Κώστας Μιαούλης

Στην κρίσιμη ώρα, ως συνήθως, λιποθυμά…

Oύτε η νίκη του πρώτου αγώνα των πλέι-οφ, μπόρεσε ν’ αποβάλλει το στρες και το άγχος των παικτών της ΑΕΚ, παίζοντας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Έτσι, μετά από ένα 15λεπτο που η «Ενωση» έπαιξε όπως θα έπρεπε ν’ αγωνίζεται πάντα -αλλά το γκολ δεν ήρθε- εφαρμόστηκε και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που λέει πως αν δεν το βάλεις, το δέχεσαι. Βέβαια, υπάρχουν κάμποσα θέματα που θα πρέπει να θίξει κανείς, αλλά και προπονητικά λάθη.

Oύτε η νίκη του πρώτου αγώνα των πλέι-οφ, μπόρεσε ν’ αποβάλλει το στρες και το άγχος των παικτών της ΑΕΚ, παίζοντας με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Έτσι, μετά από ένα 15λεπτο που η «Ενωση» έπαιξε όπως θα έπρεπε ν’ αγωνίζεται πάντα -αλλά το γκολ δεν ήρθε- εφαρμόστηκε και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που λέει πως αν δεν το βάλεις, το δέχεσαι.

Βέβαια, υπάρχουν κάμποσα θέματα που θα πρέπει να θίξει κανείς, αλλά και προπονητικά λάθη. Μαζί και η ενημέρωση που μάθαμε ότι υπήρχε από τον πάγκο, μόλις έβαλε το γκολ ο Παναθηναϊκός στον ΠΑΟΚ.

Ο Βόλος ήταν προφανέστατα κουρασμένος και καταπονημένος από την προσπάθεια που έχει καταβάλλει ως τώρα. Ο Χιμένεθ, ωστόσο, δεν έριξε στο ματς έναν ξεκούραστο παίκτη που τον έβγαλε στον αφρό στην εκκίνηση των πλέι-οφ, παρά μόνο όταν δέχτηκε ε το γκολ στο 85ο λεπτό. Αναφέρομαι φυσικά στον Λεονάρντο.

Ο Χιμένεθ, παρότι έβλεπε ότι ο αντίπαλος ήθελε απλά λίγο έξυπνο χειρισμό για να παραδώσει πνεύμα, έκανε μόνον μια αλλαγή και αυτή αρκετά καθυστερημένα. Ο Έντερ ως επιλογή του βγήκε, αλλά δεν έφτανε μόνος του για να μπορέσει ν’ αλλάξει τα δεδομένα τόσο δραματικά.

Ο Μπαχά για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν… απών και δεν έδωσε καμία βοήθεια. Μπορεί να ισχυριστεί ο προπονητής ότι δεν είχε και κάποιον άλλον να ρίξει στο ματς, σαν επιθετικό από την αρχή. Απέναντι στους βαρείς αμυντικούς του Ολυμπιακού Βόλου, θα ήταν προτιμότερο να παίξει ο Σκόκο με τον Λεονάρντο -από το να βάζει τον Μπαχά που, έτσι όπως χρησιμοποιείται, βρίσκεται μονίμως εκτός περιοχής. Κι όταν βρίσκεται μέσα σε αυτήν, δεν προσπαθεί καν να τη στείλει προς το τέρμα.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που φαινόταν σαφώς καταπονημένος, ο Χιμένεθ δεν πήγε καν να επιστρατεύσει ταχύτητα, με κάποιες αλλαγές. Προτίμησε ν’ αφήσει τον Γκερέιρο, που ήταν κι αυτός πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Αν ο Χιμένεθ ενημέρωσε πως ο Παναθηναϊκός προηγείται 1-0, έκανε μεγάλο σφάλμα -ακόμα και αν δεν έδωσε εκείνος συγκεκριμένη οδηγία ώστε να γίνει η ομάδα πιο προσεκτική, αφού της έκανε και το «Χ». Κι αυτό γιατί την ώρα που η ομάδα ήταν φορτσάτη και έψαχνε το γκολ, για ένα εξάλεπτο δεν ξαναβγήκε μπροστά μέχρι να δεχτεί το γκολ. Κι αυτό δεν είμαι βέβαιος ότι ήταν συμπτωματικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x