Europa League

Στην Ευρώπη έχει… αύριο

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα play off του Europa League έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος επικράτησε με σκορ 3-0 της Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο, την ώρα που στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να αγωνίζεται στη Football League από την επόμενη σεζόν. Το πρώτο γκολ της ομάδας του Χάβι Γκράθια σημείωσε ο Σκέμπρι στο 66’, για να πετύχει το δεύτερο ο Ακόστα, πέντε λεπτά αργότερα, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Σολάκης στο 90’.

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα play off του Europa League έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος επικράτησε με σκορ 3-0 της Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο, την ώρα που στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να αγωνίζεται στη Football League από την επόμενη σεζόν.

Το πρώτο γκολ της ομάδας του Χάβι Γκράθια σημείωσε ο Σκέμπρι στο 66’, για να πετύχει το δεύτερο ο Ακόστα, πέντε λεπτά αργότερα, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Σολάκης στο 90’.



Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει, με τον Ολυμπιακό Βόλου, όμως, να πάτα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Χάβι Γκράθια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, δημιουργώντας τρεις καλές φάσεις, με τους Σκέμπρι και Μπρέσκα σε διάστημα δύο μόλις λεπτών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει.

Από το 20’ και μετά, οι Βολιώτες έριξαν την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα ένα λάθος του Ντολεζάι στο 23ο λεπτό να τους κοστίσει, αλλά ο Φραντσονί αστόχησε από καλή θέση. Η ευκαιρία αυτή φαίνεται να «αφύπνισε» τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος ανέβασε την πίεσή του και ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου η μόνη καλή στιγμή του ήταν ένα σουτ του Μπρέσκα στο 33’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήταν τόσο καλός, όσο στο πρώτο, όμως και πάλι είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 54’ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, «χτυπώντας καμπανάκι» στην άμυνα των Βολιωτών. Στο 58’, όμως, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μαρτίν, ύστερα από παράλληλη μπαλιά του Μπρέσκα. Τελικά, ό,τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός επιθετικός το πέτυχε ο Σκέμπρι στο 66’. Ο μέσος από τη Μάλτα έφυγε καλυπτόμενος από τα αριστερά, ύστερα από την πίεση του Ρόκα, και αφού «άδειασε» ωραία τον αντίπαλό του έκανε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το γήπεδο άρχισε να… γέρνει με τους Βολιώτες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Πέντε λεπτά αργότερα (71'), ήταν η σειρά του Ακόστα να σκοράρει με ωραίο διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ουσιαστικά να «κλειδώσει» το ματς. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν σε θέση να πατήσουν στην περιοχή του Γιακούποβιτς, με την ομάδα του Χάβι Γκράθια να κρατά με χαρακτηριστική άνεση το 2-0. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και τρίτο τέρμα με τον Σολάκη, ο οποίος μετρούσε μόλις λίγα λεπτά στην αναμέτρηση και τώρα βρίσκονται με το «ενάμιση» πόδι στα play off του Europa League.

Το φιλμ του αγώνα



Ντιφερντάνζ (Μόρις Σπιτόνι): Βέμπερ (62' Ιμ), Ροντρίγκες, Ζιμπενάλερ (72' Μέι), Μπούκβιτς, Γιένις, Λεόνι, Λέμπρεσν, Κετενμάιερ (75' Ριμπέιρο), Μπέτμερ, Καρόν, Φραντσονί.

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Ντολεζάι, Τομάς, Ρόκας, Άλβαρες, Νταρμπιόν (73' Κάσιο), Μπρέσκα (67' Ακόστα), Σκέμπρι, Μόνχε, Μαρτίν (84' Σολάκης).

Διαιτητής: Ντέιβιντ ΜακΚίον (Ιρλανδία)

Γήπεδο: «Ζοσί Μπαρτέλ»

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x