Γιώργος Ζαχαριάδης

Να το πρόβλημα: Φταίει ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης

Βαριά βαριά πενήντα ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που υποδέχθηκαν την αποστολή, στο αεροδρόμιο Μακεδονία, μετά τον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ. Το 0-0 έμοιαζε μισή πρόκριση στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ είχε μείνει με εννέα παίκτες και πάλεψε αρκετά για να κρατήσει το μηδέν. Δεν ήταν εύκολη δουλειά από τη στιγμή που έμεινε με εννέα παίκτες και χρειάστηκε για μια ακόμη φορά, όπως και με τον Ολυμπιακό, να παίξουν άμυνα τα δοκάρια…

Βαριά βαριά πενήντα ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που υποδέχθηκαν την αποστολή, στο αεροδρόμιο Μακεδονία, μετά τον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ. Το 0-0 έμοιαζε μισή πρόκριση στον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ είχε μείνει με εννέα παίκτες και πάλεψε αρκετά για να κρατήσει το μηδέν. Δεν ήταν εύκολη δουλειά από τη στιγμή που έμεινε με εννέα παίκτες και χρειάστηκε για μια ακόμη φορά, όπως και με τον Ολυμπιακό, να παίξουν άμυνα τα δοκάρια…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η επιτροπή υποδοχής αποθέωσε τον προσφιλή Γκαρσία, τον επίσης δημοφιλή και συμπαθή Κοντρέρας. Με τους υπόλοιπους ήταν λιγότερο εκδηλωτικοί. Ειδικά με τους Έλληνες διατηρούνται αποστάσεις. Αυτοί είναι παρακατιανοί. Αυτοί δεν παίζουν στον ΠΑΟΚ… Είναι περαστικοί.

Δεν περνούν περισσότερες από τέσσερις μέρες και ο ΠΑΟΚ διασύρεται από την ΑΕΚ, στο ίδιο γήπεδο, παίζοντας αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.
Μερικοί από τους «πενήντα», κάποιοι ακόμη αγανακτισμένοι, συγκροτούν νέα επιτροπή υποδοχής. Το μπινελίκι πάει σύννεφο.

Ο Χαλκιάς κρίνεται κύριος υπεύθυνος. Ορισμένοι από τους οπαδούς στρέφονται αποκλειστικά εναντίον του. Ο Κωνσταντίνος παίρνει ανάποδες και με το δίκιο του. Να το ανεχτείς το μπινελίκι ως ένα βαθμό. Να σκύψεις το κεφάλι από ντροπή να δείξεις ότι έχεις φιλότιμο και νοιώθεις ότι αυτός ο φουκαράς ο οπαδός που σου τα χώνει έχει τα δίκια του. Αλλά να στρέφονται αποκλειστικά σε έναν από τους ποδοσφαιριστές και μάλιστα σε κάποιον που δεν αγωνίστηκε, ε, αυτό κάτι σημαίνει.

Δεν είχαν να χωρίσουν τα χωράφια τους. Δεν υπάρχει τίποτε προσωπικό μεταξύ τους.
Τα παπαγαλάκια της πόλης, αυτοί που γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τον ΠΑΟΚ ή έτσι τουλάχιστο λένε, έχουν διαμορφώσει αρνητικό κλίμα για τον Χαλκιά, μέσα από τα ραδιόφωνα. Μερικές μπηχτές από τις τοπικές εφημερίδες ήρθαν να δέσουν το γλυκό. Ο Χαλκιάς μπήκε στη μαύρη λίστα.

Δεν είναι πλέον ο σταθερός Χαλκιάς. Δεν είναι ο τερματοφύλακας που καθοδήγησε τον ΠΑΟΚ στην περσινή του πορεία προς το τσάμπιονς λιγκ. Δεν είναι ο Χαλκιάς των προηγούμενων χρόνων γιατί έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο (από παλιά) σε συζητήσεις για τα οικονομικά και αυτό δεν βολεύει τους οπαδούς και ειδικά τους οπαδούς της διοίκησης που αντιμετωπίζει έναν συνδικαλιστή στα αποδυτήρια.

Αφήστε που ειδικά φέτος και επειδή συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, τα λάθη του Χαλκιά στοιχίζουν ακριβότερα από ότι πέρσι. Επισφαλής έως ανίκανος ως τερματοφύλακας ο Χαλκιάς, σύμφωνα με τους μέντορες των ερτζιανών.

Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί τους. Θα συμφωνήσω ότι ο Χαλκιάς δεν ανήκει στους μεγάλους τερματοφύλακες. Θα συμφωνήσω ότι είναι ένας τερματοφύλακας της σειράς που δεν αποκλείεται να μας κορόιδεψε τόσα χρόνια, είτε παίζοντας στις ομάδες είτε φορώντας το εθνόσημο. Ήταν μια ποδοσφαιρική απάτη.

Είναι βέβαιο ότι δεν του αξίζει τέτοιου είδους απαράδεκτη συμπεριφορά. Είναι σίγουρο επίσης ότι δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς από όσους τον αποδοκιμάζουν εντατικά και επισταμένα ότι πριν από μερικούς μήνες τον αποθέωναν.
Δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι είναι εργαζόμενος και διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει όπως κάθε εργαζόμενος που δεν πληρώνεται. Είτε δεν πληρώνεται στην ώρα του, είτε –πολύ περισσότερο- έχει να πληρωθεί μήνες.

Αλλά, ξέρετε κάτι; Και μένα, ο Χαλκιάς δεν μου πολυαρέσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχα περί πολλού. Επικοινωνιακός, συζητά πολιτισμένα, ξέρει να ανταλλάξει δυό κουβέντες, αλλά, δεν με ενθουσιάζει ως τερματοφύλακας.

Είχε τις καλές του μέρες, είχε και τις άσχημες.

Αυτό που με τρελαίνει είναι που βλέπω τους ΠΑΟΚτσήδες να έχουν δημιουργήσει δυό φυλές. Να αποθεώνουν ακόμη και στις αποτυχίες τον Γκαρσία και τον Κοντρέρας και ίσως έναν – δυο ακόμη από τους ξένους, όπως τον Κρέσιτς και να την πληρώνουν μόνιμα οι Έλληνες. Να την πληρώνει ο Χαλκιάς ακόμη κι όταν δεν αγωνίζεται. Να την πληρώνει κι ο Μπαλάφας ίσως επειδή περίμεναν να παίζει και να είναι από τους πρωταγωνιστές. Την πληρώνει ο Μαλεζάς, που πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το 7 και παίζει για 9. Γιατι συμβαίνει αυτό;

Επειδή ο Γκαρσία είναι ο Τσε Γκεβάρα και μετουσιώνει την ιδέα του επαναστάτη ΠΑΟΚτσή;

Γιατί πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας και δεν του χρεώνουν ούτε μια αποτυχία; Δεν αγωνίζεται όταν ο ΠΑΟΚ χάνει; Ή μήπως είναι αλάνθαστος;

Είναι ξεχωριστός ο Κοντρέρας. Ναι, είναι. Προσπαθεί φιλότιμα.

Δεν έχει κάνει λάθη που στοίχισαν στην ομάδα του; Και βέβαια έκανε.

Γιατί δεν του ζητούν εξηγήσεις; Γιατί τον αποθεώνουν ακόμη κι όταν κάνει λάθη; Γιατί αποδοκιμάζουν τον Χαλκιά και τον Σαλπιγγίδη στις ήττες;

Ήθελα να ΄ξερα, ο Γκαρσία, όταν βλέπει –γιατί δεν μπορεί, το βλέπει- ότι τον αποθεώνουν στις ήττες και αποδοκιμάζουν τους συμπαίκτες του, πως αντιδρά στα αποδυτήρια; Δεν αναρωτιέται ενώπιον των συναδέλφων του, ενώπιον της οικογενείας του, όπως χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Μαλεζάς;

Επικοινωνία με τον συντάκτη στο zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x