Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Οι τρεις… δεξιοφύλακες

Τον αντικαταστάτη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος πολύ δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι του Σαββάτου, ψάχνει να βρει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τρεις οι υποψήφιοι για την δεξιά πλευρά της επίθεσης. Ατελείωτο «σκάουτινγκ» του Ολυμπιακού από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Τον αντικαταστάτη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος πολύ δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι του Σαββάτου, ψάχνει να βρει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τρεις οι υποψήφιοι για την δεξιά πλευρά της επίθεσης. Ατελείωτο «σκάουτινγκ» του Ολυμπιακού από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Συνεχείς θεραπείες ώστε να προλάβει να είναι ετοιμοπόλεμος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κάνει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων σε μερικές μέρες, ωστόσο πολύ δύσκολα θα είναι έστω στην αποστολή για το «αιώνιο» ντέρμπι. Από την άλλη και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει δείξει ότι δεν ρισκάρει να χρησιμοποιεί παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό, όπως για παράδειγμα με τον Σισέ στην Τούμπα.

Η απουσία του Έλληνα μεσοεπιθετικού έχει αναγκάσει τον τεχνικό των «πρασίνων» να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, όπου ωστόσο οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Ο πρώτος υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο Σωτήρης Νίνης, με τον Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος μπήκε την Τρίτη και πάλι στις προπονήσεις, ύστερα από απουσία οκτώ ημερών λόγω εγχείρησης στα δόντια, να ακολουθεί. Το αουτσάιντερ είναι ο Γιώργος Καραγκούνης, αφού ο Φερέιρα δεν μπορεί να παραβλέψει την ηλικία του «Κάρα» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα χρειαστούν τρεξίματα στα πλάγια τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στο αμυντικό.

Σχηματικά, στο 4-3-3 του Πορτογάλου, ο Τζόρβας θα είναι ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού, με τους Βύντρα και Σπυρόπουλο στα μπακ, ενώ Καντέ και Μπουμσόνγκ θα είναι τα κεντρικά στόπερ. Αν ο Νίνης πάει δεξιά, τη θέση του στα χαφ θα πάρει ο Σιμάο, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία με την ΑΕΚ, μαζί με τους Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο. Ο Μοζαμβικανός ήταν ούτως ή άλλως στο μυαλό του Φερέιρα, ο οποίος σκεφτόταν να τον βάλει πάνω στον Ιμπαγάσα, ώστε να «βραχυκυκλώσει» την ανάπτυξη του Ολυμπιακού που περνάει από τα πόδια του Αργεντινού. Στα αριστερά θα πάει ο Λέτο και κορυφή ο Σισέ.

Σκάουτινγκ σε Ολυμπιακό

Τα δυνατά και αδύνατα σημεία του Ολυμπιακού τσεκάρει τις τελευταίες ημέρες ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, μέσα από DVD. Ο Πορτογάλος έχει προμηθευτεί αρκετό υλικό από ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, ώστε να καταστρώσει τα πλάνα του για το Καραϊσκάκη. Εκτός από τον ίδιο, το βίντεο παρακολουθούν και οι παίκτες, χωρίς ωστόσο να τους λέει τίποτα ο 65χρονος προπονητής, ο οποίος δεν θέλει να τους φορτώνει με άγχος.

Τρεις απόντες με Ατρόμητο

Εκτός από τους Λουκά Βύντρα και Ζιλμπέρτο Σίλβα, στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο δηλώθηκε να εκτίσει ποινή τιμωρίας λόγω κίτρινων καρτών και ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος ωστόσο θα απουσιάσει και κόντρα στον Ηρακλή (226η αγωνιστική), αφού έχει συμπληρώσει επτά. Εκτός των ήδη τιμωρημένων, στο όριο βρίσκονται οι Καντέ, Σιμάο και Γκαρσία έχοντας από τρεις.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x