Stoiximan Super League

Ανατροπή και… Ευρώπη

Με πολύ καλή απόδοση, ο Εργοτέλης ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 (21΄Ονουάτσι) και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Καβάλας (44΄Μπέτο, 72΄Λεάλ πεν.). Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, έπιασε τους «αργοναύτες» στη βαθμολογία και μπορεί πλέον να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη.

Με πολύ καλή απόδοση, ο Εργοτέλης ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 (21΄Ονουάτσι) και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Καβάλας (44΄Μπέτο, 72΄Λεάλ πεν.). Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, έπιασε τους «αργοναύτες» στη βαθμολογία και μπορεί πλέον να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη.



Οι δυο ομάδες παραταχθήκαν από την αρχή με επιθετικούς προσανατολισμούς και μοναδικό στόχο τη νίκη. Ο Εργοτέλης με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από το πρώτο λεπτό, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία με τη συμπλήρωση των δέκα λεπτών. Ο Βερπακόφσκις που με την ταχύτητα του δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Καβάλας, επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε ύψος ακολούθησε περίεργη τροχιά και ο Γκαλίνοβιτς με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λετονός, έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον Εργοτέλη, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια η Καβάλα με τον Αμπντούν να ανεβάζει την απόδοση του ισορρόπησε και στο 21΄ πήρε το προβάδισμα. Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Αμπτνούν, ο Ονουάτσι βρέθηκε απέναντι από τον Δασκαλάκη και πλάσαρε σωστά κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, με έντονη πίεση στο χώρο του κέντρου από το 40΄ και μετά δημιούργησε κινδύνους μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων. Τελικά ευτύχησε να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Μπέτο.

Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες μπήκαν πιο μουδιασμένα και δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο στα πρώτα λεπτά. Το σημείο που φάνηκε να γυρνάει το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων ήταν η αλλαγή του Λεάλ, ο οποίος έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή των γηπεδούχων.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ο Λεάλ με ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή ο Σιόντης τον ανέτρεψε και ο διαιτητής σωστά υπέδειξε την παράβαση. Λανθασμένα όμως δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Καβάλας. Ο Λεάλ δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα και έδωσε το προβάδισμα στον Εργοτέλη.

Στα υπόλοιπα λεπτά οι γηπεδούχοι με συμπαγές κέντρο και καλή κυκλοφορία διατήρησαν το προβάδισμα τους και θα μπορούσαν να το διευρύνουν αν δεν είχαν πετύχει σε μια εξαιρετική ημέρα, τον Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



Εργοτέλης (Νίκος Παπαγεωργίου):Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο (94' Κυριακίδης), Σίλβα, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Μπέτο (62΄Ορφανός), Μπουντιμίρ, Βερπακόφσκις (56΄Λεάλ)

Στον πάγκο:Αθανασίου, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Αλεξόπουλος

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ):Γκαλίνοβιτς. Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Περτζέλ (79΄Ογκμπέτσε) Πετκάκης (46΄Σιόντης), Ντι Κροκ, Ντιέ, Αμπντούν, Ονουάτσι, Νικουλάε, Ρίος (75΄Περεϊρίνια)

Στον πάγκο:Κατεργιαννάκης, Γιάννου, Θεοδωρέλλης, Καπνόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)

ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο





Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x