Stoiximan Super League

Πτωχή πλην… τίμια!

Λεφτά… δεν υπάρχουν, αλλά η διάθεση για βελτίωση περισσεύει στην ΑΕΚ! Πιστή στις υποσχέσεις πως θα δουλεύει με πάθος για να γίνεται καλύτερη, η «Ένωση» παρουσιάστηκε ως τέτοια στην Κέρκυρα (0-2)! Διατηρώντας την αμυντική ασφάλεια των προηγούμενων φιλικών και βρίσκοντας γκολ ακόμα και από… αναρμόδιους για το θέμα (Μανωλάς-Μάκος), οι «κιτρινόμαυροι» άρεσαν στα αποκαλυπτήρια τους επί ελληνικού εδάφους.

Λεφτά… δεν υπάρχουν, αλλά η διάθεση για βελτίωση περισσεύει στην ΑΕΚ!

Πιστή στις υποσχέσεις πως θα δουλεύει με πάθος για να γίνεται καλύτερη, η «Ένωση» παρουσιάστηκε ως τέτοια στην Κέρκυρα (0-2)!

Διατηρώντας την αμυντική ασφάλεια των προηγούμενων φιλικών και βρίσκοντας γκολ ακόμα και από… αναρμόδιους για το θέμα (Μανωλάς-Μάκος), οι «κιτρινόμαυροι» άρεσαν στα αποκαλυπτήρια τους επί ελληνικού εδάφους.

Ντεμπούτο για τον Χουάν Κάλα και αποθέωση απ’ όλο το γήπεδο για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο -στο πλαίσιο της μεταγραφής του οποίου πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση.

Πώς έπαιξε

Με το σύστημα που… σχεδόν αναγκαστικά δουλεύει μέχρι σήμερα ελλείψει χαφ (4-2-3-1) παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» ο Μανόλο Χιμένεθ. Σε αυτό, λοιπόν, δεν συμπεριλαμβάνονταν από την αρχή οι Δέλλας-Λυμπερόπουλος, με τους Κάλα-Γκερέιρο να παίρνουν τις θέσεις τους (και τον Ισπανό να κάνει ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα).

Έτσι, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γκέντσογλου-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Γκούντγιονσεν (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.



Αυτή… τη δουλειά της!

Μπορεί η πρεμιέρα της στην Ελλάδα να ήταν… πριβέ (λόγω της μη τηλεοπτικής μετάδοσης), σίγουρα όμως η ΑΕΚ δεν το έπαιξε «ντίβα». Η εργατική ομάδα του Χιμένεθ έδειξε ξανά τη διάθεσή της να δουλεύει μέσα στο γήπεδο (με την υπομονή και την καλή κυκλοφορία που έδειξε και στα προηγούμενα φιλικά) προκειμένου να… κερδίζει τις ευκαιρίες της μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Παρόλο, λοιπόν, που αυτές για μια ακόμα φορά δεν… παρέλασαν κιόλας απ’ τα μάτια των 400 φίλων της που βρέθηκαν στις εξέδρες (με τους Κάρλος και Καφέ να μην αξιοποιούν τις πιο ενδεικτικές, σε μπαλιές του ορεξάτου Γκούντγιονσεν) η «Ένωση» κατάφερνε -χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα- να μαγειρεύει το γκολ. Με το έξυπνο φάουλ του Κάρλος, λοιπόν και το γύρισμα του Καράμπελα να το ετοιμάζουν, ο Μανωλάς δεν δυσκολεύτηκε να το «σερβίρει» από κοντά στο 31’.

Ενδεκάδα που… αλλάζει, κερδίζει!

Η βροχή των αλλαγών στο δεύτερο μέρος… έπληξε τον ρυθμό του, αλλά όχι και την καλή εικόνα της ΑΕΚ. Μπορεί, λοιπόν, ο Μανόλο Χιμένεθ (όπως και ο Μπάντοβιτς) να αντικατέστησε σταδιακά όλη την ομάδα του, ωστόσο την είδε -παρόλα αυτά- να μένει προσηλωμένη στο αγωνιστικό της πλάνο.

Αυτό που δεν παρήγαγε μόνο τον «κεραυνό» του Μάκου στο 68’, που διεύρυνε (δικαιολογημένα βάσει της εξέλιξης) το προβάδισμά της. Αλλά και αρκετές ακόμα ευκαιρίες (ανάμεσα στις οποίες ένα επιπλέον τετ α τετ που έβαλε… κάβα ο Γκούντγιονσεν και τρία καλά σουτ των Κλωναρίδη, Εγγλέζου, Λαγού) για να το «ξεχειλώσει» και να κάνει ποδαρικό με ακόμα πιο εντυπωσιακό… στιλ στη χρονιά.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος (80' Χάμπερ), Βέντσελ (80' Κουλούρης), Καλαντζής (64' Λαμπρόπουλος), Λοβίν (80' Ζιάμπαρης), Γραμμόζης (70' Πατινιώτης), Τσίγκας (43' λ.τ. Γιάντσης), Όσμαν, Μαϊστοροβιτς (64' Βενέτης), Κοντοδήμος (70' Αρμένης), Χαμπλ, Ιωάννου (64' Φλαβίνιο)

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (72' Αραμπατζής), Καράμπελας (79' Εγγλέζου), Μανωλάς (66' Χέλγκασον), Κάλα (46' Δέλλας), Γεωργέας (60' Κοντοές), Γκέντσογλου (79' Κλώναρίδης), Καφές (66' Λυμπερόπουλος), Γκούντγιονσεν (60 Σιαλμάς), Γκερέιρο (51' Μάκος), Κάρλος (51' Λεονάρντο), Μπέλεκ (66' Λαγός)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x