Γιώργος Ζαχαριάδης

Με την ΤΣΣΚΑ, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα ρίσκα του Χάβου…

Σε δύο σημεία θα είχα σταθεί για να δώσω μια επαρκή ερμηνεία στη νέα ήττα του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Η ανωτερότητα του αντιπάλου είναι γεγονός και απόλυτα ορατή. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Σε δύο σημεία θα είχα σταθεί για να δώσω μια επαρκή ερμηνεία στη νέα ήττα του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Η ανωτερότητα του αντιπάλου είναι γεγονός και απόλυτα ορατή.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Αν σκεφτεί κανείς ότι κατάφερε να επικρατήσει μέσα στην Τούμπα, ακόμη κι αν της έλειπαν 2-3 από τους αστέρες του ρόστερ, σαν τον Λαβ και τον Χόντα, το λιγότερο που της αξίζει είναι σεβασμός για την ποιότητα που υπερίσχυσε στον αγωνιστικό χώρο.

Κι δεν θα μας απασχολήσει. Την υπολογίσαμε πολύ πριν τη σέντρα.

Το πρώτο σημείο έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ που πελαγοδρομεί εδώ και αρκετό καιρό. Που δεν έχει σκοράρει. Που ακόμη κι αν υπάρχει μια καλή εμφάνιση, μια απόδοση καλύτερη του αντιπάλου, δεν συνδυάζεται με νίκη. Κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα του έχει υποχωρήσει αισθητά. Κινδυνεύει να υποχωρήσει οριστικά αν τυχόν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό…

Το δεύτερο στοιχείο επικεντρώνεται αποκλειστικά στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και δεν υπάρχει κάτι το οποίο έρχεται από προηγούμενες εικόνες του ΠΑΟΚ.

Ο Ιωακείμ Χάβος έχασε το ρυθμό του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ προδόθηκε από το ένστικτό του και τις επιλογές που ήταν καθοριστικές για την έκβαση του αγώνα.

Η πρώτη επιλογή που πήγε στράφι είναι εμφανής στα 58 περίπου λεπτά της αναμέτρησης. Ο Βιτόλο παίζει στην ενδεκάδα μετά από δύο μήνες απουσδίας, δύο εγχειρίσεις και με μια προπόνηση. Το πολύ δύο. Και μαζί με αυτά, τη σιγουριά, που προφανώς έδειξε και τη μετέφερε στον προπονητή του, ότι θα μπορούσε να βοηθήσει για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα. Κι ο Χάβος τον πίστεψε. Πίστεψε στον Βιτόλο που γνώριζε. Μόνο που ο Βιτόλο δεν ήταν ο… Βιτόλο που έπαιξε ολόκληρο αγώνα τραυματίας (τον περασμένο Δεκέμβριο), αλλά, κάποιος άλλος. Χωρίς τρεξίματα. Που φοβόταν να μπει στις φάσεις. Κάποιος που έμοιαζε στην όψη στο Βιτόλο.

Το δίδυμο με τον Γκαρσία, δεν έδεσε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ίσως, για να εξηγούμαστε, ακόμη κι αν είχε «δέσει» το επιτυχημένο δίδυμο, να μην είχε επιτυχία και η ΤΣΣΚΑ να επικρατούσε με μεγαλύτερη ευκολία. Είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ο Χάβος εκτέθηκε και έδειξε άπειρος και… συνεσταλμένος. Έδειξε να εμπιστευεται τον ποδοσφαιριστή που ήθελε να παίξει αλλά αποδείχθηκε απέχει πολύ από αυτό που περίμενε να προσφέρει ο προπονητής του.

Το δευτερο σημείο που αφορά και πάλι στον Χάβο και επιβαρύνει τον ΠΑΟΚ, ήταν η επιλογή του Χαλκιά, που προερχόταν από τραυματισμό, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν έτοιμος καθόλα για να βοηθήσει. Και στο ημίχρονο διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο ΠΑΟΚ σπαταλά μια αλλαγή στον τερματοφύλακα ενώ ήδη έχει σπαταλήσει μια ακόμη με τον Βιτόλο.
Το παιχνίδι είχε στραβώσει από νωρίς. Πριν τη σέντρα.

Ένας προπονητής που έπαιξε με μεγάλα ρίσκα και έχασε.

Επιμένω, δεν ήταν μόνο η ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ. Ήταν κυρίως ο ΠΑΟΚ που της επέτρεψε να δείξει πόσο ποιοτική ομάδα πρόκειται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x