Stoiximan Super League

Μονή ταρίφα...

Ο Γκερέιρο σκόραρε (33’), δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει και η ΑΕΚ περιορίστηκε στο φτωχό 1-0 απέναντι Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ -εν μέσω ατμόσφαιρας που μύριζε μπαρούτι πριν τη σέντρα. Χωρίς όρεξη οι «κιτρινόμαυροι», που εξαναγκάστηκαν από τους οπαδούς να μεταβούν στο γήπεδο με ταξί. Απειλητική εισβολή μερίδας οπαδών με καλυμμένα πρόσωπα μετά το γκολ. Πλήρωσαν την αστοχία του Καμαρά οι φιλοξενούμενοι, που έμειναν με δέκα παίκτες στο 85’ λόγω… αδιευκρίνιστης αποβολής του Σαρμιέντο.

Ο Γκερέιρο σκόραρε (33’), δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει και η ΑΕΚ περιορίστηκε στο φτωχό 1-0 απέναντι Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ -εν μέσω ατμόσφαιρας που μύριζε μπαρούτι πριν τη σέντρα.

Χωρίς όρεξη οι «κιτρινόμαυροι», που εξαναγκάστηκαν από τους οπαδούς να μεταβούν στο γήπεδο με ταξί.

Απειλητική εισβολή μερίδας οπαδών με καλυμμένα πρόσωπα μετά το γκολ.

Πλήρωσαν την αστοχία του Καμαρά οι φιλοξενούμενοι, που έμειναν με δέκα παίκτες στο 85’ λόγω… αδιευκρίνιστης αποβολής του Σαρμιέντο.


Πώς έπαιξαν...

Το σύνηθες 4-4-2 (ή 4-3-1-2) επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ, με τους Καράμπελα, Νασούτι, Ματέος και Γεωργέα στην άμυνα, τους Ντιόπ, Μάκο και Μίτσελ στο κέντρο και λίγο μπροστά τους τον Γκερέιρο, ενώ Σκόκο και Μπλάνκο αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο με τον πρώτο σε πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε το αγαπημένο του 4-3-3, με Νάστο, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα και Σκόνδρα τετράδα στα μετόπισθεν, τους Νεμπεγλέρα, Σαρμιέντο και Σφακιανάκη στο κέντρο και επιθετική τριπλέτα τους Μπρίτο, Φαβάλι και Καμαρά.



Πού όρεξη για μπάλα; Οι παίκτες της ΑΕΚ, που ως φαβορί της αναμέτρησης είχαν την... υποχρέωση να δώσουν ρυθμό στο ματς, φάνηκαν επηρεασμένοι από όσα προηγήθηκαν του αγώνα, με τον εξαναγκασμό τους από οργανωμένους οπαδούς να μεταβούν με ταξί στο γήπεδο. Έστω κι έτσι, η «Ένωση» έφτασε κοντά στο γκολ στο 3’ και το 17’, αλλά οι προσπάθειες των Γκερέιρο και Σκόκο κατέληξαν άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το εκτός περιοχής πλασέ του Μπρίτο, που ήταν και η μοναδική επικίνδυνη επίσκεψή του στα καρέ του Σάχα στο πρώτο μέρος.

Η μονοτονία στο ΟΑΚΑ έσπασε όχι από το γκολ του Γκερέιρο στο 33’ μετά από πάσα του Γεωργέα, ντρίμπλα σε κλειστό χώρο και κοντινό πλασέ, αλλά από τη... φιλοδοξία του να το πανηγυρίσει πλησίον της εξέδρας. Μία ομάδα οπαδών με καλυμμένα πρόσωπα-που προφανώς δεν συγχώρεσαν τη συντριβή από τον Ολυμπιακό-εισέβαλαν στο ταρτάν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, προτού αναχαιτιστούν από τη διακριτική παρουσία της ασφάλειας. Οι αποδοκιμασίες μεγάλου μέρους της υπόλοιπης κερκίδας κατά των εισβολέων απλώς συμπλήρωσαν τη «ροκ» εικόνα.

Ο Γκερέιρο απέτυχε με την έναρξη της επανάληψης να αξιοποιήσει την πάσα του Σκόκο, η ΑΕΚ «κάθισε» στο 1-0 και ο Ατρόμητος πέρασε στην επίθεση. Ο Καμαρά επιβεβαίωσε το πρόβλημα που έχει στην τελική προσπάθεια με τον Σάχα να αποτρέπει δις την ισοφάριση, ο Γιώργος Δώνης τόνωσε την επίθεση του βάζοντας Αναστασάκο και Τάτο αντί Φαβάλι και Σφακιανάκη, ενώ ο Ματέος αποχωρούσε με πρόβλημα στο γόνατο δίνοντας τη θέση του στον Γιάχιτς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, με τους «κιτρινόμαυρους» να περιορίζονται σε παιχνίδι αντεπιθέσεων, ακόμη περισσότερο μετά την αντικατάσταση του Μπλάνκο από τον Καφέ.

Η αποβολή του Σαρμιέντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα (που δέχτηκε για αδιευκρίνιστο λόγο) στο 85’ ψαλίδισε τις ελπίδες του Ατρομήτου για την ισοφάριση. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-1 στο 92’, όταν Σαμπού και Αναστασάκος δεν πρόβαλαν το γύρισμα του Μπρίτο από αριστερά και το τελικό σφύριγμα συνοδεύτηκε με αποδοκιμασίες από την εξέδρα για την ΑΕΚ.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Νασούτι, Ματέος (56' Γιάχιτς), Μάκος, Μίτσελ, Ντιόπ, Γκερέιρο (66' Λυμπερόπουλος), Σκόκο, Μπλάνκο (79' Καφές).

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Λαγός, Έντερ, Γκέντσογλου.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Μπαζίνσκι, Φαβάλι (57' Αναστασάκος), Νάστος (87' Σαμπού), Μπρίτο, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης (64' Τάτος), Ολιβέιρα, Σκόνδρας, Καμαρά.

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Μελισσάς, Δάρλας, Καραγκούνης.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καριώτης (Κορινθίας)
Τέταρτος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x