Αφιερώματα

Α' Όμιλος: Παρουσίαση Τουρκίας

Παρά το γεγονός ότι τα Ευρωμπάσκετ δεν είναι το… φόρτε της η Τουρκία μπορεί να διεκδικήσει άνετα την είσοδο της τετράδα δεδομένης την περυσινής της εμφάνισης στο Μουντομπάσκετ ως διοργανώτρια, όπου κατετάγη δεύτερη. Το συγκρότημα της γειτονικής χώρας δίνει διαρκώς το παρών σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 1993 και έπειτα ωστόσο μόλις μία φορά έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο.

Παρά το γεγονός ότι τα Ευρωμπάσκετ δεν είναι το… φόρτε της η Τουρκία μπορεί να διεκδικήσει άνετα την είσοδο της τετράδα δεδομένης την περυσινής της εμφάνισης στο Μουντομπάσκετ ως διοργανώτρια, όπου κατετάγη δεύτερη. Το συγκρότημα της γειτονικής χώρας δίνει διαρκώς το παρών σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 1993 και έπειτα ωστόσο μόλις μία φορά έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Το 2001 –στο Ευρωμπάσκετ που φιλοξενήθηκε στην Τουρκία- έφτασε στον τελικό όμως δεν ήπιε… νερό αφού ηττήθηκε από την Γιουγκοσλαβία και αρκέστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Παρά τη στατιστική –που δεν είναι με το μέρος της- η ομάδα του Ενέ έχει και τους παίκτες, αλλά και την εμπειρία να πρωταγωνιστήσει στη Λιθουανία αν και ο όμιλος της είναι ίσως ο πιο δύσκολος της διοργάνωσης.

Συν: Η Τουρκία έχει τις παραστάσεις που απαιτούνται για ένα τέτοιο τουρνουά, αλλά και την ποιότητα των παικτών που πρωταγωνιστούν είτε στο ΝΒΑ είτε στο τουρκικό πρωτάθλημα και την Euroleague.

Πλην: Οι… αριθμοί που θέλουν να επιβεβαιώνονται. Η επιστήμη της στατιστικής δεν πολυαγαπά τους Τούρκους καθώς δείχνουν να απορυθμίζονται μακριά από την έδρα τους. Πλήγμα αποτελεί και η απουσία του Σεμίχ Ερντέν καθώς ο σέντερ των Καβαλίερς δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και δεν θα δώσει το παρών.

Αστέρι: Ο Χέντο κι αν εγέρασε… είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας του. Ο Τούρκογλου έκανε μία μέτρια χρονιά στο ΝΒΑ με Φοίνιξ και Ορλάντο αυτό ωστόσο δεν επιτρέπει στους αντιπάλους να εφησυχάζουν καθώς στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει μεγάλη ζημία. Από κοντά φυσικά και ο Ερσάν Ιλιασόβα που θυμόμαστε καλά καθώς αποτέλεσε… δήμιο της Εθνικής στο περυσινό μεταξύ τους παιχνίδι πετυχαίνοντας 26 πόντους με 6/6 τρίποντα!

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα

Σεντ Ακιόλ-Γκαρντ-1.98μ.-24-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Σινάν Γκιουλέρ- Γκαρντ-1.92μ.-28-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ομέρ Ονάν-Γκαρντ-1.91μ.-33-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Ερσάν Ιλιασόβα-Πάουερ Φόργουορντ-2.08μ.-24-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Κερέμ Τουντσερί-Πλέι Μέικερ-1.94μ.-32-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ογκούζ Σαβάς-Σέντερ-2.11μ.-25-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Ομέρ Ασίκ-Σέντερ-2.14μ.-25-Σικάγο Μπουλς (ΝΒΑ)
Εντέρ Αρσλάν-Πλέι Μέικερ-1.90μ.-28-Γαλατασαράι (Τουρκία)
Ενές Καντέρ-Σέντερ-2.08μ.-19-Γιούτα Τζαζ (ΝΒΑ)
Χέντο Τούρκογλου-Φόργουορντ-2.08μ.-32-Ορλάντο Μάτζικ (ΝΒΑ)
Εμίς Πρέλντζιτς-Φόργουορντ-2.05μ.-24-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Ιζέτ Τουρκιλμάζ-Πάουερ Φόργουορντ-2.14μ.-21-Μπάνβιτ (Τουρκία)

Προπονητής: Ορχούν Ενέ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x