Αφιερώματα

Α' Όμιλος: Παρουσίαση Μεγάλης Βρετανίας

Η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο άλλαξε το μπασκετικό χάρτη της Μεγάλης Βρετανίας την τελευταία επταετία καθώς οι διοργανωτές επιθυμούν οι εκπρόσωποι τους να είναι ανταγωνιστικοί σε όλα τα αθλήματα. Αυτό φάνηκε τόσο με τη συμμετοχή των Βρετανών στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009, έστω και αν ολοκλήρωσαν το τουρνουά χωρίς νίκη, όσο και από την πρόκρισή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας.

Η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο άλλαξε το μπασκετικό χάρτη της Μεγάλης Βρετανίας την τελευταία επταετία καθώς οι διοργανωτές επιθυμούν οι εκπρόσωποι τους να είναι ανταγωνιστικοί σε όλα τα αθλήματα. Αυτό φάνηκε τόσο με τη συμμετοχή των Βρετανών στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009, έστω και αν ολοκλήρωσαν το τουρνουά χωρίς νίκη, όσο και από την πρόκρισή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Η ομάδα του Κρις Φιντς τον Αύγουστο του 2010 κατάφερε να τερματίσει πρώτη στο β΄ όμιλο των προκριματικών πάνω από Π.Γ.Δ.Μ., Ουκρανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Ουγγαρία και να πάρει απευθείας το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ του 2011.

Συν: Οι Βρετανοί δεν έχουν παράδοση στο μπάσκετ που σημαίνει πως δεν υπάρχει και απαίτηση από το κοινό τους άρα και επιπρόσθετο άγχος. Αυτές αποτελούν ιδανικές συνθήκες ώστε η Μεγάλη Βρετανία να κάνει το κάτι παραπάνω ενόψει των Ολυμπιακών του 2012 στο Λονδίνο.

Πλην: Η απειρία της ομάδας και το γεγονός ότι συμμετέχει σε ένα όμιλο με τρεις δυνάμεις του αθλήματος (Ισπανία, Λιθουανία, Τουρκία), δεν της επιτρέπει και πολλά παρά μόνο να ελπίζει στο… θαύμα της τρίτης θέσης.

Αστέρι: Φυσικά ο Λουόλ Ντενγκ. Ο παίκτης των Μπούλς έρχεται από μία πολύ καλή χρονιά στο ΝΒΑ, στην οποία όχι μόνο αποτέλεσε μαζί με τους Ρόουζ και Μπούζερ την αιχμή του δόρατός στην επίθεση, αλλά βελτίωσε κατά πολύ και το σουτ του από την περιφέρεια.

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα
Αντεγκμπόγιε-Πλέι Μέικερ-1.98μ.-24-Μποναβεντούρε (NCAA)
Άντριου Λόρενς-Πλέι Μέικερ-1.86μ.-21-Τσάρλεστον (NCAA)
Μάικ Λένζλι-Πλέι Μέικερ-1.89μ.-30-Νίμπουργκ (Τσεχία)
Άντριου Σάλιβαν-Φόργουορντ-2.03μ.31-Μέρσι Τάιγκερς (Μεγάλη Βρετανία)
Λουόλ Ντενγκ-Φόργουορντ-2.06μ.-26-Σικάγο Μπούλς (ΝΒΑ)
Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ-Σέντερ-2.09μ.-31-Σαραγόσα (Ισπανία)
Τζόελ Φρίλαντ-Πάουερ Φόργουορντ-2.08μ.-24-Ουνικάχα (Ισπανία)
Νέιτ Ρέινκινγκ-Γκαρντ-1.83μ.-38-Μέρσι Τάιγκερς (Μεγάλη Βρετανία)
Έρικ Μποάτενγκ-Σέντερ-2.08μ.-26-Όστιν Τόρος (NBDL)
Ντεβόν Βαν Όουστρουμ-Πλέι Μέικερ-2.00μ.-18-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)
Νταν Κλαρκ-Σέντερ-2.10μ.-23-Εστουδιάντες (Ισπανία)
Κάιλ Τζόνσον-Γκαρντ-1.96μ.-23-Λονγκ Άιλαντ Γιουνιβέρσιτι (Η.Π.Α.)

Προπονητής: Κρις Φιντς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x