Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2 (Τελικό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντέρμπι για την τελευταία αγωνιστική των play-off, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Μπροστά 2-0 στο σκορ οι "πράσινοι", μετά από γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ στο 58' και το 67'! Ανώτερη η ομάδα του Φερέιρα, είχε και δοκάρι στο 29' με τον Κατσουράνη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντέρμπι για την τελευταία αγωνιστική των play-off, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Μπροστά 2-0 στο σκορ οι "πράσινοι", μετά από γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ στο 58' και το 67'!

Ανώτερη η ομάδα του Φερέιρα, είχε και δοκάρι στο 29' με τον Κατσουράνη.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.



90'+3': Λήξη του αγώνα

90'+2': Σε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Μπαχά πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη.

90': Tρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

85': Υπέροχο σόλο του Λέτο -με το οποίο αποφεύγει δύο αντιπάλους- καταλήγει σε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής που αποκρούεται στη δεξιά γωνία από τον Σάχα.

84': Ο Χριστοδουλόπουλος μπαίνει ωραία από δεξιά στην περιοχή, κάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

79' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντικαθιστά τον Λαγό.

71' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Καφέ περνάει ο Έντερ.

67' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Μετά από φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από αριστερά, η μπάλα περνάει απ' όλους μέσα στην περιοχή, φτάνει στο πίσω δοκάρι κι εκεί ο Σισέ δεν έχει πρόβλημα να τη σπρώξει με το κεφάλι στα δίχτυα!

64' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης αντικαθιστά τον Γκέντσογλου.

63' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Στη θέση του Νίνη περνάει ο Καραγκούνης.

58' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Μετά από αδράνεια του Ντρπιτς σε χαμηλή σέντρα από δεξιά, ο Σισέ βάζει δυνατά την κόντρα στην απομάκρυνση που προσπαθεί να κάνει ο Ματέος και -αφού του κλέβει την μπάλα- σουτάρει εύστοχα στη δεξιά γωνία του Σάχα!

54': Κι άλλη καλή φάση για την ΑΕΚ -ξανά με τον Μπαχά! Η εξαιρετική σέντρα του Νταντόμο από αριστερά βρήκε τον Μαροκινό μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά που έπιασε εκείνος πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

46': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σκόκο, ο Μπαχά βρίσκεται σε καλή θέση (μέσα στην περιοχή και δεξιά) αλλά το απευθείας σουτ που επιχειρεί, περνάει λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι του Κοτσόλη!

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Στη θέση του Βύντρα -που τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση στο πρώτο ημίχρονο- έχει μπει ο Χριστοδουλόπουλος.

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

45'+1': Κι άλλη ευκαιρία για τους "πράσινους"! Ο Σισέ εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και φτάνει τετ α τετ από αριστερά με τον Σάχα, αλλά το σουτ που κάνει είναι απογοητευτικό και φεύγει ψηλά άουτ!

40': Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Λέτο κάνει υπέροχη ενέργεια από αριστερά, περνάει με "ποδιά" τον Ματέος, αλλά το σουτ που κάνει από πλάγια θέση -αντί να γυρίσει την μπάλα- αποκρούεται με υπερένταση από τον Σάχα στην κλειστή του γωνία!

34' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Τη βλέπει ο Σαριέγκι, για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Σκόκο.

29' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Μετά από ωραίο "σπάσιμο" του Σισέ δεξιά, ο Κατσουράνης πιάνει απευθείας βολέ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Σάχα βρίσκει όσο χρειάζεται την μπάλα με τ' ακροδάχτυλα, για να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι!

24': Νέα ευκαιρία για τους "πράσινους"! Ο Νίνης κινήθηκε ωραία από το άξονα, έπιασε δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σάχα!

23' Μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό! Ο Λέτο εκτελεί με πολύ φάλτσο ένα κόρνερ από δεξιά, ο Σάχα αιφνιδιάζεται και διώχνει πάνω στον Καντέ, αλλά στην προβολή που κάνει εκείνος ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ αντιδρά σωστά και αποκρούει!

17': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Σε ωραία σέντρα του Καράμπελα από δεξιά, ο Λαγός πετάγεται -αμαρκάριστος- στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν τη βρίσκει και ο Κοτσόλης (που παρακολουθεί σωστά τη φάση) απομακρύνει με υπερένταση!

13': Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από δεξιά, ο Μπουμσόνγκ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά -προ της γραμμής- η μπάλα αποκρούεται από το κεφάλι του... Σισέ!

12': Μετά από μπαλιά του Καντέ από αριστερά, ο Μαρίνος βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας από την απέναντι πλευρά, αλλά πριν πλασάρει, έρχεται ο Ντρπιτς και απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ!

10': Ο Σκόκο εκτελεί με φάλτσο ένα φάουλ από τον άξονα, αλλά ο Κοτσόλης -παρόλο που δείχνει να αιφνιδιάζεται αρχικά- μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα.

7': Πρώτο σουτ στο ντέρμπι. Το κάνει ο Κατσουράνης από μακρινή απόσταση, αλλά βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σάχα, που μπλοκάρει.

1': Έναρξη του αγώνα

20:20 - Άσχημο μαντάτο τελευταία στιγμή για τον Παναθηναϊκό! Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ο Αλέξης Τζόρβας υπέστη τράβηγμα και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Στέφανος Κοτσόλης.

20:16 - Οι ποδοσφαιριστές τελείωσαν το ζέσταμα και κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια. Όλα είναι έτοιμα για ν' αρχίσει σε λίγη ώρα το ντέρμπι.

20:05 - Μπροστά στα… καρεκλάκια του ΟΑΚΑ, οι παίκτες των δύο ομάδων κάνουν την προθέρμανσή τους. Άχαρη η ατμόσφαιρα, με μοναδικά «ζωντανά» σημεία των εξεδρών τα επίσημα και τα δημοσιογραφικά.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Ματέος, Ντρπιτς, Νταντόμο, Γκέντσογλου (64' Κλωναρίδης), Λαγός (79' Γκερέιρο), Μάκος, Καφές (71' Έντερ), Σκόκο, Μπαχά

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Αργυρίου, Μπερνς, Νικόλτσης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα (46' λ.τ. Χριστοδουλόπουλος), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Μαρίνος, Λέτο, Νίνης (63' Καραγκούνης), Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Ιωαννίδης, Γκαρσία, Σιμάο, Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Συγκινήσεις και ανατροπές… πολύ περισσότερες απ’ όσες φάνηκαν στη λήξη των αγώνων προσέφερε τελικά η 5η αγωνιστική των play-off. Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ (1-0) τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η επικράτηση, με το ίδιο σκορ (1-0), του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ τον έφερε (αν δεν… νικήσει στην Τούμπα) στα «σαλόνια» της Ευρώπης.

Η είσοδος του Αχιλλέα Μπέου, ωστόσο, στα αποδυτήρια και η ένσταση που -γι’ αυτό το λόγο- κατάθεσε η «Ένωση» κατά του κύρους του αγώνα έδωσαν άλλη διάσταση στην αυλαία των play-off. Κι αυτό διότι, αν οι «κιτρινόμαυροι» δικαιωθούν στην υπόθεση (που θα εκδικαστεί την Πέμπτη), θα πάρουν τους τρεις πόντους του Πανθεσσαλικού και -εφόσον εν τω μεταξύ δεν έχουν ηττηθεί σήμερα από τον Παναθηναϊκό- τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η διαδικασία αυτή, πάντως, δεν επηρεάζει το κίνητρο των «πράσινων» -που, ούτως ή άλλως, ήθελαν τη νίκη σήμερα για να πάρουν την πρώτη θέση ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου.





Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός 10 (7-5)
ΠΑΟΚ 9 (6-7)
ΑΕΚ 8 (6-4)
Ολυμπιακός Βόλου 6 (4-7)

Με… ζήλια θα κοιτάζει τον πάγκο του Παναθηναϊκού στο σημερινό ματς ο Μανόλο Χιμένεθ. Κι αυτό διότι, την ώρα που ο… ομόλογός του, Ζεσουάλδο Φερέιρα, θα έχει εκεί (αλλά και στον αγωνιστικό χώρο) όλα σχεδόν τα όπλα του -πλην του Σπυρόπουλου- ο Ανδαλουσιανός θα μετρά μισή ντουζίνα απουσιών.

Στους «παλιούς» τραυματίες, λοιπόν, Λυμπερόπουλο-Γιάχιτς και τους τιμωρημένους Δέλλα-Μίτσελ προστέθηκαν ο (επίσης τραυματίας) Γεωργέας και ο «φευγάτος» Μπλάνκο. Από την αποστολή, δε, κόπηκε (παρά τη λειψανδρία στους στόπερ) και ο Κριστιάν Νασούτι.

Το τελευταίο από μια… σειρά ραντεβού που «κλείστηκαν» μεταξύ τους φέτος δίνουν σήμερα οι δύο ομάδες. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν συγκρουστεί μέχρι τώρα πέντε φορές (για πρωτάθλημα, Κύπελλο και play-off), με απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα (από 2 νίκες έκαστος και μια ισοπαλία).

Πάντως, η μία από τις δύο ήττες της «Ένωσης» (αυτή στη ρεβάνς του Κυπέλλου με 2-3) ήταν τουλάχιστον «γλυκιά», αφού το «ουρανοκατέβατο» γκολ του Μίτσελ της έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά. Η ισοπαλία, δε, (1-1) στο πρώτο παιχνίδι των play-off διαμορφώθηκε από δικά της… γκολ (με εκείνο του Μπλάνκο στη λάθος εστία να ισοφαρίζει το προβάδισμα που είχε δώσει ο Λεονάρντο).

Τα φετινά παιχνίδια των ομάδων











Μια… μίνι παράδοση έχει χτίσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΑΕΚ, στα μεταξύ τους παιχνίδια για τα play-off. Σε πέντε τέτοια συνολικά, οι «πράσινοι» είναι αήττητοι -μετρώντας δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες (4-1 και 1-1 τη σεζόν 2007/08, 1-1 και 0-2 τη σεζόν 2008/09 και 1-1 στο πρώτο ματς της φετινής διαδικασίας).







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x