Stoiximan Super League

Live: ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 1-0 (Τελικό)

Ήταν να μην πάρει φόρα! Αφού… ξεμπούκωσε με το Κύπελλο και πανηγύρισε με την ψυχή της το πρωτάθλημα στο χάντμπολ, η ΑΕΚ βλέπει τ’ άστρα (και του Champions League) να συνωμοτούν υπέρ της! Το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Λεονάρντο ήταν αρκετό για την «Ένωση», ώστε να λυγίσει (1-0) τον Ολυμπιακό Βόλου και εκμεταλλευόμενη την ήττα του Παναθηναϊκού, να γίνει «αφεντικό» των play-off!

Ήταν να μην πάρει φόρα!

Αφού… ξεμπούκωσε με το Κύπελλο και πανηγύρισε με την ψυχή της το πρωτάθλημα στο χάντμπολ, η ΑΕΚ βλέπει τ’ άστρα (και του Champions League) να συνωμοτούν υπέρ της!

Το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Λεονάρντο ήταν αρκετό για την «Ένωση», ώστε να λυγίσει (1-0) τον Ολυμπιακό Βόλου και εκμεταλλευόμενη την ήττα του Παναθηναϊκού, να γίνει «αφεντικό» των play-off!



94': Λήξη της αναμέτρησης.

92': Ο Ντιόπ επιχειρεί ένα σουτ από το κέντρο που έμοιαζε πιο πολύ με διώξιμο αλλά η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία του Γιακούποβιτς που για σιγουριά πέταξε την μπάλα κόρνερ.

90': Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

89': Αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Νέμεθ να περνά στην θέση του Ρόκα.

86': Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στην θέση του Μπαχά ο Ίσμαελ Μπλάνκο.

85': Δοκάρι για την ΑΕΚ! Πολύ καλή συνεργασία Λαγού και Καφέ που κάνουν το 1-2, με τον τελευταίο να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Μπαχά, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ αλλά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

78': Ο Ντιόπ επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο αν και αντιμετωπίζει πρόβηλαμ τραυματισμού.

75': Δυνατό σουτ του Λαγού έξω από την περιοχή, ο Γιακούποβιτς δεν καταφέρνει να μπλοκάρει την μπάλα και στην συνέχεια της φάσης ο Μπαχά σουτάρει απελπιστικά άουτ.

72': Μετά από ωραίο συνδυασμό των Λαγού-Γκερέιρο και σέντρα του Πολωνού στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαχά κάνει την προβολή, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

65': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Σε χαμηλή φαλτσαριστή σέντρα του Γκερέιρο από δεξιά, η μπάλα περνάει από πολλά σώματα μπροστά στον Γιακούποβιτς και αναγκάζει τον τερματοφύλακα των Θεσσαλών να αποκρούσει με υπερένταση στη δεξιά του γωνία!

61' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο σκόρερ Λεονάρντο έχει αποκομίσει κι εκείνος ένα πρόβλημα τραυματισμού και δίνει τη θέση του στον Καφέ.

55': Σε ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Μπρέσκα βγάζει μόνο του τον Μαρτίν, αλλά το κακό κοντρόλ που κάνει εκείνος με το στήθος δεν του επιτρέπει να βγει απέναντι από τον Σάχα.

48' - Κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό Βόλου: Ο Ζέλεσι τράβηξε από τη φανέλα τον Λεονάρντο.

46' - Αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου: Ο Σολάκης αντικαθιστά τον Μόνχε.

46': Έναρξη του β' μέρους

*Ο αρχηγός Τραϊανός Δέλλας υποδέχεται στη σέντρα του γηπέδου τους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας του χάντμπολ -οι οποίοι ακούν τα ονόματά τους από τα μεγάφωνα και τον κόσμο να τους αποθεώνει για μια ακόμα φορά!

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

45': Μετά από ωραία πάσα του Λεονάρντο, ο Μπαχά βρίσκεται σε καλή θέση -μέσα στην περιοχή και αριστερά- αλλά το σουτ που κάνει ο Μαροκινός καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

-Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ -με μπροστάρη τον αρχηγό Μπακαούκα- φέρνει την κούπα του πρωταθλήματος στα επίσημα και γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο που βρίσκεται στο γήπεδο!

42': Ο Λεονάρντο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και σουτάρει με δύναμη, αλλά η μπάλα φεύγει έξω από τη δεξιά γωνία του Γιακούποβιτς.

38' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο ίδιος ο Λεονάρντο αναλαμβάνει την εκτέλεση και με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία, ανοίγει το σκορ για την "Ένωση"!

37' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Σε βαθιά μπαλιά του Δέλλα, ο Λεονάρντο βγαίνει "στην πλάτη" του Ζέλεσι από την αριστερή πλευρά κι εκείνος -με άγαρμπο μαρκάρισμα- τον "γκρεμίζει"!

34' - Κίτρινες κάρτες και για τις δύο ομάδες: Ο διαιτητής εξαντλεί την αυστηρότητά του και λόγω μιας λογομαχίας όπου συμμετείχαν οι Δέλλας, Μάκος και Μόνχε, όλοι τους αντικρίζουν κάρτα.

33' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τραυματίστηκε σε μια προηγούμενη διεκδίκηση και δεν μπορεί να συνεχίσει. Στη θέση του περνάει ο Γκερέιρο.

26': Ο Λυμπερόπουλος κινείται ωραία από τον άξονα, ξεμαρκάρεται από τον Μπρέσκα, όμως το συρτό σουτ που κάνει από το ύψος της περιοχής φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι! Η καλύτερη φάση της ΑΕΚ μέχρι τώρα στο ματς.

22' - Κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό Βόλου: Τη βλέπει ο Ρόκας, που τράβηξε από πίσω τον Μπαχά, προσπαθώντας να τον σταματήσει σε αντεπίθεση.

14': Μετά από στρώσιμο του Λεονάρντο με το στήθος, ο Λυμπερόπουλος πιάνει απευθείας σουτ έξω από την περιοχή, που περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι!

12': Ο Μάκος βρίσκει χώρο και πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς.

9': Δυνατό ξεκίνημα από την "Ένωση", που έχει πάρει απ' την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και κυκλοφορεί πολύ καλά, προς το παρόν, την μπάλα.

3': Πρώτη κάτι-σαν-φάση για την ΑΕΚ! Μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια και γύρισμα του Μάκου από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος κοντρολάρει και σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σανκαρέ του βάζει σωτήρια την κόντρα και απομακρύνει.

1': Έναρξη του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος, Λεονάρντο (61' λ.τ. Καφές), Λυμπερόπουλος (33' λ.τ. Γκερέιρο), Μπαχά (86' Μπλάνκο)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Ματέος, Νταντόμο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ρόκας (89' Νέμεθ), Σανκαρέ, Τομάς, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Μπρέσκα, Ακόστα, Μόνχε (46' Σολάκης), Μαρτίν

Στον πάγκο: Ρόκκα, Ντολεζάι, Ζαραδούκας, Γκοτοβός, Ψυχογιός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Σε ανοιχτό παιχνίδι… παροτρύνει τις δύο ομάδες η βαθμολογία των play-off -ειδικά όπως εκείνη διαμορφώθηκε μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού (2-1) στην Τούμπα. Κι αυτό διότι εφόσον η ΑΕΚ νικήσει, περνά η ίδια στην πρώτη θέση (που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League), ενώ σε περίπτωση που το καταφέρει ο Ολυμπιακός Βόλου, θα… πάρει φωτιά το Κορδελιό, με τρεις ομάδες να ισοβαθμούν στην κορυφή!

Η βαθμολογία μετά το ματς τη Τούμπας

ΠΑΟΚ 3 (2-1)
Παναθηναϊκός 3 (1-2)
ΑΕΚ 1 (0-0)
Ολυμπιακός Βόλου 0 (0-0)

Λίγες, αλλά σημαντικές απουσίες έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο τεχνικοί, ενόψει του σημερινού ματς. Ο Μανόλο Χιμένεθ, λοιπόν, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Σκόκο και τον τιμωρημένο Καράμπελα, ενώ ο Μάκης Κατσαβάκης θα στερηθεί τον (επίσης σημαντικό) Ούμπιντες.

Ο Ανδαλουσιανός, πάντως, (παρά τις υποψίες για rotation που δημιούργησε μεσοβδόμαδα) συμπεριέλαβε όλους τους πρωτοκλασάτους στην αποστολή, κόβοντας -για λόγους τακτικής- απ’ αυτή τους Γιάχιτς, Μπερνς, Γκέντσογλου, Έντερ, Αργυρίου και Ντρπιτς.

Σε δύο ανεπανάληπτα «χουνέρια» (ειδικά το δεύτερο) υποχρέωσε φέτος την ΑΕΚ ο σημερινός της αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν εκείνος που… σφράγισε την αποχώρηση Μπάγεβιτς (με το 3-1 στο Πανθεσσαλικό) κι εκείνος που έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της, συντρίβοντάς την (ως νεοφώτιστος) με 4-0 στο ΟΑΚΑ.





Το παιχνίδι αυτό, δε, «έσπασε» και την απόλυτη κυριαρχία που είχε η «Ένωση» στην προϊστορία των αγώνων της Αθήνας, όπου -μέχρι τότε- μετρούσε 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τους Θεσσαλούς (για πρωτάθλημα και Κύπελλο). Η μία από τις δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου, μάλιστα, έμεινε στην ιστορία -όχι μόνο για το εντυπωσιακό 9-1, αλλά και για το απίστευτο γκολ που είχε πετύχει από τη σέντρα ο Βασίλης Τσιάρτας.



Η μοναδική από τις ομάδες που συμμετέχουν φέτος η οποία έχει δώσει το «παρών» σε όλες τις διοργανώσεις των play-off είναι η ΑΕΚ. Η «Ένωση», μάλιστα, είναι αήττητη στις πρεμιέρες, μετρώντας δύο νίκες (5-0 τον Πανιώνιο τη σεζόν 2007/08, 3-2 τη Λάρισα τη σεζόν 2008/09) και μια ισοπαλία (0-0 με τον ΠΑΟΚ πέρυσι στο ΟΑΚΑ).



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x