Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ του 2012 στον εγκέφαλο του Ζαγοράκη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ που θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα, όποια κι αν είναι η οριστική έκβαση της προσπάθειας στα πλέι-οφ, θα αλλάξει και θα παρουσιαστεί με αρκετά νέα πρόσωπα τη νέα σεζόν. Δεν είναι μόνο που ο Μουσλίμοβιτς θα αποχωρήσει... Ο Γιώργος Ζαχαριάδης αναλύει και παρουσιάζει πώς θα είναι ο "Δικέφαλος του Βορρά" την επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ που θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα, όποια κι αν είναι η οριστική έκβαση της προσπάθειας στα πλέι-οφ, θα αλλάξει και θα παρουσιαστεί με αρκετά νέα πρόσωπα τη νέα σεζόν.

Δεν είναι μόνο που ο Μουσλίμοβιτς θα αποχωρήσει... Δεν είναι που ο Ελ Ζαρ δεν είναι δα προτεραιότητα για να παραμείνει στην ομάδα και ίσως τον στείλουν από κει που ήρθε… Ούτε θα εκπλαγούμε αν «κοπεί» κάποιος από τους ποδοσφαιριστές που έχουν έναν ακόμη χρόνο συνεργασίας γιατί προσφέρει λιγότερα από όσα πληρώνεται και δεν εξακολουθεί να είναι όσο χρήσιμος ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Όπως επίσης, ελπίζουμε ότι για τις παλιές καραβάνες θα υπάρχει μέριμνα ώστε να αντικαθίστανται σταδιακά και με αξιόπιστες λύσεις.

Όλα αυτά λοιπόν είναι προβλέψιμα.

Εκείνο που κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος είναι ποιος προπονητής θα οδηγήσει την ομάδα την επόμενη περίοδο κι αν υπάρχει προγραμματισμός ή τουλάχιστο η διάθεση για τη συνεργασία με κάποιον που θα παραμείνει για αρκετά χρόνια. Δεν θα έρθει για να… φύγει, αλλά, για να μείνει καιρό.

Ο νέος προπονητής, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι ο Ιωακείμ Χάβος κι αυτό το γνωρίζει, πρώτος από όλους, ο ίδιος ο Ιωακείμ.

Δεν νομίζω ότι του είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.
Αν του έχουν πει ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ τερματίσει πρώτος στα πλέι-οφ, θα λάβει το χρίσμα για την επόμενη περίοδο, θα μπορούσα να συνηγορήσω σε μια ύστατη προσπάθεια να δοθεί λύση στο θέμα προπονητή εκ των έσω. Ωστόσο, αν ήμουν πρόεδρος δεν θα επέλεγα τον προπονητή με βάση τη συμμετοχή του σε μερικές αναμετρήσεις που οδηγούν στην επιτυχία των πλέι-οφ.

Η διοίκηση δημιουργεί κίνητρο για να ενισχύσει την προσπάθεια του προπονητή και τον υπολογίζει ως κομμάτι του ΠΑΟΚ για σήμερα και για το μέλλον. Δεν είναι κακό αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά, θα επιμείνω, δεν είναι κριτήριο παραμονής του Χάβου τα πλέι-οφ. Είναι λάθος.

Προφανώς χρειάζεται plan B για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι δυσκολίες οι οποίες δημιουργούνται από τη στιγμή που δεν υπάρχει Χάβος, είτε γιατί δεν θα κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι-οφ η ομάδα, είτε γιατί ο συγκεκριμένος προπονητής ακόμη κι αν καταφέρει όσα κι ο Σάντος, θα προκριθεί για την επόμενη σεζόν.

Για να μην σας κουράζω, επειδή υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα πρέπει να δεχθούμε ότι ο κύκλος του Χάβου κλείνει οριστικά άμα τη λήξει των πλέι-οφ.

Κατά συνέπεια, ψάχνουμε για τον επόμενο και για τον οποίο, καλό θα είναι να αποκλείσουμε τον Άγγελο Αναστασιάδη. Αυτό απορρέει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν άνοιξε το κεφάλαιο Αναστασιάδη και ο πρόεδρος εξακολουθεί να διατηρεί παράλληλες αι αγαθές σχέσεις με τον εν λόγω προπονητή- σύμβολο για την ομάδα και οι οποίες δεν εφάπτονται με τον ΠΑΟΚ.

Στο plan B, ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ έρχεται από το εξωτερικό. Στο… παιχνίδι συμμετέχει κι ο Κούπερ, αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, είναι απλά ένα όνομα που γράφεται και συζητείται από τον εκπρόσωπό του. Μέχρι εκεί.
Στον εγκέφαλο του Ζαγοράκη, αν υποθέσουμε ότι είναι το μόνο μέρος του ΠΑΟΚ που περιέχει υλοποιήσιμες σκέψεις, δεν αποκλείεται να στριφογυρίζει η μορφή του Κούπερ και μερικών ακόμη που δεν τους πολυήξερε. Ο καλός του φίλος και συνεργάτης του Παντελής Κωνσταντινίδης τις φύτεψε για να τις επεξεργαστεί ο πρόεδρος που έχει άλλωστε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Θα πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο ότι ο νέος προπονητής θα παραλάβει μια ομάδα που θα έχουν γίνει ήδη ορισμένες σημαντικές κινήσεις. Καταρχάς ένα μεγάλο μέρος από το ξεσκαρτάρισμα με παίκτες, όπως είπαμε παραπάνω, σαν τον Μουσλίμοβιτς ή τον ήδη ξεγραμμένο Φιλομένο, να αποχωρούν οριστικά. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον Τσιρίλο. Του Βιτόλο του αρέσει (το έκανε και παλιότερα) να το παίζει… ελεύθερος (ενώ δεν είναι…) κι ωραίος την περίοδο των μεταγραφών. Εξ ου και τα σενάρια που δεν είναι και τόσο… σενάρια.

Επίσης, θα έχει ολοκληρωθεί η προεργασία και ίσως να έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο η διοίκηση, για να αποκτηθεί ένας (σέντερ φορ) ή και περισσότεροι ποδοσφαιριστές.

Ουσιαστικά, έτσι όπως έχουμε μάθει από προηγούμενες περιόδους, ή τουλάχιστο από την περσινή, ο νέος προπονητής θα βρει μια ομάδα που θα του την παραδώσουν για να την προετοιμάσει. Στη διάρκεια της προετοιμασίας θα γίνουν μία ή το πολύ δύο μερεμέτια και ενδεχομένως, το φετινό καλοκαίρι, ο Ζαγοράκης να συγκρατηθεί και να μην μιλήσει για πρωταθλητισμό…

Από την άλλη, ευχόμαστε, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν μιλήσει για πρωταθλητισμό με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο σίγουρος από την τελευταία φορά…

Θα περιμένουμε ΠΑΟΚ που θα είναι διαφορετικός σε σχέση με την ομάδα που θα παρακολουθήσουμε σύντομα να παίζει για το καλύτερο δυνατό στα πλέι-οφ. Οι πιθανότητες για ριζικές αλλαγές δεν είναι μεγάλες. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στη λογική της διοίκησης Ζαγοράκη που επιχειρεί να υπάρχει σταθερός κορμός. Οι προσθήκες θα είναι μετρημένες, οι παλιοί θα παραμείνουν στυλοβάτες (Γκαρσία, Κοντρέρας, Ίβιτς, Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης). Λίγες φαίνονται και οι πιθανότητες πώλησης του Βιερίνια. Εκτός κι αν τελικά τα ποσά που ακούγονται είναι πραγματικά τόσο μεγάλα και είναι καιρός εκεί στον ΠΑΟΚ να σκεφτούν ότι θα πρέπει να κάνουν ένα ακόμη συμφέρον deal για εκείνα τα ανέλπιστα με τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μελλίση.

Επικοινωνία με τον συντάκτη στο zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x