Μιχάλης Τσόχος

Να μην το πριονίσουμε το κλαδί, εκτός και αν είναι σάπιο και μας ρίξει όλους

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου και των στελεχών της Σούπερ Λίγκας ανεξάρτητα από όλα τα άλλα, είχε σημεία με ενδιαφέρον. Τα όλα τα άλλα δεν αφορούν μόνο τον απότομο τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος της αρνήθηκε να ακούσει και απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου του NovaΣΠΟΡ FM, Άρη Ασβεστά για τις καταγγελίες με τις κασέτες.

Του Μιχάλη Τσόχου

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου και των στελεχών της Σούπερ Λίγκας ανεξάρτητα από όλα τα άλλα, είχε σημεία με ενδιαφέρον.
Τα όλα τα άλλα δεν αφορούν μόνο τον απότομο τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος της αρνήθηκε να ακούσει και απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου του NovaΣΠΟΡ FM, Άρη Ασβεστά για τις καταγγελίες με τις κασέτες. Τα όλα τα άλλα αφορούν όχι τα όσα ειπώθηκαν αλλά τα όσα ΔΕΝ ειπώθηκαν από τα στελέχη της Σούπερ Λίγκας σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Και είναι κρίμα που το μόνο λάθος που βρήκαν να ομολογήσουν είναι ότι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες χορηγίες.

Ήταν από πλευράς τους μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι δεν έχουν την διάθεση να μας πουν την αλήθεια. Και είναι πραγματικά κρίμα σε μία συνέντευξη Τύπου που είχε ετοιμαστεί αρκετά καλά για να περάσει ορισμένα σημαντικά ομολογουμένως πράγματα, η εικόνα να χαλάει από τέτοιου είδους επιλογές. Αν το μόνο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ότι του λείπουν ορισμένες χορηγίες και ορισμένα άλλα λαθάκια ή λάθη που είπαν οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας ότι έκαναν, αλλά αρνήθηκαν να μας τα κατονομάσουν ακόμη και μετά από σχετικές ερωτήσεις, τότε κακώς αισθάνθηκαν και την ανάγκη να δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Ναι έχουν δίκιο στη Σούπερ Λίγκα να μιλούν για τις ευθύνες του κράτους και της αστυνομίας. Και κατά την δική μου άποψη η Πολιτεία είναι αυτή που έχει μεγαλύτερη ευθύνη για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν αναφερθεί ουκ ολίγες φορές και που αναφέρθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου.

Έχουν κάθε λόγο στην Σούπερ Λίγκα να γκρινιάζουν για την αστυνόμευση, για τις μη συλλήψεις των όσων κάνουν επεισόδια, για πολλά από αυτά που είπαν. Από την άλλη δεν έχουν την ειλικρίνεια να μας πουν και τα υπόλοιπα. Να μας πουν αν όπως είχαν δεσμευτεί έκαναν κάθε προσπάθεια για να βρεθούν αυτοί που μπήκαν μέσα στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, αν βρέθηκε ο ένας από τους… 40 προσκεκλημένους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ήταν στην Τούμπα στο κεκλεισμένων των Θυρών με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο και πέταξε μπουκάλι στον Μιραλάς, αυτοί που μπήκαν στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου για να χτυπήσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αυτός που μπήκε στα Γιάννενα για να… χτυπήσει φιλικά στην πλάτη τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ την ώρα του αγώνα. Αυτούς κύριοι εσείς τους βρήκατε ώστε να τους απαγορεύσετε την είσοδο στον γήπεδό σας, στο μαγαζί σας.

Γιατί ένας καλός μαγαζάτορας τον πελάτη που του σπάει το μαγαζί προφανώς και δεν έχει την δικαιοδοσία να τον βάλει φυλακή, αλλά προφανώς του κάνει μήνυση και προφανώς δεν τον αφήνει να ξαναμπεί στο μαγαζί του. Εσείς τι κάνετε λοιπόν με αυτούς που σας σπάνε κάθε Κυριακή το μαγαζί σας εκτός από το φωνάζετε δικαιολογημένα για την ανυπαρξία της Πολιτείας και της Αστυνομίας.
Άκουσα για παράδειγμα την παρότρυνση και προς εμάς τους δημοσιογράφους να μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε. Θα συμφωνούσα με αυτή την διατύπωση γενικά. Επειδή όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μία γενικότητα αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό. Αν το κλαδί που καθόμαστε επάνω είναι σάπιο, μήπως όλοι μαζί πρέπει να το πριονίσουμε πριν σπάσει και πέσουμε μαζί του, ελπίζοντας ότι θα βγει ένα νέο κλαδί πολύ πιο γερό;

Αν από την άλλη η Σούπερ Λίγκα θεωρεί το κλαδί αυτό γερό μπορεί να μας απαντήσει σε εμάς τους δημοσιογράφους πριν μας κάνει συστάσεις για να το προστατέψουμε τι κάνουν τα ίδια τα μέλη της και οι συνεργάτες της για να το προστατέψουν και να μην το πριονίσουν. Πόσα μέλη της Σούπερ Λίγκας μίλησαν φέτος σε επίσημες δηλώσεις τους για αναξιόπιστο πρωτάθλημα; Πόσα μέλη της έβρισαν ή επιτέθηκαν το ένα στο άλλο με άθλια υπονοούμενα, μέσω επίσημων ανακοινώσεων; Πόσα μέλη έχουν κάνει αγωγές ή μηνύσεις και θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Πόσες φορές οι εκπρόσωποι της Λίγκας στα Δ.Σ. που έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς κόντεψαν να έρθουν στα χέρια; Πόσα μέλη της μίλησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς για τραμπούκους και μπράβους στα γήπεδα και στα αποδυτήρια; Γιατί χθες σε μία τόσο σοβαρή συνέντευξη Τύπου δεν ήταν εκεί ούτε καν οι μισοί εκπρόσωποι του συνεταιρισμού που τόσο καλά λειτουργεί;

Αν αυτό το κλαδί είναι γερό, τότε οι πρώτοι που το πριόνισαν είναι αυτοί που ζητούν να μην το πριονίζουμε όλοι οι άλλοι. Επειδή όμως μάλλον δεν είναι γερό μήπως ήρθε η ώρα να το πριονίσουμε για να βγει ένα πιο γερό. Βάζοντας όλοι μπροστά την Πολιτεία που είναι αλήθεια ότι έχει το πρώτο μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x