικητή του αγώνα Άρη- Ολυμπιακού.

Κι όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x