Γιώργος Ζαχαριάδης

Η επανάσταση του ποδοσφαιρικού πολιτισμού

Ό,τι ξεκίνησε στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» συνεχίστηκε σε ένα συλλαλητήριο έξω από την ΕΡΤ, μια πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ, κυρίως από παναθηναϊκούς και είναι άγωνστο που θα φτάσουμε.

Ό,τι ξεκίνησε στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» συνεχίστηκε σε ένα συλλαλητήριο έξω από την ΕΡΤ, μια πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ, κυρίως από παναθηναϊκούς και είναι άγωνστο που θα φτάσουμε.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Προφανώς, με τη λογική των οπαδών του ΠΑΟ συμβαδίζουν πολλοί άλλοι οπαδοί και ίσως οι περισσότεροι Έλληνες. Ακόμη και Ολυμπιακοί.

Συζητάμε λοιπόν σχεδόν για ένα κίνημα κι όχι απλά για την αντίδραση που προκάλεσε το ντέρμπι και τον ξεσηκωμό των οπαδών του ΠΑΟ. Κι αν ευαισθητοποιηθούν οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων, θα δώσουν διαστάσεις επανάστασης, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν στο μανιφέστο που θα τους ενώνει και θα γίνει αφετηρία μιας νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τον απλό, τον αδαή φίλαθλο, μέχρι τον βαθιά σκεπτόμενο και καταρτισμένο οπαδό που έχει αντιληφθεί ακριβώς που χωλαίνει η ποδοσφαιρική μας κοινωνία, όλοι τους θα συμμετέχουν σε ανασύνταξη του δημοφιλούς αθλήματος.

Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε αν τελικά πέρασε εκείνη η ανόητη πρόταση μομφής, λες και οι πέντε ή δέκα που στηρίζουν τον Ολυμπιακό ή που συντάσσονται με τον ΠΑΟ, εκφράζουν όσα συμβαίνουν στη βάση του οπαδικού κινήματος.

Υπάρχει λόγος να ενεργοποιηθεί το ποδοσφαιρικό οπαδικό κίνημα με σκοπό το καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο, με νόμους και κανόνες που θα ισχύουν και θα εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Ποδοσφαιρικό κίνημα, όχι κίνημα αναρχικών και μερικών κακοποιών που βρίσκουν χώρο να εφαρμόσουν τακτικές καταστροφής και τρομοκρατίας.

Όσες προτάσεις μομφής κι αν κατατεθούν, όσες κι αν πέσουν στο κενό, κι όσες τελικά ανατρέψουν τον πρόεδρο Μαρινάκη, δεν θα αλλάξει αυτό που υπάρχει στον εγκέφαλο του υγιώς σκεπτόμενου οπαδού.

Δεν θα αλλάξει η εικόνα του φτηνού ποδοσφαίρου. Ούτε θα αποσυρθούν οι υπόνοιες για τη διαπλοκή και το παρασκήνιο στη διαιτησία και τη δικαιοσύνη. Κανείς δεν έχει σκοπό να αλλάξει στην ουσία το ποδόσφαιρο και κανείς δεν έχει σκοπό να διδάξει τις επόμενες γενιές τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που θα μας φέρει πιο κοντά με τους ανεπτυγμένους ποδοσφαιρικά ευρωπαίους.

Ίσως, μια λύση να βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε όσους έχουν σκοπό να θυσιάσουν μερικές από τις σκέψεις τους για να στηθεί καλύτερα το ποδόσφαιρο και να εκτοπίσουν όσους δεν δικαιούνται να εκφράζονται ως ηγέτες ομάδων.

Μερικά μυαλά, άλλες τόσες φωνές και αρκετό θράσος από αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο γήπεδο για να ασχοληθούμε με το διαιτητή, τη μητέρα του, τους Θεσσαλονικείς, τους Βούλγαρους ή τους γάβρους και τους χαμουτζήδες.
Αυτά χρειάζονται.

Απαγορεύεται η είσοδος και πολύ περισσότερο η συμμετοχή, σε πρόσωπα που προέρχονται από το κοινοβούλιο, ακόμη και είχαν άμεση σχέση με τον αθλητισμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x