Oλλανδία

«Αίαντας» ο… mister ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!

Για το βάρος που φέρει η φανέλα του αλλά και η ιστορία του, επτά χρόνια ήταν πολλά. Ο Άγιαξ επικράτησε 3-1 της Τβέντε, την ύστατη στιγμή, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, την «καβάλησε» στον βαθμολογικό πίνακα και επέστρεψε στην κορυφή της Eredivisie έπειτα από το 2004.

Για το βάρος που φέρει η φανέλα του αλλά και η ιστορία του, επτά χρόνια ήταν πολλά…

Ο Άγιαξ επικράτησε 3-1 της Τβέντε, την ύστατη στιγμή, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, την «καβάλησε» στον βαθμολογικό πίνακα και επέστρεψε στην κορυφή της Eredivisie έπειτα από το 2004.

Σε έναν αγώνα που έσπασε καρδιές, στον δεύτερο «τελικό» ανάμεσα στις δύο ομάδες (είχε προηγηθεί αυτός του Κυπέλλου), ο «Αίαντας» εκθρόνισε την περυσινή πρωταθλήτρια Τβέντε, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ντε Γιονγκ που έβαλε δύο γκολ, και την άφησε με τη… χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 23’, ενώ διαμόρφωσε και το τελικό 3-1 στο 78’.

Στο μεσοδιάστημα ο Λαντζατ με αυτογκόλ στο 46’ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ σε 2-1 για την Τβέντε μείωσε ο Γιάνσεν στο 48’.

Με το πέρας και της τελευταίας «στροφής» του ολλανδικού πρωταθλήματος, η Τβέντε συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Παρά την ταπεινωτική ήττα με σκορ 5-1 από την Ουτρέχτη, η Άλκμααρ πήρε μαζί με την Αϊντχόφεν το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, ενώ Γκρόνινγκεν, Ρόντα, Ντεν Χάαγκ και Χέρακλες θα διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ μία ακόμη θέση στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Τη Βίλεμ, η οποία έχει ήδη υποβιβαστεί, θα ακολουθήσει μία εκ των Εξέλσιορ και Φένλο, οι οποίες θα μπουν σε διαδικασία πλέι άουτ.

Η τελευταία αγωνιστική (34η)

Άγιαξ-Τβέντε 3-1
(23’, 78’ Ντε Γιονγκ, 46’ Αυτ. Νάντζατ- 48’ Γιάνσεν)

Ντε Γκράαφσαπ-Φένλο 1-0
(6’ Ποεπόν)

Φέγενορντ-Ναϊμέγκεν 1-1
(41’ Καστένιος-12’ Σον)

Γκρόνινγκεν-Αϊντχόφεν 0-0

Χέρακλες-Ντεν Χάαγκ 3-0
(72’ Πεν., 85’ Οβερτουμ, 88’ Αρμεντέρος)

Ρόντα-Χέρενφεν 0-0

Ουτρέχτη-Άλκμααρ 5-1
(10’, 12’, 85’ Μέρτενς, 83’,87’ Φαν Βονσβίνγκελ, - 65’ Μάρτενς)

Φίτεσε-Εξέλσιορ 1-4
(62’ Ριβερόλα-33’ Ερνάντες, 77’ Πεν, 84’ Ρούρντα, 90’ Βίνκεν)

Βίλεμ-Μπρέντα 0-1
(89’ Γενερ)

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x