Γενικά

«Η άθληση είναι το καλύτερο φάρμακο»

Το «παρών» σε εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδωσαν Βουλευτές και Βετεράνοι καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι έδωσαν ένα φιλικό αγώνα στο πλαίσιο προγράμματος της Ειδικής Γραμματείας Διατροφής και Άθλησης, με τίτλο: «Η άθληση είναι το καλύτερο φάρμακο». Για την ιστορία η ομάδα των Βουλευτών επικράτησε των Βετεράνων με σκορ 67-55.

Το «παρών» σε εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδωσαν Βουλευτές και Βετεράνοι καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι έδωσαν ένα φιλικό αγώνα στο πλαίσιο προγράμματος της Ειδικής Γραμματείας Διατροφής και Άθλησης, με τίτλο: «Η άθληση είναι το καλύτερο φάρμακο».

Για την ιστορία η ομάδα των Βουλευτών επικράτησε των Βετεράνων με σκορ 67-55.

Σκοπός της Πολιτείας είναι να προωθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά στην άθληση των πολιτών, εγχείρημα το οποίο προτίθεται να στηρίξει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

«Η άθληση είναι το καλύτερο φάρμακο για όλες τις ασθένειες, για το λόγο αυτό βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Θέλουμε να προωθήσουμε αυτή την προσπάθεια στα νέα παιδιά, αλλά και στις μεγάλες ηλικίες», ήταν τα λόγια του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστου Αηδόνη.

Από την πλευρά του, ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: «Ο αθλητισμός διδάσκει πανανθρώπινες αξίες. Παράδειγμα προς μίμηση θα μπορούσε να είναι η Γερμανία, η οποία μείωσε αρκετά τα έξοδα για την υγεία από τότε που εφάρμοσε το πρόγραμμα της δια βίου άθλησης», είπε αρχικά ο πρώην Υπουργός και πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε το κομμάτι το Υφυπουργείο Αθλητισμού να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στο Πολιτισμού, καθώς θα πρέπει να ξεκινά από τα παιδιά».

Αργότερα, ο ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Κώστας Παταβούκας ανέφερε: «Πρόκειται για μία σημαντική καμπάνια, η οποία αναφέρεται στα νέα παιδιά, καθώς ο αθλητισμός θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά τους. Αν κάποια από αυτά ξεχωρίσουν τότε θα ήταν ωραίο να προχωρήσουν».

«Η καμπάνια αυτή είναι πολύ σημαντική διότι η άθληση μπορεί να γίνει το βασικό “όπλο” για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Θανάσης Πλεύρης, τόνισε: «Είναι σημαντικό που το Υπουργείο Υγείας προωθεί ζητήματα της άθλησης».

»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x