Stoiximan Super League

«Ξενέρωσε» την ΑΕΚ ο… Νιουνγκάνγκα!

Ελαφρά «χαλάστρα» στα -μακρινά μεν, όχι αδικαιολόγητα δε- όνειρα της ΑΕΚ για το Champions League έκανε ο… Κένεντι Ουγκοάλα Νιουνγκάνγκα! Ο Νιγηριανός επιθετικός της Γκενκ ισοφάρισε στο 77’ του αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης και -χαρίζοντας το πρωτάθλημα στην ομάδα του- έκανε δεδομένη την παρουσία της «Ένωσης» (εφόσον φυσικά τερματίσει στην πρώτη θέση των play-off) στους «αδύναμους» του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Ελαφρά «χαλάστρα» στα -μακρινά μεν, όχι αδικαιολόγητα δε- όνειρα της ΑΕΚ για το Champions League έκανε ο… Κένεντι Ουγκοάλα Νιουνγκάνγκα!

Ο Νιγηριανός επιθετικός της Γκενκ ισοφάρισε στο 77’ του αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης και -χαρίζοντας το πρωτάθλημα στην ομάδα του- έκανε δεδομένη την παρουσία της «Ένωσης» (εφόσον φυσικά τερματίσει στην πρώτη θέση των play-off) στους «αδύναμους» του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Σταντάρ (και παρόμοιο κατόρθωμα των Φενέρμπαχτσε και Βασιλείας στα πρωταθλήματα Τουρκίας και Ελβετίας αντίστοιχα) ήταν απαραίτητη προϋπόθεση -βάσει των συντελεστών- για να βρεθεί η ΑΕΚ στους «ισχυρούς».

Αφού, όμως, η Γκενκ σήκωσε την κούπα στο Βέλγιο, η «Ένωση» θα έχει ακόμα δυσκολότερο έργο για να προκριθεί, έστω στα play-off του Champions League -όπου ενδεχόμενη συμμετοχή (και μόνο) θα εξασφάλιζε κέρδη περίπου 5 εκατ. ευρώ (από πριμ και τηλεοπτικά δικαιώματα). Κι αυτό διότι δεν θα κληρωθεί με μια ομάδα τύπου Γκενκ, Τιμισοάρα, Βασλούι, Τραμπζονσπόρ, αλλά με αντίπαλο που θα έχει καλύτερο συντελεστή (π.χ. Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Τβέντε, Ρούμπιν Καζάν, Φενέρμπαχτσε κ.α.)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x