Ελλάδα

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό»

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Μανώλη Παπαμακάριο είχαν οι σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. Ο παίκτης του Πανελληνίου μίλησε για τη θητεία του στον Ολυμπιακό, για την κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος, το μέλλον του, αλλά και για το πού θα επέλεγε να αγωνιστεί.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Μανώλη Παπαμακάριο είχαν οι σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. Ο παίκτης του Πανελληνίου μίλησε για τη θητεία του στον Ολυμπιακό, για την κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος, το μέλλον του, αλλά και για το πού θα επέλεγε να αγωνιστεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους σπουδαστές του ΚΑΡ:

Για τη θητεία του στον Ολυμπιακό:

«Ήταν το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου. Όταν πας σε μια μεγάλη ομάδα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, μεγαλύτερη πίεση, αλλά και μεγαλύτερες αποδοχές. Πρέπει να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων τους. Την τελευταία χρονιά μου έγινε πρόταση να μείνω, αλλά με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, αυτό πίστευα πως ήταν καταστροφικό για εμένα»

Για τη διαφορά μεταξύ του ΟΣΦΠ και του Παναθηναϊκού;

«Η πιο σημαντική διαφορά εκτός από τη φετινή χρονιά, είναι ο προπονητής και ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει μια μαγιά παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί. Έχουν το πνεύμα των πρωταθλητών και ξέρουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες μαζί με τη διοίκηση και τον κόσμο»

Για ποια ομάδα της Ελλάδας θα διάλεγε για να αγωνιστεί;

«Θα ήθελα να πάω στον Παναθηναϊκό για να δω πως λειτουργεί η ομάδα, να δω πως δουλεύει ο Ομπράντοβιτς»

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία του;

«Σε γενικές γραμμές ναι. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα πράγματα. Όμως είμαι ευχαριστημένος που έκανα το χόμπι μου, επάγγελμα, που παίζω σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο»

Για το μέλλον του;

«Θα συζητήσω με τον Πανελλήνιο γιατί αυτή είναι η υποχρέωση μου, όμως δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο προπονητής, ποια θα είναι η διοίκηση, σε ένα μήνα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Βρίσκομαι σε συζητήσεις με ομάδες και από το εξωτερικό και από την Ελλάδα. Ακόμη όμως είναι νωρίς σε ένα μήνα θα ξέρουμε, όταν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα»

Για το αν επέλεγε ομάδα του εξωτερικού, στην οποία δεν θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο;

«Πριν τρία χρόνια όχι. Τώρα έχει ωριμάσει ο τρόπος σκέψης μου, καταλαβαίνω καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού. Αν ο προπονητής μου εξηγήσει πως για αυτόν το λίγο χρόνο εγώ είμαι χρήσιμος, τότε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα»

Για τα κριτήρια επιλογής ομάδας;

«Στην Ελλάδα υπάρχουν 4-5 ομάδες που μπορούν να σε καλύψουν αγωνιστικά και οικονομικά. Παλαιότερα σκεφτόμασταν ποιος είναι προπονητής, πως παίζει η ομάδα, τώρα το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το οικονομικό και στη συνέχεια τα αγωνιστικά»

Για το αν σκέφτεται την προπονητική;

«Το σκέφτομαι πολύ, με εξιτάρει η ιδέα και πιστεύω πως θα είμαι καλύτερος προπονητής από ότι παίκτης»

Για το που θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του;

«Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στο Περιστέρι. Σκεφτόμαστε μρ ον Πελεκάνο και τον Τσαρτσαρή να αγωνιστούμε μια χρονιά όλοι μαζί»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ο ελληνικός αθλητισμός είναι μέλος της κοινωνίας και ακολουθεί την πορεία της. Γίνονται προσπάθειες, τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν σε ένα καλοκαίρι. Οι ομάδες αρχίζουν τη σεζόν χωρίς προϋπολογισμό. Αν αυτοί που έχουν τη δύναμη δεν απαιτήσουν όσα το μπάσκετ χρειάζεται, τότε δεν θα γίνει τίποτα»

Για το αν έχει μετανιώσει για κάποια απόφαση;

«Αν ήξερα ότι θα είχαμε τόσα οικονομικά προβλήματα στον Μακεδονικό, θα σκεφτόμουν να πάω. Ωστόσο, είχαμε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα και έπειτα μέσω του Μακεδονικού έκλεισα μια μεγάλη συμφωνία με τον Ολυμπαικό»

Για την Εθνική του Ζούρου;

«Είναι σίγουρο ότι θα δούμε καινούρια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού. Του αρέσει η πιεστική άμυνα και με το ρόστερ που θα έχει θα τα καταφέρει. Το παιχνίδι θα είναι πιο γρήγορο από ότι με τον Γιαννάκη και πιο οργανωμένα από ότι με τον Κασλάουσκας»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x