Επικαιρότητα

Όλοι μαζί μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα

Νέα πρόταση συναίνεσης προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας απεύθυνε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του τονίζοντας ότι αν στην σύνοδο κορυφής του Ιουνίου η Ελλάδα εμφανιστεί με ένα ευρύτερα αποδεκτό πρόγραμμα τότε θα είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική της θέση.

Νέα πρόταση συναίνεσης προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας απεύθυνε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του τονίζοντας ότι αν στην σύνοδο κορυφής του Ιουνίου η Ελλάδα εμφανιστεί με ένα ευρύτερα αποδεκτό πρόγραμμα τότε θα είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική της θέση.

Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι βρισκόμαστε στο μέσον μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά απέφυγε να πει οτιδήποτε αφορά αυτή την διαπραγμάτευση και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της.

Ας σημειωθεί ότι κάλεσε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν ακόμα και μετά την... εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου τις προτάσεις τους «αρκεί να είναι προτάσεις εφικτές και μέσα στα πλαίσια των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας».

Ανοίγοντας ξανά την πόρτα της συναίνεσης είπε ότι «μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να παραμερίσουμε τα κομματικά τείχη», προσθέτοντας ότι «πάμε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Για το καλό της Ελλάδας. Για το αύριο των παιδιών μας».

Ο πρωθυπουργός έκανε και πάλι λόγο για κοινές προτάσεις και κοινά πρόσωπα αποδοχής σε θέσεις κλειδιά, ενώ έριξε και το γάντι στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «πρέπει να υπερβούμε τα κομματικά τείχη και να βάλουμε πρώτα την πατρίδα μας».

Παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο εκλογών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δε θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στη μέση της διαδρομής. Όλοι μαζί για το καλό της Ελλάδας».

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που σπάνε τα συμφέροντα», είπε τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή «να είμαστε σοβαροί με τα χρήματα των εταίρων μας».

Εξηγώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχουμε μπροστά μας μία νέα δύσκολη διαπραγμάτευση στην ΕΕ, αλλά αν πάμε με ένα πρόγραμμα ευρεία αποδεκτό, η θέση μας θα είναι καλύτερη και ισχυρότερη. Εάν δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι, θα είναι πιο εύκολο για τους ευρωπαίους εταίρους μας να επενδύσουν στην Ελλάδα και να βάλουν πλάτη στην προσπάθειά μας».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνεργασία του ελληνικού λαού στην προσπάθεια λέγοντας ότι «ξέρω πολύ καλά τις δυσκολίες, την αγωνία που περνά η ελληνική οικογένεια, την ανασφάλεια. Ξέρω καλά τις δυσκολίες που περνάτε όλοι καθημερινά. Ξέρω, όμως, ότι η έξοδος από την κρίση είναι στο χέρι μας».

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για μέτρα υπέρ των ασθενέστερων, ενώ τόνισε σχετικά με το νέο φορολογικό ότι «θα πληρώσουν οι έχοντες».

Στόχος μας είπε είναι «το νοικοκύρεμα της οικονομίας και του κράτους».

«Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Καλώ όλους να καταθέσουν κάθε χρήσιμη και δίκαιη πρόταση για να ανταπεξέλθουμε στο βάρος αυτής της κρίσης υπέρ των ασθενέστερων».

Πηγή:Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x