Stories

Σαν σήμερα γλίστρησε ο Τζέραρντ και ο τίτλος από τη Λίβερπουλ

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την γκέλα του Τζέραρντ απέναντι στην Τσέλσι.

27 Απριλίου του 2014-27 Απριλίου του 2024… Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την περίφημη γλίστρα του Τζέραρντ.

Η Λίβερπουλ είναι πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή στα πρωταθλήματα μετά το 1990. Έχοντας σερί έντεκα νικών και 16 ματς αήττητη, υποδέχεται τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και με «αέρα» πέντε βαθμών από τον δεύτερο την Τσέλσι στο «Άνφιλντ».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Στίβεν Τζέραρντ πανηγυρίζοντας τη νίκη με 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι φώναζε στους συμπαίκτες του «Δεν μπορεί το γαμ@@@νο να μας γλιστρήσει τώρα από τα χέρια». Τα λόγια του μπορούμε να πούμε ότι αποδείχθηκαν… προφητικά, αλλά όχι με τον επιθυμητό -για τον ίδιο- τρόπο.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Σακχό κάνει μία πάσα προς τον αρχηγό, ο οποίος πρώτα χάνει το κοντρόλ και εν συνεχεία την ισορροπία του και πέφτοντας βλέπει τον Ντεμπά Μπα να φεύγει… σφαίρα στην κόντρα.

«Στα αποδυτήρια κυριαρχούσε σιωπή. Κοιτάξτε, είπε ο Μπρένταν (σ.σ. Ρότζερς) απευθυνόμενος στους παίκτες του. Αν κάποιος αξίζει την προσπάθειά μας για να σωθεί είναι αυτός. Το δάχτυλό του έδειξε εμένα.

Ο αρχηγός σας χρειάζεται να του ξεπληρώσετε όλα όσα έχει δώσει. Ξέρετε πόσες φορές έβγαλε την ομάδα από χαοτικές και απίθανες καταστάσεις. Έτσι έγινε θρύλος γι' αυτό το κλαμπ. Είναι λοιπόν ώρα να του ξεπληρώσετε. Έχετε 45 λεπτά για να το κάνετε. Ύστερα, κοίταξε εμένα και μου είπε: Στίβι, ξέχασέ το. Συμβαίνει. Πάμε έξω να πάρουμε το ματς, μπορούμε να το κάνουμε
», αποκάλυψε κάποια χρόνια μετά ο Τζέραρντ.

«Κάθισα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ένιωσα τα δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό μου. Δεν είχα κλάψει για χρόνια, αλλά στον δρόμο για το σπίτι δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Αυτό που βίωνα με σκότωνε».

Οι Λονδρέζοι του Ζοσέ Μουρίνιο οχυρώθηκαν καλά πίσω, κράτησαν το «μηδέν» και με γκολ του Γουίλιαν λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα έγραψαν το 2-0. Η Μάντσεστερ Σίτι ξετύλιξε το «δώρο», κάνοντας το 2-0 και κατέκτησαν τον τίτλο. Οι «reds» παρέμειναν για άλλη μία φορά μακριά από τον τίτλο, έχοντας κατακτήσει τον τελευταίο το 2014. Εν τέλει η λύτρωση ήρθε το 2020.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x