Μιχάλης Τσόχος

Το ιδανικό ρόστερ του Ερνέστο!

Ο Βαλβέρδε το εννοεί όταν λέει ότι θέλει 25 παίκτες για τη νέα σεζόν. Αν θα μπορούσε να αποφασίσει μόνος του και ανεξαρτήτως χρημάτων να ποιες θα ήταν οι επιλογές του. Ποια τρανταχτά ονόματα θα περίσσευαν. Ο Μιχάλης Τσόχος και το www.sport-fm.gr σχεδιάζουν τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Ο Βαλβέρδε το εννοεί όταν λέει ότι θέλει 25 παίκτες για τη νέα σεζόν. Αν θα μπορούσε να αποφασίσει μόνος του και ανεξαρτήτως χρημάτων να ποιες θα ήταν οι επιλογές του. Ποια τρανταχτά ονόματα θα περίσσευαν. Το www.sport-fm.gr σχεδιάζει τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ας ξεκινήσουμε να μετράμε για να μην χαθούμε. Σήμερα το ρόστερ του Ολυμπιακού, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει 35 παίκτες.

Ο Κοστάντσο και ο Μέγιερι είναι οι δύο γκολκίπερ. Οι αμυντικοί είναι εννιά: Τοροσίδης, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Χολέμπας, Μοντέστο, Παπάζογλου, Γκαλίτσιος, και Λεονάρντο.

Αλλοι δέκα είναι οι μέσοι: Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Χαβίτο, Επστάιν, Σουμπίνιο και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Οσο για τους επιθετικούς προς το παρόν είναι έξι: Μιραλάς, Τζεμπούρ, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Νέμεθ και Νταρμπισάιρ. Και λέμε προς το παρόν γιατί τον Δεκέμβριο επιστρέφει και ο Ντιόγο. Συνολικά λοιπόν χωρίς τον Ντιόγο και χωρίς τους πιτσιρικάδες (Σοϊλέδης, Ποτουρίδης, Νικλητσιώτης, Βαλεριάνος, Κατσικογιάννης κ.τ.λ.π) ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή 27 παίκτες με πολύ καλά συμβόλαια.

Επίσης είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσει ακόμη τουλάχιστον έναν τερματοφύλακα, έναν στόπερ, ένα αριστερό μπακ, ένα χαφ και ένα επιθετικό, δηλαδή άλλους πέντε παίκτες και ίσως και έναν ακόμη χαφ. Ο συνολικός αριθμός των παικτών λοιπόν θα φτάσει τους 32 ή 33, επαναλαμβάνουμε χωρίς να υπολογίζεται κανένας από τους νεαρούς. Με δεδομένο ότι ο Βαλβέρδε θέλει δύο χαφ (άρα πάμε στους 33 το σύνολο) και θέλει το πολύ το ρόστερ να έχει 25 παίκτες με έναν δύο πιτσιρικάδες μέσα, γίνεται αντιληπτό ότι θέλει να αποχωρήσουν περίπου 10 καλοί παίκτες από την ομάδα. Πώς θα γίνει όμως αυτό; Αν ο Βαλβέρδε είχε την δυνατότητα ως δια μαγείας να απομακρύνει κάποιους αύριο το πρωί και να προσθέσει κάποιους άλλους έχει έτοιμη στο μυαλό του την 25άδα που θα ήθελε στον Ολυμπιακό.


Η ιδανική 25άδα


Πάμε λοιπόν να την δούμε αυτήν την 25άδα

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Κοστάντσο, Μέγερι και ένας Ελληνας (Ελευθερόπουλος ή Δασκαλάκης)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τοροσίδης, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Παπάζογλου, Χολέμπας και ένα αριστερό μπακ με μεταγραφή.

ΜΕΣΟΙ: Μιραλάς (δεξί εξτρέμ τον υπολογίζει κυρίως), Χαβίτο, Ουρτάδο, Σάντσες, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μβουεμπά ή Πιζάρο, Ριέρα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Φορτούνης ή Σουμπίνιο.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αντούριθ (ο σέντερ φορ της Βαλένθια) ή Βαλντές, Τζεμπούρ

ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ: Γιέστε (που θεωρεί ότι παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ και σε εύκολα ματς και ως κεντρικό χαφ.

Με τον… μπαλαντέρ Γιέστε μιλάμε για ένα ρόστερ 24 παικτών στο οποίο θα πρόσθετε και έναν δύο νεαρούς για να φτάσει στο μαγικό αριθμό των 25 παικτών.

Όπως θα διαπιστώσετε από το ρόστερ απουσιάζει τρίτος επιθετικός (ναι δεν είναι λάθος, ο Βαλβέρδε θεωρεί ότι εκεί παίζει και ο Μιραλάς, συνεπώς έχει τρεις), αλλά δεν θα είχε και τεράστιο πρόβλημα αν έμενε ο Πάντελιτς. Ο Σέρβος είναι ένα από τα ονόματα που κάνουν μπαμ ότι δεν θα ήταν στην ιδανική 25άδα του Βαλβέρδε, ο οποίος επίσης θα έκοβε με μεγάλη ευκολία και τους Ρόμενταλ, Μήτρογλου, Νταρμπισάιρ, Νέμεθ, Λεονάρντο, Γιάννη Παπαδόπουλο και Γκαλίτσιο.

Οσον αφορά στις επιλογές του, αυτές είναι φανερό ότι έχουν να κάνουν με τρεις ακριβές περιπτώσεις (Αντούριθ ή Βαλντές, Σάντσες και Μβουεμπά ή Πιζάρο) που κατά τον Ερνέστο θα έκαναν και την διαφορά.


Το σχέδιο


Με ποια λογική θα ήθελε αυτό το ρόστερ. Ο Βαλβέρδε θυμάται καλά τη χρονιά που με την Εσπανιόλ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μία χρονιά που χρησιμοποιούσε σχεδόν δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Μία για την Ευρώπη και μία για το ισπανικό πρωτάθλημα. Το ίδιο θα ήθελε να κάνει και φέτος στον Ολυμπιακό. Πώς θα το έκανε;

Αν υποθέσουμε για παράδειγμα ότι είχε αυτό το ρόστερ και έπαιζε Τετάρτη πολύ δύσκολο ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και καπάκι την Κυριακή ματς (όχι ντέρμπι) στο ελληνικό πρωτάθλημα, να δύο ενδεκάδες που θα επέλεγε και θα ήταν τελείως διαφορετικές μεταξύ τους.

Ενδεκάδα Τετάρτης: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Αβράαμ, Μέλμπεργκ, αριστερό μπακ μεταγραφή, Σάντσες, Πιζάρο, Μιραλάς, Φουστέρ, Ριέρα, Αντούριθ.

Ενδεκάδα Κυριακής: Ελευθερόπουλος, Μανιάτης, Μαρκάνο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Μοντέστο, Ουρτάδο, Χαβίτο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Τζεμπούρ.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι ακόμη και αν ήθελε να ξεκουράσει και τους 11 που έπαιξαν Τετάρτη ο Ερνέστο θα μπορούσε να το κάνει με μία ενδεκάδα απολύτως ελκυστική και ικανή να πάρει τη νίκη σε ένα ματς στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο μία ομάδα σαν την Ξάνθη για παράδειγμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x