Αφιερώματα

Γ' Όμιλος: Παρουσίαση Βοσνίας

Η Βοσνία θα παρακολουθούσε το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας από την τηλεόραση. Ας όψεται όμως η απόφαση της FIBA Europe για την αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων από 16 σε 24, που την ευνόησε και της χάρισε ένα εισιτήριο για τα τελικά.

Η Βοσνία θα παρακολουθούσε το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας από την τηλεόραση. Ας όψεται όμως η απόφαση της FIBA Europe για την αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων από 16 σε 24, που την ευνόησε και της χάρισε ένα εισιτήριο για τα τελικά. Η πορεία της στα προημιτελικά και πριν μπει από το «παράθυρο» στην τελική φάση ήταν απογοητευτική, καθώς τερμάτισε μόλις τέταρτη μεταξύ πέντε ομάδων, πίσω από Μεγάλη Βρετανία, ΠΓΔΜ και Ουκρανία, με πέντε ήττες σε οκτώ ματς. Η εικόνα της, πάντως, στα φιλικά αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία και κάτι καλύτερο από τη 15η θέση που καταλάμβανε διαρκώς από το 1997 μέχρι το 2005, προτού απουσιάσει από τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

Συν: Ο κορμός της ομάδας σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια αποτελείται από παίκτες που έχουν εμπειρία σε υψηλό επίπεδο. Έτσι έχουν και περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας διοργάνωσης που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πλην: Η εθνική Βοσνίας δεν δείχνει να διαθέτει το απαιτούμενο βάθος. Πέραν 4-5 παικτών που είναι ικανοί να σταθούν επάξια σε ένα Ευρωμπάσκετ, οι υπόλοιποι ρίχνουν την ποιοτική στάθμη της ομάδας, αφού είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Και σε μία διοργάνωση, όπου κάθε ομάδα θα δώσει μίνιμουμ πέντε και μάξιμουμ έντεκα αγώνες, η βοήθεια από τον πάγκο θα χρειαστεί.

Αστέρι: Δίχως αμφιβολία, ο Μίρζα Τελέτοβιτς είναι ο ηγέτης της ομάδας. Η επιστροφή του στην εθνική Βοσνίας είναι ο βασικότερος λόγος αισιοδοξίας για το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ. Ο φόργουορντ της Κάχα Λαμποράλ είναι από τους κορυφαίους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων και μεγάλο του όπλο είναι το φαρμακερό του σουτ. Η απόδοσή του θα είναι βαρόμετρο.

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα

Αλεξέι Νέσοβιτς-Γκαρντ-1.89μ.-26-Μπουντούτσνοστ
Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς-Γκαρντ-1.96μ.-32-Μαρούσι
Χένρι Ντόμερκαντ-Γκαρντ-1.93μ.-31-Ούνιξ Καζάν
Νεμάνια Γκόρντιτς-Γκαρντ-1.92μ.-23-Λοτομάτικα Ρόμα
Νιχάντ Τζέντοβιτς-Γκαρντ.197μ.-21-Λοτομάτικα Ρόμα
Μίλαν Μιλόσεβιτς-Φόργουορντ-2.00μ.-26-Κεραυνός
Κέναν Μπαϊράμοβιτς-Φόργουορντ-2.06μ.-30-Λιέτουβος Ρίτας
Μπόζο Τζουράσοβιτς-Φόργουορντ-2.00μ.-24-Γκίσεν
Μίραλεμ Χαλίλοβιτς-Φόργουορντ-2.05μ.-20-ΚΚ Ζάγκρεμπ
Μίρζα Τελέτοβιτς-Φόργουορντ-2.06μ.-26-Κάχα Λαμποράλ
Έντιν Μπάβτσιτς-Σέντερ-2.10μ.-27-Άρης
Ερμίν Τζάζβιν-Σέντερ-2.09μ.-31-Ενέργκα Τσάρνι

Προπονητής: Σαμπίτ Χάτζιτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x