Stoiximan Super League

No3: Αντωνάκη ήσουν τρέλα, με κάθε σου φανέλα!

Λένε πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Τέτοια ήταν το τελευταίο «καρέ» στην σπουδαία καριέρα του Αντώνη Νικοπολίδη. Πνιγμένος στις αγκαλιές των συμπαικτών του, την ίδια ώρα που δεχόταν το τελευταίο και πιο συγκινητικό standing ovation από τους φίλους του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Λένε πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Τέτοια ήταν το τελευταίο «καρέ» στην σπουδαία καριέρα του Αντώνη Νικοπολίδη.

Του Παναγιώτη Σγαρδέλη

Πνιγμένος στις αγκαλιές των συμπαικτών του, την ίδια ώρα που δεχόταν το τελευταίο και πιο συγκινητικό standing ovation από τους φίλους του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Πού να το πίστευε: Ότι θα άσπριζαν τα μαλλιά του μέχρι να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό… Ότι θα αγωνιζόταν και στους δύο «αιώνιους»… Ότι θα πήγαινε στην Πορτογαλία και θα σήκωνε το EURO με την Εθνική… Ότι θα κατακτούσε συνολικά 20 τίτλους… Ότι, ότι, ότι…

Μια καριέρα που μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Με ένα φινάλε αντάξιό της. Στο δεύτερό του σπίτι, σε ένα παιχνίδι γιορτή για την κατάληξη ενός ακόμη τίτλου στον Πειραιά, βασικός και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο.

Έρχεται η ώρα της αποχώρησης… Το κοινό σηκωμένο όρθιο τον ανταμείβει με ένα θερμό χειροκρότημα, εκείνος βγάζει τα γάντια και με σκυμμένο το κεφάλι ανταποδίδει. Κάτι όμως τον κρατάει ακόμη στο χορτάρι. Είναι οι συμπαίκτες του. Ένας προς ένας και μετά όλοι μαζί, γίνονται ένα κουβάρι, τον συγχαίρουν, τον αποχαιρετούν, έχουν την ευκαιρία να βρεθούν για τελευταία φορά στο πλάι του ως συμπαίκτες.

Το συγκινητικό «αντίο» στον Νικοπολίδη:




Ακόμη και αυτοί οι οποίοι φορώντας οπαδικές παρωπίδες τον χαρακτήρισαν με ευκολία «προδότη», «κηπουρό» και πολλά άλλα, μέσα τους ξέρουν πως οτιδήποτε και να του προσάψουν δεν μπορούν να του αφαιρέσουν ότι με όποια φανέλα κι αν αγωνίστηκε την τίμησε και με το παραπάνω, με συνέπεια ούτε λίγο ούτε πολύ να θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας της γενιάς του και γιατί όχι και όλων των εποχών.


* Το www.sport-fm.gr μετράει αντίστροφα τις 10 πιο χαρακτηριστικές στιγμές του πρωταθλήματος.

Νο 4: Εσείς είστε μ’ εμάς ή με τους άλλους;

No 5: «Πήγαινέ με, όπου θέλεις… ΑΕΚτζή»!

Νο 6: Μισή ντουζίνα… απαντήσεις!

Νο 7: Μια του Ντούσαν, δυο του Ντούσαν…

Νο 8: Η επιστροφή του «Καπετάνιου»

Νο 9: Ο «καυτός» Ντιόπ

Νο10: «Τα πρόστυχα τα… μπλε εσώρουχά σου»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x