F1

Οι… ενδοοικογενειακές μάχες!

Στην Αγγλία διεξάγεται ο ένατος γύρος του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 και πλέον τα πρώτα συμπεράσματα, για τους εσωτερικούς εμφύλιους στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών, μπορούν να βγουν.

Στην Αγγλία διεξάγεται ο ένατος γύρος του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 και πλέον τα πρώτα συμπεράσματα, για τους εσωτερικούς εμφύλιους στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών, μπορούν να βγουν.

Και όταν αναφερόμαστε σε κατατακτήριες δοκιμές και πολ ποζίσιον, το μυαλό όλων πηγαίνει στη Red Bull, η οποία έχει το απόλυτο, με εννιά εκκινήσεις από την πρώτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, οι «κόκκινοι ταύροι» έχουν και κάτι… προηγούμενα από το περσινό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να τρέχουν ένα σερί δέκα γκραν πρι, το οποίο την κατατάσσει στην τέταρτη ομάδα στην ιστορία της Φόρμουλα 1 που το έχει πετύχει.

Τώρα σχετικά τους Φετελ και Γουέμπερ, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής έχει βρει τον τρόπο, αφού τις έξι φορές έχει βρεθεί «πάνω» από τον ομόσταβλό του, Μαρκ Γουέμπερ.

Στη McLaren οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, αποδεικνύοντας την ισότητα των δύο πιλότων. Ο Χάμιλτον έχει εκκινήσει πέντε φορές σε υψηλότερη θέση από τον Μπάτον, ο οποίος μόλις τρεις έχει δει τα φώτα να σβήνουν από καλύτερη θέση.

Στη Ferrari το χάσμα είναι… αγεφύρωτο. Ο Φελίπε Μάσα όσο και να το θέλει δεν μπορεί να κοντραριστεί με τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είναι νικητής στην εσωτερική τους κόντρα με σκορ… 8-0.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην Mercedes… Ο Μίκαελ Σουμάχερ ζει στη σκιά του Ρόσμπεργκ, ο οποίος από τις εννιά φορές έχει εκκινήσει τις εφτά σε καλύτερη θέση από τον ομόσταβλό του.

Την έκπληξη κάνει ο Βιτάλι Πετρόφ στη Renault. Ο Ρώσος φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε την περσινή εμπειρία, αφού στο φετινό πρωτάθλημα έχει καταφέρει να καταταχθεί σε καλύτερη από τον Νικ Χάιντφελντ έξι φορές, έναντι δύο του Γερμανού.

Στην Williams κανείς δεν έχει παράπονα, αφού επικρατεί η απόλυτη ισορροπία, με τους Μαλδονάτο και Μπαρικέλο να βρίσκονται στο τέσσερα – τέσσερα.

Στις μικρότερες ομάδες Μπουεμί, Κοβαλαίνεν και Λιούτσι προς το παρόν έχουν καλύτερη απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές από τους Αλγκουερσουαρί, Τρούλι και Καρθικέγιαν, αντίστοιχα.

Οι νικητές σε αριθμούς:

Φέτελ, 6 – 2, Γουέμπερ
Χάμιλτον, 5 – 3, Μπάτον
Αλόνσο, 8 – 0, Μάσα
Σουμάχερ, 1 – 7, Ρόσμπεργκ
Χαίντφελντ, 2 – 6, Πετρόφ
Μπαρικέλο, 4 – 4, Μαλδονάτο
Σούτιλ, 1 – 7, Ντι Ρέστα
Κομπαγιάσι, 3 – 4, Πέρες
Μπουεμί, 6 – 2, Αλγκουερσουαρί
Κοβαλάινεν, 7 – 1, Τρούλι
Καρθικέγιαν, 0 – 6, Λιούτσι
Γκλοκ, 6 – 2, Ντ’αμπρόσιο

Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x