Stoiximan Super League

Live: ΠΑΟ-Ατρόμητος 1-1 (Τελικό)

Πολύ νωρίς αποδείχθηκε για να ξεχάσει το «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός! Η φωνή διαμαρτυρίας των 35.000 φίλων του -αντί να «ξυπνήσει»- κράτησε στην περασμένη βδομάδα τους «πράσινους» και ο εξαιρετικός Ατρόμητος τους απέσπασε δικαιότατο πόντο (1-1) στο… αναβράζον ΟΑΚΑ! Ένα πεντάλεπτο μετά το γκολ του Γκοβού (που ισοφάρισε εκείνο του Μπρίτο) ήταν το μοναδικό διάστημα που ανάγκασε την εξέδρα να ασχοληθεί με… σημερινά γεγονότα!

Πολύ νωρίς αποδείχθηκε για να ξεχάσει το «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός!

Η φωνή διαμαρτυρίας των 35.000 φίλων του -αντί να «ξυπνήσει»- κράτησε στην περασμένη βδομάδα τους «πράσινους» και ο εξαιρετικός Ατρόμητος τους απέσπασε δικαιότατο πόντο (1-1) στο… αναβράζον ΟΑΚΑ!

Ένα πεντάλεπτο μετά το γκολ του Γκοβού (που ισοφάρισε εκείνο του Μπρίτο) ήταν το μοναδικό διάστημα που ανάγκασε την εξέδρα να ασχοληθεί με… σημερινά γεγονότα!

Αποθέωση πρωταθλητών επεφύλαξε πριν την έναρξη ο κόσμος, που κρέμασε πανό εναντίον… πάντων και κάλεσε με κάθε τρόπο τον Σισέ να μείνει στο «τριφύλλι»!

Παρακολουθήστε live τα τεκταινόμενα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου από το www.sport-fm.gr.



93΄Λήξη της αναμέτρησης.

89΄Κίτρινη κάρτα στον Σισέ που κλότσησε την πινακίδα.

84΄ Αλλαγή και για τον Ατρόμητο. Αποχώρησε ο Τάτος και έδωσε την θέση του στον Μελισσά.

84΄ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Πετρόπουλος πέρασε στη θέση του Γκοβού.

83΄ Κίτρινη κάρτα στον Τάτο για σκληρό μαρκάρισμα στον Σπυρόπουλο.

82΄ Καλή σέντρα του Γκοβού από δεξιά, δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή ο Κατσουράνης που κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι.

78΄ Άλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Κλέιτον μπήκε στη θέση του Καραγκούνη.

77΄ Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο για μαρκάρισμα στον Σαρμιέντο.

73' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Στη θέση του Νίνη περνάει ο Μαρίνος.

70': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Καραλής εκμεταλλεύεται λάθος του Σεϊταρίδη και βρίσκεται σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά δεν μπορεί να πλασάρει σωστά απέναντι στον Τζόρβα!

69' - Αλλαγή για τον Ατρόμητο: Στη θέση του Καραγκούνη ο Καραλής.

64' - Αλλαγή για τον Ατρόμητο: Ο Καμαρά στη θέση του Μπρίτο.

58': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Νάστος (με ωραία ενέργεια από αριστερά) έβγαλε τετ α τετ τον Τάτο, αλλά το πλασέ που έκανε εκείνος δεν ήταν καλό και αποκρούστηκε από τον Τζόρβα!

51': Διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο (απλωμένο) χέρι του Μπαζίνσκι σε μια διεκδίκηση κεφαλιάς με τον Κατσουράνη.

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+4': Λήξη του ημιχρόνου

45'+1': Σε νέα αντεπίθεση του Ατρομήτου, ο Σφακιανάκης βρίσκει χώρο και πιάνει χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά εκείνο φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα!

45': Ο Σαγκανόφσκι νικά τους πάντες στον αέρα και πιάνει την κεφαλιά (ύστερα από εκτέλεση κόρνερ), αλλά η μπάλα περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

44': Διαμαρτυρίες του Ατρόμητου για πέναλτι! Ο Νάστος γύρισε από αριστερά την μπάλα και ο Γκοβού που έκανε τάκλιν για να την κόψει τη βρήκε με απλωμένα τα χέρια!

42': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Μπρίτο ξεπέρασε υπέροχα τον Σαριέγκι και σέντραρε χαμηλά από αριστερά, αλλά ο Σπυρόπουλος πρόλαβε να κόψει -πριν ο Καραγκούνης πλασάρει στην κενή εστία!

35': Δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό για τον Παναθηναϊκό! Πρώτα ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε με υπερένταση κεφαλιά του Κατσουράνη και στη συνέχεια κοντινό σουτ του Έλληνα μέσου (μετά από τακουνάκι του Γκοβού) κοντράρει και περνάει κόρνερ!

33' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Απαντούν αμέσως οι "πράσινοι"! Μετά από μπαλιά του Κατσουράνη και λανθασμένη απόκρουση της μπάλας από τον Ολιβέιρα, ο Γκοβού παρεμβάλλεται στην πορεία της και με ωραίο πλασέ, ισοφαρίζει!

31' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ!: Εξαιρετική μπαλιά του Σαρμιέντο "στην πλάτη" της άμυνας του Παναθηναϊκού από δεξιά βγάζει τετ α τετ τον Μπρίτο κι εκείνος -με ψηλοκρεμαστό πλασέ πάνω από τον Τζόρβα- ανοίγει το σκορ!

25': Μετά από σύγχυση έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, ο Νίνης πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει και περνάει έξω από το δεξί δοκάρι!

21': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Τάτος εκμεταλλεύεται προσπάθεια του Καραγκούνη που κόβεται, ντριμπλάρει και φτάνει απέναντι στον Τζόρβα, αλλά το πλασέ που κάνει καταλήγει στην αγκαλιά του Έλληνα γκολκίπερ.

13': Ο Τσινιάρης διακόπτει προσωρινά το παιχνίδι, ζητώντας να απομακρυνθούν κάποιοι οπαδοί που βρίσκονται πίσω από την εστία του Μιχαηλίδη. Ο Σισέ κινείται προς το μέρος των οργανωμένων για να ηρεμήσει τα πνεύματα και μετά από λίγα λεπτά, το παιχνίδι ξεκινά και πάλι.

7': Μετά από εξαιρετική κάθετη του Νίνη, ο Σπυρόπουλος μπαίνει και σεντράρει από αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Γκοβού -που παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας- δεν τη βρίσκει καλά κι εκείνη απομακρύνεται τελικά από την άμυνα.

5': Πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίνης βγήκε ωραία από δεξιά, έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη.

1': Έναρξη του αγώνα



Όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού -με μπροστάρη τον Τζιμπρίλ Σισέ- ξεκινούν από το πέταλο και κατευθυνόμενοι και προς τις υπόλοιπες εξέδρες, χειροκροτούν τον κόσμο που τους αποθεώνει! Το σύνθημα "νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" δονεί την ατμόσφαιρα!

Έντονες αποδοκιμασίες ξεσπούν στις εξέδρες, όταν τα παιδιά που μεταφέρουν το στρογγυλό πανό της Σούπερ Λίγκας το άπλωσαν στη σέντρα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, κάποιοι από τις εξέδρες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και -μέσα σε αποθέωση- το αποσύρουν!

Πανό με περιεχόμενο... κατά πάντων έχουν αναρτήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού! Τρία από τα πιο χαρακτηριστικά που έχουν αναρτηθεί πίσω από τη μία εστία αναφέρουν "Μαρινάκη μπουχ..., στο πρόσωπό σου καθρεφτίζει όλη η βρωμιά του κράτους", "Πάγκαλε γ... μαζί τα φάγατε τελικά και τα πρωταθλήματα" και "Κανένας παίκτης μας στην εθνική".

Με συνθήματα "νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" και έντονες αποδοκιμασίες εναντίον του Ολυμπιακού, της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας συνοδεύτηκε η προθέρμανση των δύο ομάδων.

Πυρ και μανία με τη διαιτησία του Καλόπουλου στο ντέρμπι, αλλά και τις αποφάσεις των αρμόδιων Αρχών για όσα διαδραματίστηκαν σε αυτό εμφανίστηκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο μέτοχος του Παναθηναϊκού αναρωτήθηκε αν υπάρχει ντροπή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χαρακτήρισε «χάδι» την τιμωρία του Ολυμπιακού και τόνισε ότι θέση δική του ήταν να αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε:

Για το ντέρμπι: «Ό,τι είδε όλος ο κόσμος, είδα και εγώ».

Για την ποινή της μιας αγωνιστικής: «Αυτό ήταν χάδι, όχι τιμωρία. Αναρωτιέμαι, αυτοί που την έβγαλαν, δεν αισθάνονται ντροπή»;

Για την τιμωρία του Καλόπουλου: «Την ίδια ώρα κιόλας έπρεπε να του κρεμάσουν τη σφυρίχτρα. Αυτός δεν πρέπει να ξαναπαίξει με τίποτα. Ήταν τόσο αισχρή η διαιτησία του, που δεν μπορώ να πω βαρύτερη κουβέντα».

Για ενδεχόμενη απόσυρση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα: «Αυτή είναι μία δύσκολη απόφαση. Εν θερμώ μπορεί να πάρει κανείς οποιαδήποτε απόφαση. Αλλά το λογικό ήταν αυτό που τελικά αποφασίσαμε. Δεν ταιριάζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού να κάνει κάτι τέτοιο. Παρότι θέση δική μου και του Παύλου ήταν να φύγει η ομάδα, για να καταλάβουν κάποιοι ότι το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί».

Για τις αντιδράσεις της πράσινης διοίκησης: «Ευτυχώς που ο Δημήτρης Γόντικας έδειξε πυγμή και έκανε όσα έκανε».

Γνωστές έγιναν πριν από λίγο και οι ενδεκάδες του αγώνα, με εκείνη του Παναθηναϊκού να αποτελείται από τους αναμενόμενους. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, λοιπόν, παρέταξε τους Τζόρβα, Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδη, Σιμάο, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νίνη, Γκοβού και Σισέ.

Ο Γιώργος Δώνης, από την άλλη, θα χρησιμοποιήσει τους Μιχαηλίδη, Νάστο, Μπρίτο, Μπαζίνσκι, Σκόνδρα, Σαρμιέντο, Σφακιανάκη, Ολιβέιρα, Τάτο, Καραγκούνη και Σαγκανόφσκι. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα.

Η μηχανοκίνητη πορεία έφτασε πριν από λίγο στο ΟΑΚΑ, χωρίς να έχει σημειωθεί το παραμικρό -ούτε κατά τη διαδρομή, ούτε κατά την άφιξή της. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που βρίσκονται ήδη στις εξέδρες έχουν μαζευτεί στο πάνω μέρος τους, αποθεώνοντας εκείνους που έφτασαν με την πομπή.

Περίπου 3.000 μηχανάκια αποτελούν πλέον την πορεία των φίλων του Παναθηναϊκού προς το ΟΑΚΑ. Η πομπή πέρασε από τα γραφεία της ΓΓΑ και της ΕΠΟ, φωνάζοντας συνθήματα, και σιγά-σγά φτάνει (μέσω Κηφισίας) στο Στάδιο.

Απόλυτα αντίθετος με ενέργειες σαν κι αυτές της φραστικής επίθεσης στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, δήλωσε ο Δημήτρης Γόντικας. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού καταδίκασε το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Πληροφορούμενοι τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, δηλώνουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να εγκρίνει καμία τέτοια ενέργεια. Αντίθετα καταδικάζει απερίφραστα τη λεκτική βία προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο».

Τον αγώνα για να μεταπείσουν τον Τζιμπρίλ Σισέ από την απόφαση να αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς ξεκινούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Οι τελευταίοι έχουν ετοιμάσει διάφορα πανό συμπαράστασης στον Γάλλο σταρ, με ένα από αυτά να αναφέρει χαρακτηριστικά «Djibril,tu est l'un d'entre nous!! Restes avec nous» (Τζιμπρίλ, είσαι ένας από μας. Μείνε μαζί μας).

Με συγκέντρωση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πορεία από 'κει στο ΟΑΚΑ ξεκινά η «διαδήλωση» των οπαδών του Παναθηναϊκού. Περισσότερα από 250 μηχανάκια και αρκετά αυτοκίνητα σχηματίζουν την πομπή που μεταφέρει παραπάνω από 1.000 οπαδούς και -συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων- κατευθύνεται προς την Καλογρέζα. Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ με συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και της ΕΠΟ.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Καραγκούνης (78΄ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Νίνης (73' Μαρίνος), Γκοβού (84΄Πετρόπουλος), Σισέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Πλεσί, Μαρίνος,Μαυρίας,

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπρίτο (64' Καμαρά), Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Ολιβέιρα, Τάτος (84΄ Μελισσάς), Καραγκούνης (69' Καραλής), Σαγκανόφσκι

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Αναστασάκος, Αθανασίου, Δάρλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μπιτσίδης (Θράκης)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Το τελευταίο που… ενδιαφέρει σήμερα τον Παναθηναϊκό είναι το παιχνίδι. Με περισσότερους από 35.000 φίλους τους να αναμένονται στις εξέδρες και σύσσωμο το Δ.Σ. να δίνει επίσης το «παρών», οι «πράσινοι» κορυφώνουν τα μηνύματα διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στο μεγάλο ντέρμπι.

Αυστηροί έλεγχοι -λόγω της φορτισμένης ατμόσφαιρας- θα πραγματοποιηθούν περιμετρικά του ΟΑΚΑ. Η αστυνομία και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλει να αποκλειστεί η μεταφορά οποιουδήποτε αντικειμένου στο Στάδιο και να διασφαλίσει τον ειρηνικό χαρακτήρα της σημερινής διαμαρτυρίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, (επειδή υπάρχει και τέτοιο), δεν αναμένονται εκπλήξεις από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Οι πολλές απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Πορτογάλος (τιμωρημένοι Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Λέτο -τραυματίες Χριστοδουλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καρνέζης) κάνουν μετρημένα τα… κουκιά για την ενδεκάδα. Αυτή -όπως ανακοίνωσε στους παίκτες του- θα αποτελείται από τους εξής: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού, Σισέ.

Από την άλλη, η απουσία του Κώστα Νεμπεγλέρα είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλος» που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του Ατρόμητου έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους υπόλοιπους παίκτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x