Stoiximan Super League

Κομνηνός: «Πρόθεσή μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Την πρόθεση της Σούπερ Λίγκας για κανονική έναρξη του πρωταθλήματος επανέλαβε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο Πατρίκ Κομνηνός. «Ζυγίζοντας όλα τα θέματα και όλες τις απόψεις καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση. Κανείς δεν μπορούσε να μας εγγυηθεί ότι σε δύο εβδομάδες θα είχαν λυθεί όλες οι εκκρεμότητες» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, ενώ όπως τόνισε δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Ε.Ε.Α. για την διεξαγωγή των αγώνων το Σαββατοκύριακο.

Την πρόθεση της Σούπερ Λίγκας για κανονική έναρξη του πρωταθλήματος επανέλαβε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο Πατρίκ Κομνηνός. «Ζυγίζοντας όλα τα θέματα και όλες τις απόψεις καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση. Κανείς δεν μπορούσε να μας εγγυηθεί ότι σε δύο εβδομάδες θα είχαν λυθεί όλες οι εκκρεμότητες» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, ενώ όπως τόνισε δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Ε.Ε.Α. για την διεξαγωγή των αγώνων το Σαββατοκύριακο.

Ο Πατρίκ Κομνηνός τόνισε ότι η απόφαση δεν πάρθηκε αποκλειστικά λόγω της ποινικής ρήτρας με τη Nova. «Η Nova είναι ίσως ο μοναδικός αξιόπιστος συνεργάτης της Λίγκας και συμπορευόμαστε άριστα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνού στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Γιάννη Καραλή...

-Για την κατάσταση:
«Είμαστε μπροστά σε ένα περίεργο καλοκαίρι. Για να είμαστε αντικειμενικοί αυτό που βιώνουμε είναι απόρροια όλων όσων έχουν λάβει χώρα σε ένα καλοκαίρι που ξεχάσαμε την μπάλα και ασχοληθήκαμε κυρίως με τα δικαστικά ρεπορτάζ».

-Θα έχουμε σέντρα το Σαββατοκύριακο:
«Νομίζω πως ναι. Αυτή είναι η πρόθεση η δική μας, των περισσοτέρων ομάδων που και αυτές αγωνιούν για να παίξουν μπάλα. Έχουν κάνει έναν προγραμματισμό και νομίζω ότι η πλειοψηφία του κόσμου, αυτό θέλει. Να δει μπάλα και τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
Για να είμαστε ξεκάθαροι δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Το τελευταίο διάστημα όλοι μας έχουμε αμφιταλαντευτεί για το ποιο είναι το ορθότερο μέτρο για την αντιμετώπιση των δικαστικών εκκρεμοτήτων που προκύπτουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και των αποφάσεων που έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα.
Κάναμε μια κλήρωση με σκοπό να αρχίσουμε το πρωτάθλημα στις 27-28 Αυγούστου. Είναι μια ειλημμένη απόφαση του ΔΣ που έχουμε λάβει εδώ και πάρα πολλούς μήνες για την έναρξη για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που αφορούν την έναρξη αυτή. Θέματα εθνικών ομάδων, αγωνιστικών υποχρεώσεων… Εμείς όλο αυτό το διάστημα και οι ομάδες, διοικητικά και οργανωτικά προετοιμαζόμαστε για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στις 27-28 Αυγούστου. Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε η απόφαση αυτή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία δεν εξέδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής υπέρ δύο ΠΑΕ μελών μας και αυτό δημιούργησε μια αναταραχή και μια αρκετά μεγάλη φιλολογία για το τι μέλλει γενέσθαι».

-Εάν κάποιος μπορούσε να δώσει εγγυήσεις ότι το πρωτάθλημα θα μπορούσε να αρχίσει το Σαββατοκύριακό μετά από το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας:

«Είναι το ρεαλιστικό σημείο της όλης μας σκέψης. Χθες είχαμε πολύωρες συζητήσεις με όλους τους εταίρους μας για να αποφανθούμε για το ποια είναι η ορθότερη απόφαση. Ουσιαστικά είχαμε δύο εναλλακτικές:
Η τήρηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ για την έναρξη του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο και η άλλη ήταν η αναβολή του για τις 11 Σεπτεμβρίου γιατί την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχουν υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.
Εκεί λοιπόν, τέθηκε αυτό το ερώτημα σε μια σειρά θεσμικών παραγόντων. Εάν υπάρχει μια διασφάλιση, μια διαβεβαίωση ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου δεν θα κάναμε την ίδια συζήτηση. Εάν τότε θα γνωρίζαμε και τις 16 ομάδες. Εάν θα είχε τελεσιδικήσει και δεν θα είχαμε εκκρεμότητες δικαστικές και πλέον θα μπορούσαμε με ασφάλεια να πούμε ότι πάμε για έναρξη στις 11 του μηνός αλλά γνωρίζουμε τις 16 ομάδες.
Ουδείς μπορούσε να μας το εξασφαλίσει, αυτό από καμία πλευρά. Άρα εκεί είχαμε ένα πρακτικό ερώτημα ότι μπορεί να μην διεξάγεται το πρωτάθλημα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί με όποια συνεπακόλουθα για τα τηλεοπτικά μας συμβόλαια κτλ. και πως σε δύο εβδομάδες θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση που είμαστε και τώρα.
Επειδή όλοι αντιλαμβάνεστε ότι μια απόφαση συνεχούς αναβολής και ματαίωσης έως ότου τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις ήταν πρακτικά αδύνατη. Αν θέλετε αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας, ήταν η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος για την αναβολή ενάρξεως του πρωταθλήματος. Όταν λοιπόν βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός και δηλώνει ότι δεν συντρέχει λόγος αναβολής, δεν θα μπορούσαμε εμείς χωρίς να έχουμε εξασφαλισμένη μια ημερομηνία στην οποία θα διεξάγονταν και οι οκτώ αγώνες, δεν συνέτρεχε λόγος και για εμάς να μην τηρήσουμε την απόφαση που είχαμε πάρει και για την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων προετοιμάζεται να αγωνιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η απόφαση μας ήταν κάπως νομοτελειακή με όποιες δυσκολίες έχει και αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις. Ζυγίζοντας το σύνολο των θεμάτων, των απόψεων και των δεσμεύσεων, έπρεπε να σταθμίσουμε όλα αυτά τα γεγονότα και να πάρουμε την απόφαση έναρξης του πρωταθλήματος».

-Υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί νομικό πρόβλημα λόγω της προκήρυξης του πρωταθλήματος;
«Η γνωμοδότηση που έχουμε επ’ αυτού είναι ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος . Η προκήρυξη και ο ΚΑΠ αναφέρουν αριθμό ομάδων που συμμετέχουν, που είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλοιωθεί, ξαφνικά να κάνουμε διαφοροποίηση και αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος στο μέσο της περιόδου.
Αυτό που ζητείται στην προκήρυξη είναι ο συγκεκριμένος αριθμός των ομάδων και κάποια ονόματα ομάδων που μπορούν να συμμετάσχουν.
Η συμμετοχή στη Λίγκα είναι τόσο δελεαστική που θα βρεθούν δύο ομάδες. Ήδη υπάρχουν πολλές ομάδες που ερίζουν για αυτές τις θέσεις. Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα συμπληρώσεως, όταν έχουμε καταλήξει στο ποιοι δικαιούνται. Εκεί είναι το ζητούμενο…»

-Αν στη διαδρομή προκύψει οποιαδήποτε τιμωρία ομάδας, τι ακριβώς συμβαίνει;
«Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα διαχρονικά και αθροιστικά περισσότερες των 16 ομάδων. Εάν έχουνε συμμετάσχει 16 δεν μπορούν να συμμετάσχουν νέες ομάδες. Το πρωτάθλημα συνεχίζονται με λιγότερες ομάδες. Νομίζω ότι στο φετινό καλοκαίρι γίναμε βαθύτεροι γνώστες διατάξεων και κανόνων».

-Για τη φημολογία ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού λέει να μην αρχίσει το πρωτάθλημα μέχρι να μάθουμε οριστικά ποιες είναι οι 16 ομάδες:
«Εμείς δεν έχουμε κάποια τέτοια ενημέρωση. Μας κοινοποιήθηκαν δύο αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικά με την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου και το μόνο που αναφέρεται είναι ότι οι συγκεκριμένες ομάδες δεν λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση».

-Έχει τέτοια δικαιοδοσία η ΕΕΑ. Μπορεί να ζητήσει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος; «Όχι και δεν έχουμε κάτι τέτοιο ενώπιων μας».

-Η Σούπερ Λίγκα τι έχει πάρει γύρω από την θέση της ΕΠΟ:
«Η ΕΠΟ δεν έχει αρμοδιότητα ή κάποια θέση. Επαφίεται σε εμάς να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δικού μας ΔΣ. Έχει δοθεί μια παράταση της μεταγραφικής περιόδου. Είναι ένα καλοκαίρι που συνεχώς αναδεικνύει νέα νομικά ζητήματα».

-Για τις ανακοινώσεις που υπήρξαν από ΠΑΟ και ΑΕΚ ότι θα έπρεπε να έχουνε ενημερωθεί:
«Εγώ εκπροσωπώ το σύνολο του συνεταιρισμού. Αυτή είναι η θέση μου και η δουλειά μου. Δεν θέλω να σχολιάσω τις τοποθετήσεις των ομάδων. Σε μια δύσκολη περίοδο και υπό πίεση μπορεί κάποιες παρεξηγήσεις τέτοιου είδους να γίνονται. Θεωρώ ότι ο συνεταιρισμός βρίσκεται σε μια φάση που καλείται να αποδείξει και την ομοψυχία του και την ενότητά του. Ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος και όταν αρχίσει η μπάλα να κυλάει στον αγωνιστικό χώρο, όλοι θα εστιάσουμε εκεί».

-Μιλώντας με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ είχαν αντίδραση για την πρεμιέρα ή όλη η αντίδραση προκύπτει από την ανακοίνωση και μόνο;
«Δεν θέλω να σταθώ στις συζητήσεις που έχουμε με τα μέλη».

-Για το θέμα της ποινικής ρήτρας με τη NOVA:
«Αυτό είναι ένα σημείο που μας απασχόλησε… Δεν ήταν και ο αποκλειστικός λόγος βάσει του οποίου κινηθήκαμε. Θα ήταν άδικο ξαφνικά να εστιάζουμε στο οικονομικό σκέλος. Συνολικά με την NOVA έχουμε συμπορευτεί χέρι-χέρι σε όλη αυτή την δύσκολη περίοδο. Η NOVA είναι ίσως ο μοναδικός αξιόπιστός συνεργάτης που έχουμε. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο ήταν ενήμερη για όλες τις εξελίξεις. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να υπάρχει τηλεοπτικό προϊόν. Και με τον μοναδικό αξιόπιστο συνομιλητή που έχουμε να διατηρούμε την ειλικρινή σχέση που έχουμε όλο αυτό το διάστημα».

-Τι θα γίνει εάν αντιστραφεί η κατάσταση με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα:
«Νομίζω ότι νομικά αυτό που θα μπορούσε να υποστηρίξει με μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με μια αίτηση για προσωρινή διαταγή θα έδινε μια δυνατότητα στον Βόλο και την Καβάλα. Εκεί όπως κάνουμε πάντα λαμβάνουμε υπόψη τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων και τις εφαρμόζουμε.
Αυτό βλέποντάς το, στην ευρεία του προσέγγιση, ήταν και το δίλλημα που είχαμε και τελικά επισημοποιήσαμε την απόφαση του ΔΣ για έναρξη αυτό το Σαββατοκύριακό.
Ότι μέχρι να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα εγγραφούν ως εταίροι μας εμείς θα βρισκόμαστε συνεχώς σε αυτό το κενό και προβληματισμό. Βλέποντας το και με ψύχραιμο μάτι, αυτή είναι η ορθότερη απόφαση με δεδομένο ότι οποιαδήποτε αναβολή δεν μας εξασφάλιζε την οποιαδήποτε εξέλιξη».

-Τι ακριβώς γίνεται με τον ΟΠΑΠ και την Σούπερ Λίγκα;
«Δεν θεωρώ ότι έχουμε χάσει κάποιον εταίρο. Και η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού και του ΟΠΑΠ ήταν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούμε και οι ομάδες και η Σούπερ Λίγκα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ΟΠΑΠ.
Υπάρχουν αυτή την στιγμή ομάδες που έχουν συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ μέσω της φανέλας τους, άλλες που τώρα θα συνεργαστούν με τον ΟΠΑΠ, αλλά και η Σούπερ Λίγκα. Η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ τελείωσε τον περασμένο Ιούνιο. Θεωρώ ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κληθούμε να κάτσουμε στο τραπέζι με τον ΟΠΑΠ, γιατί ανεξαρτήτως προβλημάτων ο ΟΠΑΠ παραμένει ένας βασικός μας συνεργάτης και για τον ΟΠΑΠ η συμμετοχή του στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα κάτσουμε να συζητήσουμε».

-Πόσες δυσκολίες συναντώνται στην προσπάθεια στη Σούπερ Λίγκας να βρει τους χορηγούς που θέλει. Υπάρχει η ελπίδα η χρονιά να μην είναι τελείως αρνητική και να μην αφαιρεθούν αρκετά έσοδα;
«Αυτό είναι ένα δεδομένο που βιώνει όλη η ελληνική κοινωνία. Είναι σαφέστατο ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν συρρικνώσει τους προϋπολογισμούς τους. Για αυτό και νομίζω ότι η πλειονότητα αν όχι όλες οι ομάδες θα έχουν συνεργασία για την φανέλα τους με τον ΟΠΑΠ ή προϊόντα του ΟΠΑΠ. Εδώ υπάρχει μια δυσκολία. Από την άλλη σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον η Σούπερ Λίγκα δείχνει έργο, τα έσοδά μας συνεχώς αυξάνονται. Αυτό οφείλεται στη σωστή μας λειτουργία. Τουλάχιστον όσον αφορά τα έσοδα της Σούπερ Λίγκας ήταν περισσότερα από 60 εκατομμύρια. Αυτό θα συνεχίσει να αναδεικνύεται θετικά σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

-Εάν η προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει η έναρξη δεν είναι γνωστές και οι δύο τελευταίες ομάδες:
«Η προκήρυξη μνημονεύει τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Άρα τώρα γνωρίζουμε τις 14 ομάδες που έχουν δικαίωμα και στη συνέχεια θα μάθουμε αυτές που θα αποκτήσουν στην πορεία».

-Για το πώς θα γίνει η αντικατάσταση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας:
«Θα υπάρξει και πάλι κλήρωση σχετική για αντικατάσταση ή συμπλήρωση του πίνακα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x