Γενικά

Μάρας: «Θέλω να αγωνίζομαι μέχρι το 2016»

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ επισκέφτηκε ο Βλάσσης Μάρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στους σπουδαστές κάποια πράγματα γύρω από το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει φέτος, ενώ τόνισε πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το 2016. Δεν παρέλειψε, όμως να πει, για τη μείωση που έχει γίνει στα πριμ των αθλητών, αλλά και το γεγονός, πως ελάχιστοι σύλλογοι στην Ελλάδα παρέχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τις προπονήσεις.

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ επισκέφτηκε ο Βλάσσης Μάρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στους σπουδαστές κάποια πράγματα γύρω από το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει φέτος, ενώ τόνισε πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το 2016. Δεν παρέλειψε, όμως να πει, για τη μείωση που έχει γίνει στα πριμ των αθλητών, αλλά και το γεγονός, πως ελάχιστοι σύλλογοι στην Ελλάδα παρέχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τις προπονήσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βλάσσης Μάρας στους σπουδαστές:

«Πρόκειται για ένα άθλημα, το οποίο πρέπει να αρχίσεις από μικρή ηλικία. Να ξεκινήσεις από 4 με 5 χρονών, όπου για τα επόμενα 10 χρόνια θα κάνεις προασκήσεις και μετά θα αποφασίσεις, ποιο αγώνισμα σου ταιριάζει περισσότερο. Όλο αυτό το διάστημα, ένα παιδί “πλάθεται”, ενώ ο μέσος όρος των ηλικιών που ασχολούνται με την ενόργανη γυμναστική είναι μέχρι 25-26 ετών», είπε αρχικά ο Βλάσσης Μάρα για την ενόργανη γυμναστική.

Για τα κίνητρα που υπάρχουν:
«Υπήρχαν κίνητρα παλιότερα, όμως τώρα έχουν κοπεί. Για παράδειγμα, το πριμ του 2008 το έλαβα με καθυστέρηση, αλλά και με 30% μείωση. Είναι άγνωστο αν θα πάρουμε αυτά που μας αναλογούν για το 2009 και το 2010. Από την άλλη ήμουν τυχερός, γιατί μπήκα στις Ένοπλες Δυνάμεις με ένα νόμο που ίσχυε το 2001, αλλά αυτός φυσικά δεν υπάρχει πλέον».

Για τους στόχους που έχει φέτος:
«Το μετάλλιο είναι θέμα στιγμής. Στόχος μου τώρα είναι να πλασαριστώ στην πρώτη τριάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο, ώστε να πάρω απευθείας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αλλιώς, θα πρέπει να συμμετάσχω στο προολυμπιακό τουρνουά, όπου εκεί αγωνίζεσαι στο σύνθετο ατομικό, ενώ την πρόκριση παίρνει ο καλύτερος της χώρας του».

Για το αν υπάρχει βοήθεια από την ομοσπονδία:
«Η ομοσπονδία υποτίθεται ότι φροντίζει για τα πάντα. Όμως, όπως βλέπουμε τα πράγματα δεν πάνε καλά τώρα τελευταία. Δεν έχουμε υποστήριξη από κανέναν, γι’ αυτό είμαστε στο “έλεος του Θεού”. Τα οικονομικά οφέλη έρχονται μόνο αν κάποιος φέρει μετάλλια».

Για το πότε θέλει να σταματήσει και αν σκέφτεται να γίνει προπονητής αργότερα:
«Αν όλα πάνε καλά, θέλω να συνεχίσω μέχρι το 2016. Για το αν θα γίνω προπονητής δεν το ξέρω. Θα δούμε».

Για το αν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα:
«Η Εθνική ομάδα έχει καλές εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Όμως, οι περισσότεροι σύλλογοι στην Ελλάδα δεν τα πάνε καλά στον συγκεκριμένο τομέα. Κατά τη γνώμη μου μία από τις κορυφαίες ομάδες είναι αυτή του Περιστερίου».

Για τα θετικά και τα αρνητικά του αθλήματός του:
«Είναι ένα άθλημα το οποίο θα πρότεινα ανεπιφύλακτα. Πρώτον, γιατί δεν το κάνουν πολλοί. Χρειάζεται αρκετή πειθαρχία, ενώ το καλό είναι ότι αν κάνεις πολλά χρόνια γυμναστική, μπορείς μετά πολύ εύκολα να κάνεις οποιοδήποτε άθλημα. Βέβαια έχει και τα αρνητικά του. Έχει συχνούς τραυματισμούς, οι ώρες προπόνησης είναι πολλές, ενώ είναι ένα άθλημα με πολύ πίεση».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x