Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Ζαγοράκης δεν είναι από τους αγανακτισμένους

«Μην ανησυχείτε αν δεν εμφανίζομαι, εγώ ή κάποιος άλλος. Μην ανησυχείτε καθόλου. Είναι επειδή όλα πηγαίνουν μια χαρά», είπε ο πρόεδρος Θόδωρος, μετά από εννέα μήνες απουσίας. Εννέα μήνες είχε να επικοινωνήσει με τους φίλους της ομάδας κι όταν τον ρώτησαν σχετικά, εξήγησε ότι «βγάζω ανακοινώσεις. Δεν είναι επικοινωνία αυτό;». Ο Γιώργος Ζαχαριάδης σχολιάζει στο www.sport-fm.gr τα του Ζαγοράκη.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης σχολιάζει στο www.sport-fm.gr τα λεγόμενα του Ζαγοράκη στην σημερινή συν. Τύπου.

«Μην ανησυχείτε αν δεν εμφανίζομαι, εγώ ή κάποιος άλλος. Μην ανησυχείτε καθόλου. Είναι επειδή όλα πηγαίνουν μια χαρά», είπε ο πρόεδρος Θόδωρος, μετά από εννέα μήνες απουσίας. Εννέα μήνες είχε να επικοινωνήσει με τους φίλους της ομάδας κι όταν τον ρώτησαν σχετικά, εξήγησε ότι «βγάζω ανακοινώσεις. Δεν είναι επικοινωνία αυτό;».

Θα αφήσουμε την απάντηση να τη δώσετε εσείς.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, το ότι δεν παρουσιάστηκε κανείς εδώ και εννέα μήνες δεν είναι λάθος. «Τι θέλετε, κάθε μήνα να παρουσιαζόμαστε; Πάλι θα υπάρχουν ερωτήσεις και φημολογίες. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε συνεχώς. Η επαφή με το κοινό γίνεται με τις ανακοινώσεις», τελεία και παύλα.

Αυτή είναι λοιπόν η λογική του προέδρου Θόδωρου ή όποιων άλλων τον συμβουλεύουν. Όλο και κάποιος θα υπάρχει που θα του δίνει μια συμβουλή για το επικοινωνιακό. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ότι ενδεχομένως να τον συμβουλεύουν ορθά και τον υποδεικνύουν να εμφανίζεται πιο συχνά, κάθε τρεις μήνες, ας πούμε, αλλά, δεν καταλαβαίνει από λόγια.

Πέρασαν λοιπόν εννέα μήνες και επιτέλους, δόθηκε η αφορμή για έναν απολογισμό, όπως είπε ο πρόεδρος Θόδωρος, κάτι το οποίο δεν περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις του.

Προφανώς, η επαφή με τον κόσμο, αν ήταν πιο συχνή, θα μπορούσε να γίνει και χρήσιμη, στο βαθμό μάλιστα που να αποφευχθεί έστω και ένα από τα λάθη που παραδέχθηκε ότι έγιναν.

Με λίγα λόγια, κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει αυτού του ανθρώπου, ότι είναι υποχρέωσή του, από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωτοβουλία και ηγείται του ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα έχει κάνει ευαγγέλιο τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια, να διατηρεί ζωντανή την επαφή με τον κόσμο.

Η επαφή είναι καλό να υπάρχει κι από τις δύο πλευρές. Κι από την πλευρά του για όσα έχει να εκπέμψει και από την άλλη πλευρά, των φίλων της ομάδας για όσα έχουν να του μεταδώσουν, εγκρίνοντας ή κατακρίνοντας το σκεπτικό των επιλογών του.

Λέγεται και δημοκρατία, αλλά, ας την αφήσουμε κατά μέρος την άτιμη γιατί μας έχει πονέσει από τη στιγμή που νομίσαμε ότι την απολαμβάνουμε ως Ελληνες.

Και μια που γίνεται λόγος για την άτιμη τη δημοκρατία, θα ηθελα να κλείσω με τα εξής:

Όταν έχεις απέναντί σου τον Θόδωρο Ζαγοράκη, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος εργάζεται αφιλοκερδώς για την ομάδα και απολαμβάνει ως αποδοχές του: την αναγνώριση και την καταξίωση στη συνείδηση των οπαδών και γενικότερα των φίλων του ποδοσφαίρου. Την αξίζει. Υποτίθεται (και έτσι μας διαβεβαιώνουν) ότι το κάνει για τον εαυτό του και τον ΠΑΟΚ.

Είναι κάτι λοιπόν, το οποίο εγώ προσωπικά, δεν θα ξεχνώ σε κάθε στιγμή που θα ασχολούμαι με τους λόγους και τις πράξεις του.

Είναι στιγμές που άλλα σκέφτεται, άλλα εννοεί και άλλα ξεστομίζει μπροστά στους δημοσιογράφους και σκέφτομαι ότι είναι τελικά προτιμότερο να περιορίσει τις εμφανίσεις του. Είναι προτιμότερο να εκτίθεται λιγότερο και ταυτόχρονα να μειώνει τη φθορά που έτσι κι αλλιώς προκαλείται για οποιονδήποτε κατέχει τη θέση του διοικητικού ηγέτη στον ΠΑΟΚ.

Θα συμπληρώσω ότι ο πρόεδρος Θόδωρος ξέχασε κάτι πολύ σημαντικό που δεν αποτελεί πολιτικό ζήτημα, αλλά, καθημερινό και ανθρώπινο.

Είμαι βέβαιος ότι τον αγγίζει ως άνθρωπο, ίσως λιγότερο από τους κοινούς θνητούς, τον συνταξιούχο, τον μεροκαματιάρη ή τον άνεργο, αλλά, δεν παύει να είναι πρόβλημα ολονών μας.

Δεν είναι ο ανασχηματισμός για τον οποίο θα περιμέναμε να ακούσουμε μια κουβέντα. Ούτε για το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης ζήτησε κανείς να σχολιάσει.

Είναι αυτή η άτιμη η κοινωνία και η κρίση της σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από το οικονομικό και ο λόγος του προέδρου Θόδωρου, αρχικά θα έδειχνε ότι είναι μέρος αυτής της μεγάλης ελληνικής περιπέτειας και ανησυχεί το ίδιο.

Για τις δυσκολίες που περνά ο μέσος Έλληνας κι ο ΠΑΟΚτσής, που είναι πελάτης της ομάδας του, θα περιμέναμε να ακούσουμε μια τοποθέτηση από μια εμβληματική φυσιογνωμία που δεν θα περιορίζεται στα καθήκοντα ενός ποδοσφαιρικού ηγέτη.

Δεν γνωρίζω αν τελικά ζητάμε πολλά από τον πρόεδρο Θόδωρο, αλλά, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι πολύ να είσαι ένας από όλους εμάς και να το δηλώνεις για να νοιώσουμε ότι είμαστε τελικά ακόμη πιο ισχυροί απέναντι σε όποιον αποφάσισε, σχεδόν, να μας αφανίσει.

Υ. Γ.: Σέβομαι τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και ως θεσμό και ως Ζαγοράκη. Γι' αυτό σε κάθε μου τοποθέτηση έναντι των λόγων και των πράξεών του, επισημαίνω όσα λείπουν από το κάδρο του και όσα θεωρώ ότι θα πρέπει να συνοδεύουν στην παρουσία του στα κοινά του μιας τεράστιας ομάδας που υποστηρίζεται από πολύ κόσμο.

Επικοινωνία με τον συντάκτη στο zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x