Γιώργος Ζαχαριάδης

Το Τσάμπιονς Λιγκ ταιριάζει περισσότερο στον ΠΑΟΚ

Θα μου πείτε υπήρχαν απουσίες από τον ΠΑΟ ή ότι η προετοιμασία του ήταν ελλιπής. Ότι ακόμη κι αν έχασε στην Τούμπα, μπορεί να καβατζάρει τον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας εφόσον νικήσει στο ΟΑΚΑ, λόγω των τριών βαθμών, τους οποίους κέρδισε από την κανονική περίοδο.

Θα μου πείτε υπήρχαν απουσίες από τον ΠΑΟ ή ότι η προετοιμασία του ήταν ελλιπής. Ότι ακόμη κι αν έχασε στην Τούμπα, μπορεί να καβατζάρει τον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας εφόσον νικήσει στο ΟΑΚΑ, λόγω των τριών βαθμών, τους οποίους κέρδισε από την κανονική περίοδο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Όλα αυτά θα τα δεχθώ αβίαστα. Θα τα θεωρήσω μάλιστα ως σταθερές για το ξεκίνημα των πλέι-οφ. Ωστόσο, με βάση την αγωνιστική παρουσία, ο ΠΑΟΚ αποκτά τουλάχιστο προβάδισμα ψυχολογίας έναντι του ΠΑΟ για το τσάμπιονς λιγκ, αν υποθέσουμε ότι αυτές οι δύο ομάδες βρίσκονται πιο κοντά στη διεκδίκηση της κορυφής.

Και δεν το αποκτά επειδή έτσι θέλουμε. Μετά από τρεις εβδομάδες μακριά από τους αγωνιστικούς ρυθμούς, έδειξε ότι εξακολουθεί να είναι σταθερός στις αγωνιστικές απαιτήσεις των κρίσιμων αναμετρήσεων και ειδικά των πλέι-οφ που είναι ξεχωριστά και καθοριστικά για την έκβαση της φετινής του προσπάθειας. Χρειάστηκε μερικά λεπτά για να αντιπαρέλθει ενός σοκ που επιχείρησε να προκαλέσει ο ΠΑΟ. Ως γηπεδούχος κέρδισε τα μέτρα που του αναλογούν όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς να συμβεί με ωριμότητα και φρεσκάδα στο παιχνίδι του. Ωριμότητα από τον Κοντρέρας και τον Βιτόλο σε συνεργασία με τον Γκαρσία και φρεσκάδα με τον Βιερίνια να χαζεύει τον Ιωαννίδη. Να βγάζει σέντρες και να μοιράζει ασίστ για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ της πρεμιέρας των πλέι-οφ ήταν όσο αποτελεσματικός χρειάστηκε και ίσως λίγο παραπάνω από όσο μας έχει συνηθίσει, καθότι, αν δεν θυμάστε, ασχέτως αν πρόκειται για παλιότερα παιχνίδια, δεν είχε σκοράρει φέτος στην εστία του ΠΑΟ. Και στις δύο αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου, έχασε με το ίδιο σκορ (1-0).
Θα θεωρήσουμε τυχαίο το γκολ του Σισέ κι όχι τυχαία τη δυστοκία του Μουσλίμοβιτς που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο παίκτης που γνωρίζαμε και εκτίθεται.

Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ο Κλάους Αθανασιάδης που δεν είχε αξιοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο κατά το δανεισμό του στον Πανσεραϊκό (για να μην ξεχνάμε από πού έρχεται…) πραγματοποιεί καταπληκτικές εμφανίσεις. Εκμεταλλεύεται τα γρήγορα αντανακλαστικά του, δεν τον προλαβαίνουν οι αντίπαλοι αμυντικοί και λειτουργεί μόνιμα με πλεονέκτημα.

Η απουσία του Σαλπιγγίδη ούτε που φάνηκε. Σε αυτό βέβαια, παίζει ρόλο το ότι ο Σαλπιγγίδης δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση και η απουσία του δεν δημιουργεί δα τεράστιο κενό. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί πάντα μια υπολογίσιμη μονάδα που όταν λείπει το νοιώθεις περισσότερο από όταν είναι παρών και δεν αποδίδει. Χθες, το κενό του καλύφθηκε από το σύνολο του ΠΑΟΚ που βρέθηκε σε θέση βολής (κι όχι μόνο μια φορά) ακόμη και με τον Τσιρίλο.
Με βάση την πρώτη εμφάνιση και τη νίκη επί του ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x