Stoiximan Super League

Της ανατροπής ο γιος!

Τέσσερις ανατροπές σε ισάριθμα ματς μετράει ο Άρης με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, με κορυφαία τη σημερινή, που οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-1 κόντρα στο δημιούργημά του τεχνικού τους, Ολυμπιακό Βόλου, και, πλέον βαδίζουν ολοταχώς για την πιο μεγάλη απ’ όλες. Ποια; Να βρεθούν στο φινάλε στα πλέι οφ, από εκεί που όλοι τους είχαν… ξεγραμμένους!

Τέσσερις ανατροπές σε ισάριθμα ματς μετράει ο Άρης με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, με κορυφαία τη σημερινή, που οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-1 κόντρα στο δημιούργημά του τεχνικού τους, Ολυμπιακό Βόλου, και, πλέον, βαδίζουν ολοταχώς για την πιο μεγάλη απ’ όλες...

Ποια είναι αυτή; Να βρεθούν στο φινάλε (30η αγωνιστική) στα πλέι οφ, από εκεί που όλοι τους είχαν… ξεγραμμένους!

Στους δύο βαθμούς βρίσκεται πλέον η διαφορά του Άρη από τους «ερυθρόλευκους» στον βαθμολογικό πίνακα. Την τελευταία αγωνιστική οι Βολιώτες υποδέχονται τον Παναθηναϊκό και σε περίπτωση που ο Άρης νικήσει την αδιάφορη Ξάνθη, τότε για μία θέση στα πλέι οφ θα θέλουν μόνο νίκη. Στην ισοβαθμία μπαίνει στην πεντάδα η ομάδα της Θεσσαλονίκης (1-1 το ματς του πρώτου γύρου).

Πάντως, το σκηνικό που στήθηκε στο πλαίσιο ττης 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στο "Κλεάνθης Βικελίδης", θα μπορούσε να αποτελέσει… εύκολα την βασική ιδέα, τον κορμό, ενός υπέροχου ποδοσφαιρικού μυθιστορήματος. Ήρωας, βέβαια, δεν θα ήταν άλλος από τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος είδε την ομάδα που «έχτισε» αυτός να χάνει από τα... ίδια του τα χέρια.

Στο 30’, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ούμπιντες, κι έπειτα ακολούθησαν δύο γκολ από τους «κίτρινους». Αρχικά ο Πορτίγια έφερε την ισορροπία στο 49’ και στη συνέχεια ο Νέτο με κεφαλιά στο 57’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.



Τι κι αν ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, παίρνοντας με το «καλημέρα» τον έλεγχο, την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία. Τι κι αν ανάγκασε τον Γιακούποβιτς να… τεντωθεί ουκ ολίγες φορές για να κατεβάσει τα πολύ καλά σουτ των Τόχα, Νέτο και Μπομπαντίγια. Τι κι αν η ροή του αγώνα ή, αν θέλετε, το… βελάκι έδειχνε προς Θεσσαλονίκη μεριά για το ποιός θα στείλει πρώτος την μπάλα στα δίχτυα…

…Μία αντεπίθεση φωτιά, από αυτές που μας έχει συνηθίσει φέτος η ομάδα της Θεσσαλίας, έφτανε ώστε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σε ένα γέμισμα από το κέντρο για τους φιλοξενούμενους, το οποίο δεν μύριζε κίνδυνο, ο Βελλίδης δεν έκανε σωστό υπολογισμό, βγήκε από την εστία του ώστε να μην καταφέρει ο Σολάκης να κατεβάσει την μπάλα και τον ανέτρεψε στην περιοχή. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ούμπιντες, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ. Ο Τσιώλης στο 37’ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα από τόσο νωρίς, πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου τον Μενδρινό και στη θέση του έβαλε τον Κόκε. Μέχρι να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, η εικόνα δεν άλλαξε. Οι «κίτρινοι» πίεζαν για να φέρουν την ισορροπία και οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν να χτυπήσουν σαν… κόμπρες στην κόντρα.

Ο Άρης επέστρεψε από τα αποδυτήρια πιο αποφασισμένος από ποτέ. Στο 49’ από διαγώνια θέση ο Πορτίγια φέρνει την ισορροπία, το γήπεδο παίρνει φωτιά και πλέον όλοι στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έχουν αρχίσει να πιστεύουν στην ανατροπή.

Η οποία, βέβαια, ήρθε αμέσως, στο 57’, με κοντινή κεφαλιά του Νέτο, έπειτα από «ψαλιδάκι» του Λαζαρίδη. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να οπισθοχωρούν, προκειμένου να κρατήσουν το προβάδισμα. Κάτι όμως που δεν το έκαναν άγαρμπα, κι αυτό διότι, όποτε έβρισκαν χώρο απλώνονταν στην επίθεση μήπως πετύχουν και τρίτο γκολ.

Από την άλλη, την οπισθοχώρηση αυτή του Άρη, την εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Κατσαβάκη, ειδικότερα από το 80’ και μετά, ανεβαίνοντας ψηλά. Η πίεση που άσκησαν οι «ερυθρόλευκοι» στα καρέ του Άρη ήταν ασφυκτική στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν απέφερε καρπούς. Στα highlights του αγώνα η απόκρουση του Βελλίδη στην κεφαλιά του Μαρτίν πάνω στην γραμμή (81’), με την οποία ο νεαρός πορτιέρο των «κίτρινων» πήρε πίσω την… γκάφα του πρώτου ημιχρόνου που ανέτρεψε τον Σολάκη μέσα στην περιοχή και ο Κάκος καταλόγισε το πέναλτι.

Το φιλμ του αγώνα.



Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα (71' Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Μίσελ, Πορτίγια, Μενδρινός(37' Κόκε), Μπομπαντίγια (62΄Περέιρα), Λαζαρίδης, Βαγγέλι

Στον πάγκο: Μπαρέρο, Κουλουχέρης, Παπαζαχαρίας, Τσεζνάουσκις

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Μητρόπουλος, Γκοτοβος (83' Μπερτολντι), Σολάκης (87' Ροντρίγκες), Μάρτιν, Τόμας, Μπρέσκα (62΄Νέμεθ), Ακόστα, Ρόκας

Στον πάγκο: Ρόκα, Ροντρίγκες, Ζέρης, Αναστασίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μπιτσίδης (Θράκης)
ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x