Γιώργος Χελάκης

Όταν η αγανάκτηση περάσει τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου

Στην Κρήτη τους τελευταίους δεκαέξι μήνες έχουν αυτοκτονήσει είκοσι δύο συμπατριώτες μας λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Στην Κρήτη τους τελευταίους δεκαέξι μήνες έχουν αυτοκτονήσει είκοσι δύο συμπατριώτες μας λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Προφανώς ακόμα κι αν είχαν την πρόθεση να συναινέσουν με την κυβερνητική πολιτική δεν άντεχαν να την υποστούν. Μοιάζει εξαιρετικά παράδοξο να ζητάς από τον ελληνικό λαό την εφαρμογή μιας σκληρής πολιτικής λιτότητας η οποία εφαρμόζεται ένα χρόνο τώρα και έχει προκαλέσει μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, φρονίμως ποιών, δεν ζητεί από τον ελληνικό λαό να συναινέσει με αυτή την πολιτική. Ζητεί συναίνεση από τα κόμματα και ειδικά από τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για πολιτικό κυνισμό. Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί δεδομένη τη συμφωνία του ελληνικού λαού και την «ψάχνει» στους πολιτικούς αρχηγούς για να την πάει πεσκέσι στην τρόικα.

Για μια ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική που απέτυχε παταγωδώς εκείνο που επείγει κατά την κυβέρνηση είναι να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχισή της.

Οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να ξεχάσουν ότι οι εμπνευστές και οι συντάκτες του μνημονίου μας έλεγαν τον περασμένο Μάιο ότι αυτά τα μέτρα είναι και τέρμα. Ο υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις περίφημες αγορές μέσα στο 2012. Οι διαβεβαιώσεις αυτές πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Τώρα μας λένε ότι η χώρα δεν θα πάρει την 5η δόση του δανείου αν δεν προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, δεν πουλήσει δημόσια περιουσία και δεν εξαπολυθεί νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των ήδη λεηλατημένων λαϊκών εισοδημάτων. Όποιος θέλει ας πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με όλα αυτά επειδή διαφωνεί ξεχωριστά μόνο στην φοροεπιδρομή.

Η ουσία παραμένει η ίδια. Η χώρα έχει ήδη μπει σε πορεία χρεωκοπίας. Ας παρακολουθήσουμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον τους ανταγωνισμούς μερίδων του κεφαλαίου σχετικά με το ποια θα κληθεί να φορτωθεί ένα κομμάτι της επερχόμενης καταστροφής.

Το σίγουρο είναι ότι η καταστροφή για τους μισθοσυντήρητους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, πλησιάζει με γοργά βήματα.

Για τους τροϊκανούς, την ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι πολίτες αυτής της χώρας είναι μόνο νούμερα και στόχοι. Μόνη λύση γι΄ αυτούς είναι να ευημερήσουν οι αριθμοί ακόμα κι αν πεθάνουν οι άνθρωποι.

Λύση σ’ αυτό το θέμα ζωής ή θανάτου δεν μπορούν δώσουν οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι αριθμοί και τα νούμερα αντιπροσωπεύουν ανθρώπους. Σαν κι αυτούς που συγκεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες σε πολλές πλατείες ολόκληρης της χώρας.

Τώρα συγκεντρώνονται γιατί είναι αγανακτισμένοι. Αύριο- μεθαύριο γιατί θα είναι αποφασισμένοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x