Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Οι «αιώνιοι» της πισίνας μιλούν για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι

Το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακoύ και Παναθηναϊκού πλησιάζει και στους ρυθμούς του κινούνται όλοι στα δύο «στρατόπεδα». Το www.sport-fm.gr επικοινώνησε με δύο εκ των πρωταγωνιστών «ερυθρόλευκων» και «πράσινων» στις πισίνες και ρώτησε την γνώμη τους για το παιχνίδι του Σαββάτου. Διαβάστε τι προβλέπουν για την αναμέτρηση, ο τερματοφύλακας της ομάδας πόλο των Πειραιωτών, Νίκος Δεληγιάννης και ο φουνταριστός του τριφυλλιού, Γιώργος Αφρουδάκης.

Το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακoύ και Παναθηναϊκού πλησιάζει και στους ρυθμούς του κινούνται όλοι στα δύο «στρατόπεδα». Το www.sport-fm.gr επικοινώνησε με δύο εκ των πρωταγωνιστών «ερυθρόλευκων» και «πράσινων» στις πισίνες και ρώτησε την γνώμη τους για το παιχνίδι του Σαββάτου. Διαβάστε τι προβλέπουν για την αναμέτρηση, ο τερματοφύλακας της ομάδας πόλο των Πειραιωτών, Νίκος Δεληγιάννης και ο φουνταριστός του τριφυλλιού, Γιώργος Αφρουδάκης.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Κεφαλά

Τι πιστεύετε ότι θα γίνει το Σάββατο;

Ν.Δ.: «Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην αναμέτρηση έχοντας επτά βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είναι αυτοί που κυνηγούν και είναι υποχρεωμένοι να ρισκάρουν. Ο Βαλβέρδε θέλει το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα δώσει περισσότερη βάση στην άμυνα –και καλά κάνει- ώστε να προφυλάξει τα μετόπισθεν. Μετά το 60’ πιστεύω ότι θα ανέβει στην επίθεση ο Ολυμπιακός, αν μέχρι εκείνο το σημείο του έχει πάει το ματς, όπως το έχει σχεδιάσει. Από εκεί και πέρα, αν το χτυπήσει και καταφέρει να πάρει τη νίκη έχει καλώς. Διαφορετικά, αν δώσει περισσότερη βαρύτητα στην άμυνα, παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλει και πάλι προς όφελος του είναι».

Γ.Α.: «Θεωρώ ότι είναι μία αναμέτρηση ανοικτή σε κάθε πρόβλεψη. Ο Ολυμπιακός έχει το βαθμολογικό προβάδισμα, αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας, όπου έχει κάνει μόνο νίκες. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός φαίνεται να είναι αρκετά ανεβασμένος. Έχει νικήσει στα τελευταία ντέρμπι, ενώ πριν από λίγο δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Επίσης, προέρχεται από καλές εμφανίσεις, με τις οποίες έχει ανέβει ψυχολογικά. Τον περιμένω πολύ επικίνδυνο, καθώς αυτό είναι το “τελευταίο του χαρτί”, για να πάρει μία νίκη με την οποία θα μπορέσει να μπει ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα φέτος των δύο ομάδων;

Ν.Δ.: «Ο Ολυμπιακός στηρίζεται αρκετά στο σύνολο, είναι –όπως λέμε- ομάδα του προπονητή. Ο Βαλβέρδε έχει μοιράσει ρόλους και απ’ ότι βλέπω οι παίκτες του ανταποκρίνονται, γι’ αυτό έχει αυτή τη σταθερότητα που βλέπουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Σισέ, έναν παίκτη που ξέρει να τον κρατά στις δύσκολες καταστάσεις και το έχει κάνει επανειλημμένα φέτος. Όμως, θεωρώ ότι το σύνολο είναι αυτό που υπερισχύει πάντα, για μένα είναι ο νόμος των ομαδικών αθλημάτων».

Γ.Α.: «Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι η έδρα, όπου φέτος την έχει εκμεταλλευτεί στο 100%. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, όπως οι Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ και Μιραλάς, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει το μομέντουμ. Το κλίμα γενικά φαίνεται να έχει αλλάξει, ενώ και η ψυχολογία είναι στα ύψη».

Τα μειονεκτήματα;

Ν.Δ.: «Το μοναδικό μειονέκτημα που βλέπω στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι η μεγάλη διαφορά που έχει στη βαθμολογία. Αυτό μπορεί να φέρει εφησυχασμό στην ομάδα. Το αβαντάζ λειτουργεί υποσυνείδητα στους παίκτες, πως τα πράγματα είναι “τελειωμένα” και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να την πατήσουν. Στον Παναθηναϊκό έχω διαπιστώσει έλλειψη ποιότητας από το κέντρο και πίσω. Είναι η “αχίλλειος πτέρνα” του, καθώς δέχεται με ευκολία το γκολ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται αρκετά να κρατήσει το σκορ».

Γ.Α.: «Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι “κτίστηκε” το καλοκαίρι. Με τον καιρό θα αρχίζει να παίζει καλύτερα, καθώς είναι μία καινούρια ομάδα και –όπως είναι φυσικό- είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει από τον πρώτο χρόνο. Επίσης, θεωρώ μειονέκτημα ότι δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου Ευρώπη και δεν έχει δώσει δυνατά παιχνίδια. Αυτό που βλέπω στον φετινό Παναθηναϊκό είναι η κούραση, με αυτό να οφείλεται στην όχι και τόσο καλή προετοιμασία. Στηρίζεται μόνο στον Σισέ τις περισσότερες φορές και αυτό δεν είναι καλό, ενώ λείπει και ένα καλό αμυντικό χαφ, που να μπορεί να κόβει στο κέντρο».

Που θα κριθεί;

Ν.Δ.: «Τα περισσότερα ντέρμπι κρίνονται από το πάθος και τη θέληση. Το πρωτάθλημα είναι σε κρίσιμη καμπή και γι’ αυτό τώρα θα παίξει μεγάλο ρόλο η τακτική. Στο πώς, δηλαδή, θα μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση οι προπονητές από τους πάγκους κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Γ.Α.: «Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς, στο οποίο δεν υπάρχουν σκοπιμότητες. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις, σε ένα ντέρμπι όλα είναι ανοικτά. Εύχομαι, πάντως, να γίνει ένα καλό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια, χωρίς ακρότητες, όπου ελπίζω να νικήσει ο καλύτερος».

Ποια είναι η ψυχολογία ενός παίκτη που ανήκει στους «αιώνιους»;

Ν.Δ.: «Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ματς για κάθε παίκτη, όπου θα το χαρακτήριζα το “κερασάκι” στην τούρτα. Ακόμα και ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι σαφώς ανώτερα ποιοτικά δεν μπορούν συγκριθούν με το συγκεκριμένο. Το ντέρμπι είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, με ιδιαίτερο χρώμα, για το οποίο προετοιμάζεσαι αρκετό καιρό. Όλοι οι αθλητές θέλουν να το ζήσουν».

Γ.Α.: «Αυτά τα παιχνίδια δημιουργούν ωραία συναισθήματα σε κάθε παίκτη, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί. Αυτές οι στιγμές είναι που γράφονται και μένουν για καιρό, σε ένα αθλητή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x