Stoiximan Super League

Εκεί χάνεται μόνο… η μπάλα!

Κάποιοι το σκέφτηκαν με την αστοχία του πρώτου μέρους. Κάποιοι το… ξανασκέφτηκαν με την ισοφάριση του Νικουλάε στο 63’. Δεν χρειάστηκαν, όμως, ούτε… δύο λεπτά για να το θυμηθούν όλοι. Ένα από τα γνωστά δεκάλεπτα-τρόμος του Ολυμπιακού (58’ Φουστέρ, 65’ Τζεμπούρ, 67’ Μιραλάς) ήταν αρκετό για να σαρώσει (3-1) την Καβάλα και να επιβεβαιώσει πως το μόνο που χάνεται στο «Καραϊσκάκη» δεν είναι το απόλυτο (14 στα 14), αλλά… η μπάλα!

Κάποιοι το σκέφτηκαν με την αστοχία του πρώτου μέρους.

Κάποιοι το… ξανασκέφτηκαν με την ισοφάριση του Νικουλάε στο 63’.

Δεν χρειάστηκαν, όμως, ούτε… δύο λεπτά για να το θυμηθούν όλοι.

Ένα από τα γνωστά ξεσπάσματα-τρόμος του Ολυμπιακού (58’ Φουστέρ, 65’ Τζεμπούρ, 67’ Μιραλάς) ήταν αρκετό για να σαρώσει (3-1) την Καβάλα και να επιβεβαιώσει πως το μόνο που χάνεται στο «Καραϊσκάκη» δεν είναι το απόλυτο (14 στα 14), αλλά… η μπάλα!

Πώς έπαιξε

Με αλλαγές στα πρόσωπα (λόγω και των απουσιών των τιμωρημένων Παπαδόπουλου, Τοροσίδη, Ιμπαγάσα), αλλά το γνωστό 4-4-1-1 παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, έκανε ντεμπούτο ο Μπάλαζ Μέγερι και στην άμυνα ξεκίνησαν -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μοδέστο, Μέλμπεργκ και Μανιάτης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού-Μοϊσές, στα πλάγια οι Ριέρα (αριστερά), Μιραλάς (δεξιά) και ο Φουστέρ κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Τζεμπούρ.



Κι όμως… δεν μπήκε!

Στο πρώτο του παιχνίδι ως πρωταθλητής, ο Ολυμπιακός βάλθηκε να… εξηγήσει -ξανά- τους λόγους που τον οδήγησαν στη «στέψη»! Με φρεσκάδα από το πρώτο λεπτό, τον Ντουντού να αποδεικνύει ότι «και ο Άγιος φοβέρα θέλει» (πολύ καλός μετά τις αποδοκιμασίες που άκουσε) και έναν Μιραλάς αποφασισμένο να περάσει… με όποιο τρόπο του ερχόταν τους προσωπικούς του αντιπάλους, η ομάδα του Βαλβέρδε στρίμωξε για τα καλά την Καβάλα.

Παρά το βαρετό ντεμπούτο, όμως, που προσέφερε στον Μέγερι και ένα πεντάλεπτο-κόλαση (21’-25’), που μόνο λόγω αστοχίας και Γκαλίνοβιτς δεν μπόρεσε να… προσφέρει γκολ στον Μιραλάς (τρεις μεγάλες ευκαιρίες), η ομάδα του Βαλβέρδε δεν μπόρεσε να «εξαργυρώσει» την κυριαρχία της. Επέτρεψε, δε, στην Καβάλα να ξεμυτίσει και εκτός τις διαμαρτυρίες για ένα χέρι του Μοϊσές (σέντρα του Ντικρόκ), να κάνει και… σουτ (και μάλιστα επικίνδυνο) με τον Αμπντούν.

Η ισοφάριση… του 'πεσε βαριά!

Ακριβώς την ώρα που θα έλεγες ότι έπεσε ο ρυθμός -μετά την ανάπαυλα- εκείνο που έπεσε τελικά ήταν… βροχή (από γκολ). Παρόλο, λοιπόν, που θα μπορούσε να περάσει «στο ντούκου» το προβάδισμα του Ολυμπιακού (αποτέλεσμα «no look» πάσας του Μιραλάς και… «no mercy» εκτέλεσης του Φουστέρ στο γύρισμα του Χολέμπας), ο Νικουλάε προτίμησε να ισοφαρίσει αμέσως (με ωραία κεφαλιά). Και τελικά… το πλήρωσε (η Καβάλα).

Δύο λεπτά αργότερα ο Τζεμπούρ (με κεφαλιά ανάλογα ιδανική της σέντρας του Μανιάτη) «επανέφερε την τάξη». Δύο λεπτά… πιο μετά, δε, ο Μιραλάς απέτρεψε (αξιοποιώντας την κάθετη του Φουστέρ) την «αμαρτία» του να μην πετύχαινε -με τέτοια απόδοση- ένα γκολ. Η συνέχεια μέχρι τη λήξη δεν έδωσε την ευκαιρία στους φίλους του Ολυμπιακού να ξανασηκωθούν από τη θέση τους. Τους έδωσε, όμως, (ή μάλλον διατήρησε) το δικαίωμα να περηφανεύονται για μια από τις λίγες έδρες παγκοσμίως όπου δεν έχει χαθεί ούτε… σπόρι!

Δείτε το φιλμ του αγώνα



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ντουντού, Μιραλάς, Ριέρα (82' Μπράβο), Φουστέρ (76' Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (68' Ζαϊρί)

Στον πάγκο: Πάρντο, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.

Καβάλα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφερτζέλ (76' Περεϊρίνια), Ρίος (68' Βουτσίτσεβιτς), Ντικρόκ, Νικουλάε (81' Ογκμπέτσε), Χργκόβιτς, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν

Στον πάγκο: Βαγιέχο, Σιόντης, Αυλωνίτης, Πετκάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σωτηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Αργυρός (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x