Γενικά

Αγωνιστική για γερά νεύρα

Τέσσερις στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, στο πρωτάθλημα του Βελγίου τα πάντα είναι ανοιχτά τόσο στην κορυφή και την υπόθεση του τίτλου όσο και στη μάχη της παραμονής. Για το λόγο αυτό η 27η αγωνιστική θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και είναι λίγες οι ομάδες που θα παρουσιαστούν αδιάφορες.

Τέσσερις στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, στο πρωτάθλημα του Βελγίου τα πάντα είναι ανοιχτά τόσο στην κορυφή και την υπόθεση του τίτλου όσο και στη μάχη της παραμονής. Για το λόγο αυτό η 27η αγωνιστική θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και είναι λίγες οι ομάδες που θα παρουσιαστούν αδιάφορες.

Γκενκ-Μαλίν

Στο «Κρίσταλ Αρένα» η δεύτερη Γκενκ υποδέχεται την Μαλίν και οι γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες αν θέλουν να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου. Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Βερκότερεν πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 στην έδρα της Στάνταρ Λιέγης και διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ. Η Μαλίν σε εξ αναβολής αγώνα για την 18η αγωνιστική την Τρίτη ηττήθηκε από την Λιρς με 2-1 ήττα που δεν της στοίχισε αφού διατηρήθηκε στην έκτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Γκέρμιναλ-Κόρτραϊκ

Η απόσταση των γηπεδούχων από την επικίνδυνη ζώνη είναι μόλις δυο βαθμοί και η νίκη είναι μονόδρομος αν θέλουν να μην μπλέξουν σε περιπέτειες. Η αλλαγή στη διοίκηση της ομάδας είναι πολύ πιθανόν να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Την προηγούμενη αγωνιστική έμειναν στο 2-2 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λιρς ενώ και στο εξ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης με την Γκενκ έφερε το ίδιο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πλέον έχουν απομακρυνθεί από την έκτη θέση και θα κυνηγήσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο από το δεύτερο γκρουπ των πλέι όφ.

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λιρς

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν και πάλι ελπίδες παραμονής μετά τη νίκη επί της Μαλίν με 2-1. Πλέον ισοβαθμούν με την Ούπεν και ευελπιστούν σε καλύτερη συνέχεια. Η Ζούλτε Βάρεγκεμ έχει πολύ κακή απόδοση το τελευταίο διάστημα, όμως δεν κινδυνεύει αφού η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή της έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο δεύτερο γκρουπ των πλέι οφ.

Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν

Από νίκη προέρχονται και οι δυο ομάδες την προηγούμενη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν της Ζούλτε με σκορ 2-0 στην έδρα τους, ενώ η Λόκερεν σε εξ αναβολής αγώνα επικράτησε της Βέστερλο με σκορ 2-1 χάρη σε γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις. Τις δυο ομάδες χωρίζουν μόλις δυο βαθμοί και το αποτέλεσμα του αγώνα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δυο ομάδες θα τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Ούπεν -Σερκλ Μπριζ

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αφού πλέον τους έχει πιάσει και η Λιρς. Την προηγούμενη αγωνιστική πήρε έναν βαθμό στην έδρα της Σιντ Τρούιντεν και πλέον έχει τέσσερις τελικούς για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη για να συνεχίσουν να διατηρούν τις λιγοστές ελπίδες που έχουν για την έκτη θέση. Η ήττα από την Άντερλεχτ τους απομάκρυνε πέντε βαθμούς από το στόχο τους και θα πρέπει να σπάσουν το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών για να πλησιάσουν τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά.

Σαρλερουά-Σιντ Τρούιντεν

Η ουραγός Σαρλερουά μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει για να παραμείνει στην κατηγορία και η ισοπαλία που απέσπασε από τη Λόκερεν έδειξε ότι δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει. Οι φιλοξενούμενοι απέχουν από την επικίνδυνη ζώνη τρεις βαθμούς και σίγουρα δεν μπορούν να αισθάνονται άνετοι.

Γάνδη-Σταντάρ Λιέγης

Η τρίτη θέση δύσκολα θα χαθεί για τους γηπεδούχους μιας και έχουν απόσταση ασφάλειας πέντε βαθμών από την τέταρτη Κλαμπ Μπριζ. Στο εξ αναβολής παιχνίδι με την Γκέρμιναλ οι γηπεδούχοι έμειναν στο 2-2. Η Σταντάρ Λιέγης απέχει έναν βαθμό από την έκτη θέση και θα διεκδικήσει το τρίποντο για να εκμεταλλευτεί πιθανά στραβοπατήματα των ομάδων που προπορεύονται. Στην προϊστορία υπάρχει απόλυτη ισορροπία αφού στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις οι δυο ομάδες μετράνε από τρεις νίκες, ενώ ισάριθμες είναι και οι φορές που δεν έχει υπάρξει νικητής.

Βέστερλο-Άντερλεχτ

Στην αναμέτρηση που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής η πρωταθλήτρια Άντερλεχτ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βέστερλο. Στον αγώνα για το Europa League, την Πέμπτη, γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 3-0 στην έδρα της από τον Άγιαξ και ουσιαστικά έμεινε εκτός συνέχειας θεσμού. Το τελευταίο διάστημα, η απόδοση της επιτρέπει σε κάθε αντίπαλο να την κοιτάει στα μάτια και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τη Βέστερλο. Οι πρωταθλητές δεν έχουν περιθώρια για απώλειες μιας και η Γκενκ καραδοκεί.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/02 (21:00)

Γκενκ-Μαλίν

Γκέρμιναλ-Κόρτραϊκ

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λιρς

Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν

Ούπεν -Σερκλ Μπριζ

Σαρλερουά-Σιντ Τρούιντεν

Κυριακή 20/02 (19:00)

Γάνδη-Σταντάρ Λιέγης

Βέστερλο-Άντερλεχτ (21:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης (28ης ) αγωνιστικής

Παρασκευή 04/03 (21:30)

Άντερλεχτ-Γκενκ

Σάββατο 05/03 (21:00)

Κόρτραϊκ-Σαρλερουά

Λόκερεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Μαλίν-Γάνδη

Σερκλ Μπριζ- Βέστερλο

Σιντ Τρούιντεν-Γκέρμιναλ

Κυριακή (06/03) (21:30)

Σταντάρ Λιέγης- Κλαμπ Μπριζ (19:00)

Λιρς-Ούπεν

Δείτε εδώ τη βαθμολογία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x