Stoiximan Super League

«Είμαστε πιο δυνατοί»

Απόλυτη συγκέντρωση στον αγώνα, καθ’ όλη τη διάρκειά του, ζήτησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των πλέι οφ. Με «όπλο» τα στημένα ο Πορτογάλος τεχνικός στοχεύει στη νίκη που θα δώσει τεράστιο προβάδισμα στους «πράσινους» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. «Δεν μας απασχολεί» η απάντηση για τον Μόαρ. Το δώρο στον Όσιμ.

Απόλυτη συγκέντρωση στον αγώνα, καθ’ όλη τη διάρκειά του, ζήτησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των πλέι οφ. Με «όπλο» τα στημένα ο Πορτογάλος τεχνικός στοχεύει στη νίκη που θα δώσει τεράστιο προβάδισμα στους «πράσινους» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Πάγια τακτική του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ότι τα ντέρμπι κρίνονται εν πολλοίς από τα στημένα. Ένα φάουλ ή ένα κόρνερ μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας και αυτό θέλει να κάνει και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει δουλέψει πολύ πάνω στις στημένες φάσεις σε όλες τις τελευταίες προπονήσεις, αφού θεωρεί ότι έτσι μπορεί να «χτυπήσει» τους Θεσσαλονικείς και να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα, κάτι που έγινε και στο φετινό αγώνα πρωταθλήματος, ο οποίος έληξε 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού» χάρη σε μια εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Σωτήρη Νίνη.

«Μπορούμε να χτυπήσουμε τον ΠΑΟΚ από τις στημένες φάσεις και μπορεί το παιχνίδι να κριθεί από ένα φάουλ ή ένα κόρνερ. Γι' αυτό θέλω να είστε πολύ συγκεντρωμένοι στα στημένα, είτε όταν είμαστε στην επίθεση είτε όταν είμαστε σε άμυνα. Είμαστε πιο δυνατοί» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου προπονητή στην τελευταία προπόνηση των «πρασίνων».

Σχηματικά ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παραταχθεί με σύστημα 4-3-3 και τους Τζόρβα, Βύντρα, Ιωαννίδη, Σαριέγκι, Κατσουράνη, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Νίνη, Μαρίνο, Χριστοδουλόπουλο, Σισέ. Με αυτή την ενδεκάδα, οι «πράσινοι» διαθέτουν και ταχύτητα και ύψος στα στημένα, τα οποία θα ξεκινούν από τα πόδια των Νίνη και Χριστοδουλόπουλου. Αν τελικά προτιμηθεί ο Καραγκούνης στο αρχικό σχήμα ή μπει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι εκτελέσεις είναι πολύ πιθανό να… μεταφερθούν στα δικά του πόδια.

«Δεν μας απασχολεί»

Ένα νέο όνομα έχει προστεθεί από τον Τύπο του εξωτερικού στη λίστα του Παναθηναϊκού για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Ισπανός Μόαρ, ο οποίος ήταν τεχνικός διευθυντής στη Λα Κορούνια μέχρι το καλοκαίρι του 2010 και τώρα είναι σύμβουλος στην Ουντινέζε, δεν επιβεβαιώνεται από το «πράσινο» στρατόπεδο ότι συμπεριλαμβάνεται στους στόχους της ΠΑΕ, η οποία τονίζει ότι: «Δεν μας απασχολεί». Ο Δημήτρης Γόντικας έχει καταλήξει σε 3 ξένους και έναν Έλληνα υποψήφιο για τη θέση αυτήν, με την τελική επιλογή να γίνεται μετά τη λήξη των αγώνων διαβάθμισης και αφού πρώτα ξεκαθαρίσει και το θέμα του προπονητή. Σε περίπτωση που τεθεί θέμα προπονητή, οι βασικοί υποψήφιοι είναι οι Δώνης, Τσιώλης και Κούπερ.

Το δώρο στον Όσιμ

Ο Ίβιτσα Όσιμ αυτή τη στιγμή είναι σύμβουλος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βοσνίας και χθες συμπλήρωσε τα 70 χρόνια του! Ο γιος του, Σέλε, σκέφτηκε να του κάνει ένα δώρο-έκπληξη και ζήτησε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να του δώσει μία φανέλα με το όνομα Ι. Όσιμ πίσω και τον αριθμό 70, που να είναι υπογεγραμμένη απ' όλους τους παίκτες της σημερινής ομάδας του Παναθηναϊκού και τον προπονητή Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ό,τι φιλοξενία μάς επιφυλάσσετε εσείς στο παιχνίδι του Βόλου θα σας ανταποδώσουμε στην Αθήνα» ήταν τα λόγια των υπευθύνων του Παναθηναϊκού στους αντίστοιχους του Ολυμπιακού Βόλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων, για το ματς που ακολουθεί τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x