Ειδήσεις

Δεν την άφησε να χαρεί…

Την χαρά της πρώτης και… τελευταίας νίκης της στο φετινό Ευρωμπάσκετ έκοψε η Γερμανία στη Λετονία. Στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων η παρέα του Νοβίτσκι επικράτησε απέναντί στους Λετονούς με σκορ 81-80. Ο αγώνας ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Γερμανία βρισκόταν ήδη στην επόμενη φάση (3η στον όμιλο), ενώ από την άλλη η Λετονία, ήθελε απλά να χαιρετήσει τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη.

Την χαρά της πρώτης και… τελευταίας νίκης της στο φετινό Ευρωμπάσκετ έκοψε η Γερμανία στη Λετονία. Στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων η παρέα του Νοβίτσκι επικράτησε απέναντί στους Λετονούς με σκορ 81-80.

Ο αγώνας ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Γερμανία βρισκόταν ήδη στην επόμενη φάση (3η στον όμιλο), ενώ από την άλλη η Λετονία, ήθελε απλά να χαιρετήσει τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη.

Το ματς:

Ο αγώνας ξεκίνησε και ήταν ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο του δευτερόλεπτο. Στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες είχαν έναν μόλις πόντο διαφορά, με τη Γερμανία να έχει αυτό το ισχνό προβάδισμα.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδες παρέμειναν χέρι- χέρι στο σκορ και στη λήξη της, το σκορ ήταν στο 33-33. Η τρίτη ήταν η καλύτερη περίοδος της Γερμανίας, αφού πέτυχε 23 πόντους έναντι 15 της Λετονίας με το σκορ στο 48-56.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Λετονία ξύπνησε και μέχρι το τέλος στρίμωξε την αντίπαλό της, έχοντας ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ. Τελικώς, όμως η παρέα του Νοβίτσκι δεν την άφησε να χαρεί, πήρε τη νίκη με έναν μόλις πόντο και πέρασε στην επόμενη φάση καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 33-33, 48-56, 80-81


Λετονία : Μέιερς 11, Μπερτάν 15, Φρειμάνις 13, Μπλουμ 2, Κούξιξ 27, Μπερτάν 5, Στρελνιέξ 2, Σελάκοβς 5

Γερμανία: Μπενζίνγκ 11, Χέρμπερ 2, Χάμαν 4, Σιούλτσε 6, Σάφαρτζικ 11, Σβέλχεμ 4, Πλειμπ 11, Κέιμαν 11, Στέιγκερ 8, Νοβίτσκι 11, Γιάγκλα 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x