Stoiximan Super League

Ντο-λε-ζάι: Το αποτέλεσμα μετράει!

This is Volos! Ένα γκολ του Ντολεζάι στο 84’ έδειξε στην επιπόλαιη (και πολύ καλύτερη μέχρι τότε) ΑΕΚ πώς το… τόπι μπαίνει μέσα (1-0) και ετοιμάζεται να «συστήσει» τον Ολυμπιακό στα ευρωπαϊκά σαλόνια! Άξια της τύχης της η «Ένωση», περιμένει να μη χάσει ο σημερινός της αντίπαλος στην Τούμπα (όπως… τον συμφέρει να κάνει) για να διατηρήσει ελπίδες Champions League!

This is Volos!

Ένα γκολ του Ντολεζάι στο 84’ έδειξε στην επιπόλαιη (και πολύ καλύτερη μέχρι τότε) ΑΕΚ πώς το… τόπι μπαίνει μέσα (1-0) και ετοιμάζεται να «συστήσει» τον Ολυμπιακό στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Άξια της τύχης της η «Ένωση», περιμένει να μη χάσει ο σημερινός της αντίπαλος στην Τούμπα (όπως… τον συμφέρει να κάνει) για να διατηρήσει ελπίδες Champions League!

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός 10 (7-5)
ΠΑΟΚ 9 (6-7)
ΑΕΚ 8 (6-4)
Ολυμπιακός Βόλου 6 (4-7)

Η τελευταία αγωνιστική (6η)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (20:30, NovaSports 1)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου, 20:30, NovaSports 2)

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις (δεδομένων και των απουσιών που αντιμετώπιζαν) ήταν οι ενδεκάδες που παρέταξαν οι δύο τεχνικοί. Τόσο ο Μάκης Κατσαβάκης, όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποίησαν αναμενόμενα σχήματα και συνθέσεις -με τον Γκερέιρο να παίρνει τη μοναδική θέση που «παιζόταν» σ’ εκείνη της ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, στο 4-2-3-1 των γηπεδούχων, τερματοφύλακας ήταν ο Γιακούποβιτς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι και Ζέλεσι. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μητρόπουλος-Άλβαρες, στην τριάδα μπροστά τους οι Ρόκας (αριστερά), Μόνχε (κέντρο), Μπρέσκα (δεξιά) και στην επίθεση ο Μαρτίν.

Στο 4-4-2 της ΑΕΚ, από την άλλη, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Ντιόπ, μπροστά του οι Λαγός-Μίτσελ και ο Γκερέιρο κινούνταν ως επιτελικός, πίσω από το δίδυμο Σκόκο-Μπαχά στην επίθεση.



«Κοιμήσου, αγγελούδι μου»!

Τη διάσημη επιφυλακτικότητα μεταξύ… Γιάννη και «θεριού» (χωρίς κανένας από τους δύο να δικαιολογεί το δεύτερο χαρακτηρισμό) έδειξαν στο πρώτο μέρος οι ομάδες. Η αδυναμία των γηπεδούχων να ξεδιπλώσουν τις (διάσημες) αντεπιθέσεις τους και η αδυναμία της ΑΕΚ να αλλάξει περισσότερες από τρεις πάσες έβαλαν μόνο ένα σουτ του Μόνχε (από νωρίς) στο… μπλοκάκι των φάσεων μέχρι το εικοσάλεπτο.

Η συνειδητοποίηση, όμως -κάπου εκεί- απ’ την πλευρά της «Ένωσης», πως… πρέπει να επιτεθεί (συνοδευόμενη και απ’ τη βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας) γέμισε κάπως τις… σελίδες. Όχι με κλασικές ευκαιρίες, αλλά σίγουρα με φάσεις (όπως τα ωραία σουτ του Σκόκο και η… λανθασμένη εντύπωση του αμαρκάριστου Μπαχά πως είναι οφσάιντ) που άγχωσαν -και ενεργοποίησαν- τον Γιακούποβιτς.

ΝΑ πώς γίνεται!

Το ίδιο… ζωηρή που μπήκε στα αποδυτήρια επέστρεψε από αυτά η ΑΕΚ. Δυστυχώς για ‘κείνη, παρέμενε και το ίδιο ανούσια. Μέχρι και είκοσι λεπτά, λοιπόν, μετά την ανάπαυλα, οι μόνες «ενοχλήσεις» της «Ένωσης» στον Γιακούποβιτς ήταν δύο (καλά πάντως) σουτ των Σκόκο και Μπαχά. Μέχρι να μπει ο Έντερ… Η είσοδος του Βραζιλιάνου στο γήπεδο, το «κατηφόρισε» για τα καλά προς την περιοχή των γηπεδούχων. Ανάγκασε τους τελευταίους, δε, να ζήσουν ένα διάστημα τρόμου (67’-73’), όπου… ανά λεπτό σχεδόν γλίτωναν «απ’ του Χάρου τα δόντια».

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, κάπου εκεί σκόραρε ο… Παναθηναϊκός! Το (συμφέρον για την «Ένωση») γκολ στο ΟΑΚΑ την «ξεθύμανε» χωρίς λόγο και έδωσε λόγο -και έδαφος- στον Ολυμπιακό να ανέβει. Όχι μόνο στο γήπεδο. Αλλά και στα… ουράνια, όταν ο Ντολεζάι πήδηξε κάπου εκεί στο 84' και έδειξε στους αντιπάλους του πού πρέπει να στέλνουν την μπάλα, αν θέλουν ευρωπαϊκά «μεγαλεία».

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Ρόκας (52' Ακόστα), Μόνχε (93' Γκότοβος), Μπρέσκα (88' Τομάς), Μαρτίν

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρόκα, Νέμεθ, Αναστασίου, Ψυχογιός

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας (67' Έντερ), Ντιόπ, Λαγός, Μίτσελ (88' Ματέος), Γκερέιρο (85' Λεονάρντο), Σκόκο, Μπαχά

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νασούτι, Ντρπιτς, Γκέντσογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x