Κώστας Νικολακόπουλος

Ο χοντρός γκολτζής με το ένα γκολ στα δύο χρόνια

Κάτι για τη… μεταγραφή του καλοκαιριού, όπως χαρακτηρίζουν ορισμένοι, τον Γκούντιονσον. Βεβαίως, πρόκειται για πολύ καλό κυνηγό και μόνο η θητεία του σε Τσέλσι (6 χρόνια) και Μπαρτσελόνα (τρία), λέει πολλά.

• Κάτι για τη…μεταγραφή του καλοκαιριού, όπως χαρακτηρίζουν ορισμένοι, τον Γκούντιονσον. Βεβαίως πρόκειται για πολύ καλό κυνηγό και μόνο η θητεία του σε Τσέλσι (6 χρόνια) και Μπαρτσελόνα (τρία), λέει πολλά.

• Ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να τον…αποδομήσω, αλλά οι φίλοι της ΑΕΚ πρέπει να ξέρουν και κάποια άλλα πράγματα για τον Ισλανδό, πέραν του ένδοξου, τουλάχιστον μέχρι «πρόσφατα», παρελθόντος του και των 33 ετών που κουβαλάει και που μπορεί να μην σημαίνουν και τίποτα-μπροστά σε Δέλλα, Γεωργέα και Λυμπερόπουλο, άλλωστε, είναι…νιάτο, ενώ και οι Κωνσταντόπουλος, Ντιόπ και Καφές 33άρηδες είναι κι αυτοί.

• Π.χ. να ξέρουν ότι το περασμένο φθινόπωρο υπήρχαν δεκάδες ρεπορτάζ στην Αγγλία, με δηλώσεις του προπονητή της Στόουκ, του Πούλις, στην οποία ανήκε ο Γκούντιονσον και εξηγούσε ότι δεν τον βάζει να παίζει πολύ απλά γιατί είναι…υπέρβαρος-τα δε δημοσιεύματα είχα τίτλους, «ο χοντρός Ισλανδός» κλπ, κλπ.

• Όπως κι ότι φεύγοντας ο Γκούντιονσον από την Μπαρτσελόνα, στην οποία επί μία τριετία δεν έπαιξε ποτέ βασικός πάνω από 14 ματς τη σεζόν σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών, άλλαξε μέσα σε δύο σεζόν, πέρσι και φέτος, τέσσερις ομάδες, Μονακό+Τότεναμ πέρσι και Στόουκ+Φούλαμ φέτος, σκοράροντας μόλις μία φορά σε επίπεδο γαλλικού η, αγγλικού πρωταθλήματος.

• Στα δε παιχνίδια του στο κύπελλο και το Λιγκ καπ των δύο χωρών, ο Ισλανδός πέτυχε μόλις άλλο ένα γκολ. Και τα δύο με τη φανέλα της Τότεναμ, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, στις 20 και στις 24 Μαρτίου του 2010.

• Ακόμη και στην εθνική ομάδα της χώρας του, στην οποία έχει 24 γκολ σε 64 συμμετοχές, σκόραρε τελευταία φορά το Σεπτέμβριο του 2009, δηλαδή σχεδόν πριν δύο χρόνια.

• Όλα αυτά, ίσως έχουν φτάσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να είναι 2 εκ. Ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με το transfermarkt.de. Στα 2 εκ. φέρεται να είναι και η αξία των Μανιάτη, Χαβίτο και Γκαλίτσιου…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x