Stoiximan Super League

Live: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Τελικό)

Είχαν μαζευτεί πολλά. Είχε ακούσει ακόμα πιο πολλά. Στην Τούμπα, όμως, όλα (ξε)πληρώνονται! Ο ΠΑΟΚ διάλεξε το καταλληλότερο ματς για ν’ ανταποδώσει στην ΑΕΚ τα «χρεωστούμενα» της χρονιάς και επικρατώντας 2-1, πήρε στα χέρια του το σεντόνι του Champions League! Τεράστια παράπονα (άλλα δικαιολογημένα κι άλλα όχι) της «Ένωσης» για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που απέβαλλε τον Μάκο στο 70' και τον Γκαρσία στις καθυστερήσεις -για αντισυναδελφικό χτύπημα στον Μίτσελ!

Είχαν μαζευτεί πολλά. Είχε ακούσει ακόμα πιο πολλά. Στην Τούμπα, όμως, όλα (ξε)πληρώνονται!

Ο ΠΑΟΚ διάλεξε το καταλληλότερο ματς για ν’ ανταποδώσει στην ΑΕΚ τα «χρεωστούμενα» της χρονιάς και επικρατώντας 2-1, πήρε στα χέρια του το σεντόνι του Champions League!

Τεράστια παράπονα (άλλα δικαιολογημένα κι άλλα όχι) της «Ένωσης» για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που απέβαλλε τον Μάκο στο 70' και τον Γκαρσία στις καθυστερήσεις -για αντισυναδελφικό χτύπημα στον Μίτσελ!



90'+5' - Λήξη του αγώνα.

90'+2' - Αλητεία από Γκαρσία! Ρίχνει γροθιά στον Μίτσελ, αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, τον ξαναχτυπάει στην κοιλιά και στη συνέχεια, ο Ντιόπ, που πάει να τον ηρεμήσει, δέχεται κι αυτός χτύπημα!

90': Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

87' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Σαλπιγγίδη ο Ελ Ζαρ.

80' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Φωτάκη περνάει ο Τσουκαλάς.

79': Σέντρα του Γεωργέα από δεξιά, κεφαλιά του Λεονάρντο στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφυγε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

76' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Σκόκο περνάει ο Γκερέιρο.

72' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Τη βλέπει ο Μαλεζάς, που επίσης αναμείχθηκε στις "κοκορομαχίες".

70' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Μετά από μια αψιμαχία των Μάκου και Λίνο -και συνεχείς διαβουλεύσεις του διαιτητή με τον βοηθό- ο πρώτος βγάζει από μια κίτρινη κάρτα στους δύο παίκτες. Αυτή είναι η δεύτερη, όμως, για τον μέσο της ΑΕΚ, που αποβάλλεται!

68' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Τη βλέπει ο Έτο, για καθυστέρηση.

62' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο αντικαθιστά τον Μπλάνκο.

57' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Γεωργέας, για μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.

55' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπαχά αντικαθιστά τον Λαγό.

53': Ο Βιεϊρίνια σουτάρει από καλή θέση έξω από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα -αφού κοντράρει στον Γεωργέα- καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

47': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Σε ωραία εκδηλωμένη επίθεση, ο Μίτσελ βρίσκει χώρο και πιάνει δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Χαλκιά!

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+3': Λήξη του ημιχρόνου

45' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Μάκος έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.

44': Ο Σκόκο εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση αριστερά και ο Χαλκιάς -παρόλο που δυσκολεύεται- αποκρούει με τις γροθιές σε κόρνερ.

37' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!: Ο Βιτόλο αναλαμβάνει την εκτέλεση και με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία νικά τον Σάχα!

36' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Σάχα, για τη φάση του πέναλτι.

36' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!: Μετά από λάθος απομάκρυνση του Σάχα, ο Βιεϊρίνια βγάζει τον Φωτάκη τετ α τετ με τον Αργεντινό γκολκίπερ και στην έξοδο του τελευταίου στα πόδια του, ο διαιτητής θεωρεί ότι υπάρχει ανατροπή.

34': Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Λαγό, ο Δέλλας νικά τους πάντες στον αέρα και πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Χαλκιάς είναι σωστά τοποθετημένος και μπλοκάρει.

33': Αφού ηρεμούν κάπως τα πνεύματα (και ενδιάμεσα αποβάλλονται από τον διαιτητή οι Παντελής Κωνσταντινίδης και Βασίλης Δημητριάδης), το ματς ξεκινά πάλι.

31': Μετά από ένα καπνογόνο που έπεσε προς τη μεριά του Λαγού (όταν εκείνος πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ), ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά το παιχνίδι.

29' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!: Ο Γκαρσία εκτελεί συρτά και με δύναμη το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής και, αφού περνά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μανωλά (που πήδηξε στο τείχος), στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάχα!

27' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Ντιόπ -για τον οποίο ο διατητής θεώρησε (λανθασμένα) ότι σταμάτησε με το χέρι μια κάθετη μπαλιά του Βιεϊρίνια.

23': Διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για πέναλτι, όταν ο Λίνο μπήκε από αριστερά στην περιοχή και ο Μανωλάς πήγε δυνατά στο μαρκάρισμα πάνω του. Δύσκολη φάση, αν και χρησιμοποίηση του χεριού από τον Έλληνα αμυντικό δεν θα έκανε αδικαιολόγητο το σφύριγμα πέναλτι.

19': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Έτο από δεξιά, ο Αθανασιάδης -αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή- πλασάρει άσχημα και δίνει την ευκαιρία στον Σάχα να αποκρούσει!

14' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Νάτσο Σκόκο βρίσκει χώρο από τον άξονα, πιάνει ένα φοβερό σουτ από τα 35 μέτρα και η μπάλα -αφού παίρνει φοβερό φάλτσο και σκάει δύο φορές στο έδαφος- ξεγελά τον Χαλκιά και καταλήγει στο βάθος της εστίας του!

10': Μετά από αδράνεια του Κοντρέρας, ο Σκόκο του "κλέβει" την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμα που επιχειρεί να κάνει από δεξιά για τον Μπλάνκο δεν είναι καλό και φεύγει άουτ.

8': Χωρίς αξιόλογη φάση τα πρώτα λεπτά -με τις δυνατές μονομαχίες, ωστόσο, να έχουν ξεκινήσει ήδη στο χώρο του κέντρου.

1': Έναρξη του αγώνα



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Έτο, Βιτόλο, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (87' Ελ Ζαρ), Φωτάκης (80' Τσουκαλάς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λαγός (55' Μπαχά), Σκόκο (76' Γκερέιρο), Μπλάνκο (62' Λεονάρντο)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Ματέος, Νταντόμο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα



Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ΑΕΚ ήταν η προηγούμενη αγωνιστική των play-off. Με την άνετη νίκη (3-0) της επί του ΠΑΟΚ, η «Ένωση» του πήρε την πρωτιά στη βαθμολογία -αλλά και ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα από τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό Βόλου (2-1) κι έμεινε στην τρίτη θέση.

Η βαθμολογία

ΑΕΚ 8 (5-1)
ΠΑΟΚ 6 (4-5)
Παναθηναϊκός 4 (3-5)
Ολυμπιακός Βόλου 3 (3-4)





Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Κυριακή, 22/5

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ (18:15, NovaSports 2)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20:30, NovaSports 1)

Σημαντικές απουσίες (αναμενόμενες ή μη) έχουν να αντιμετωπίσουν οι τεχνικοί των δύο ομάδων. Ενώ, λοιπόν, ο Μάκης Χάβος είδε με… ανακούφιση τους Βιεϊρίνια και Λίνο να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και να τίθενται στη διάθεσή του, αναγκάστηκε να αφήσει εκτός τον Μουσλίμοβιτς (που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό), όπως και τους άλλους τραυματίες Ίβιτς και Φιλομένο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, από την άλλη, γνώριζε εκ των προτέρων πως θα στερηθεί (όπως και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια των play-off) τους τραυματίες Λυμπερόπουλο και Γιάχιτς και… έμαθε στην τελευταία προπόνηση πως το ίδιο θα γίνει και με τον Γκέντσογλου (κάκωση στο αριστερό γόνατο). Άφησε εκτός αποστολής, δε, και τον Παντελή Καφέ -που προέρχεται από ελαφρύ τραυματισμό και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί.

Εντυπωσιακά υπέρ της ΑΕΚ έχει γείρει η πλάστιγγα των φετινών αναμετρήσεων της με τον ΠΑΟΚ. Σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων -για πρωτάθλημα, Κύπελλο και play off- η ΑΕΚ έχει πανηγυρίσει δύο μεγάλες νίκες (4-0, 3-0), την πρόκριση στον τελικό (με το 1-0 της Τούμπας, έπειτα από το 0-0 του ΟΑΚΑ) και μόλις μια ήττα (2-1 στο ματς του α’ γύρου της Superleague).

Τα ματς των δύο ομάδων πριν εκείνο της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x