Γιώργος Ζαχαριάδης

Αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει σοβαρές μεταγραφές…

Δεν είναι λίγοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που αντέδρασαν και αποδοκίμασαν την ενδεχόμενη απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου. Κοντά σε αυτούς, βρέθηκαν μερικοί ακόμη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την επιλογή του Αλέξανδρου Τζιόλη. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Δεν είναι λίγοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που αντέδρασαν και αποδοκίμασαν την ενδεχόμενη απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου. Κοντά σε αυτούς, βρέθηκαν μερικοί ακόμη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την επιλογή του Αλέξανδρου Τζιόλη.

Εκτιμούν ότι η ομάδα τους αξίζει καλύτερης… μεταχείρισης στα μεταγραφικά ζητήματα. Βρίσκεται σε ένα σημείο της περιόδου, στο οποίο δυό ή το πολύ τρεις προσθήκες, δεν αποκλείεται να την απογειώσουν και αυτό δεν είναι κάτι που αφήνει αδιάφορο κανέναν. Εκτός και αν υπάρχει έλλειψη φιλοδοξιών για μια ομάδα που, όλα δείχνουν ότι έχει ωριμάσει για να κάνει επιτέλους ένα βήμα παραπάνω και χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι επιλογές του καλοκαιριού καθορίζουν την έκβαση της πορείας.

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, ο ενθουσιασμός για την πρόκριση στους ομίλους ήρθε να προστεθεί στα εκατομμύρια που, όπως διαβεβαιώνουν οι «επενδυτές» θα βάλουν κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Μάλιστα, κοντά σε αυτά τα «δυό», συνυπολογίστε την εικόνα των μεγάλων αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Ρίξτε μια ματιά στις ομάδες των πρώτων θέσεων.

Η μέχρι τώρα προβληματική παρουσία ομάδων, που παραδοσιακά διεκδικούν τις πρώτες θέσεις, ανοίγει την όρεξη σε κάθε αντίπαλο. Πόσο μάλλον στον ΠΑΟΚ που διατηρείται σε αξιόπιστο αγωνιστικό επίπεδο και έχει μάθει να πρωταγωνιστεί, αλλά, είναι εμφανές ότι έχει ελλείψεις όταν αποφασίσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Δεν είναι ο Μάντζιος και ο Τζιόλης οι ποδοσφαιριστές που θα φτιάξουν τον ΠΑΟΚ καλύτερο από όσο τον βλέπουμε σήμερα, στις πρώτες του εμφανίσεις. Ίσως να αποτελούν δύο ακόμη αξιόλογες λύσεις για μια ομάδα που έχει σκοπό να «γεμίσει» το ελλιπές ρόστερ, αφού, όταν απουσιάζουν οι βασικοί, παρουσιάζει σημαντικά κενά. Μέχρι εκεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα εξασφαλίσουν κάτι περισσότερο από όσα έχει καταφέρει η ομάδα σε προηγούμενες περιόδους.

Ωστόσο, πίσω από αυτή τη συζήτηση, υπάρχει κάτι που δεν αποκλείεται να είναι ο σοβαρότερος λόγος ο οποίος φρενάρει σπουδαίες μεταγραφές.

Κυκλοφορούν πολλά για το χρέος που έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση της ΠΑΕ. Μάλιστα, η φημολογία ενισχύθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση, κατά την οποία, οι εκπρόσωποι της διοίκησης, δεν απάντησαν στις επίμονες ερωτήσεις των μετόχων για το ύψος του.

Το χρέος λοιπόν, σε συνδυασμό με την ανησυχητική καθυστέρηση που παρατηρείται στη συμμετοχή των Φλωρίδη- Σαχπατζίδη, από τους οποίους είναι χρήσιμα κυρίως τα εκατομμύρια που θα καταθέσουν, δημιουργεί ανασφάλεια.

Και βέβαια η πρόκριση στους ομίλους του Europa League προσφέρει μερικά εκατομμύρια (πέρσι εισέπραξε κοντά στα τρία εκατομμύρια, μόνον από τους διοργανωτές) αλλά, αν έφταναν για να καλύψει τα ανοίγματα της διοίκησης, ενδεχομένως να είχαν γίνει ήδη μεταγραφές.

Πάντως, η εικόνα του νέου πρωταθλήματος είναι ασαφής, οι υπόλοιποι «μεγάλοι» δείχνουν ευάλωτοι κι ο ΠΑΟΚ χάνει πολύτιμο χρόνο. Σε λίγο, αν δεν ενισχυθεί, θα χάνει εξίσου πολύτιμο έδαφος και ταυτόχρονα την ευκαιρία για μια διάκριση και κυρίως την αίσθηση ότι μπορεί να χτυπήσει ένα τίτλο.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε κι ο ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζοντας μια τεχνική ομάδα, με διάθεση να πιέσει, όπως η Ξάνθη, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Ελαφρυντικά υπάρχουν. Οι απουσίες είναι πολλές και οι ρεζέρβες δεν θα είναι πάντα όσο αποτελεσματικές εύχεται ο προπονητής…

Επικοινωνία με τον συντάκτη στο zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x