Euro 2016

6ος όμιλος: Δεκάλεπτο «πάρτι» η Κροατία

Το «δώρο» που περίμενε η Ελλάδα από την αναμέτρηση Κροατία-Ισραήλ για τον 6ο προκριματικό όμιλο, δεν ήρθε ποτέ. Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και «πάγωσαν» το «Μάξιμιρ», οι Κροάτες μέσα σε ένα δεκάλεπτο κατάφεραν, με πρωταγωνιστική τον Εντουάρντο που σκόραρε δύο φορές, να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν στο τελικό 3-1. Ισόπαλες 1-1 Μάλτα και Γεωργία στο άλλο ματς του ομίλου.

Το «δώρο» που περίμενε η Ελλάδα από την αναμέτρηση Κροατία-Ισραήλ για τον 6ο προκριματικό όμιλο, δεν ήρθε ποτέ. Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και «πάγωσαν» το «Μάξιμιρ», οι Κροάτες μέσα σε ένα δεκάλεπτο κατάφεραν, με πρωταγωνιστική τον Εντουάρντο που σκόραρε δύο φορές, να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν στο τελικό 3-1.

Η ομάδα του Φερναντές στάθηκε καλά σε όλο το πρώτο μέρος και στο 44ο λεπτό του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Χέμεντ, αιφνιδιάζοντας τους Κροάτες. Το 0-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου αλλά με την έναρξη του δεύτερου όλα άλλαξαν. Ο τερματοφύλακας του Ισράλη, Αουάτ, είχε τραυματιστεί και αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Χαΐμοφ.

Στο 47ο λεπτό και ενώ ο αναπληρωματικός γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν είχε προλάβει καν να… ζεσταθεί ο Μόντριτς «χτύπησε». Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έκανε το 1-1 και έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση. Στο 51ο λεπτό ένα αντιαθλητικό φάουλ του Μπεν Χαίμ στον Εντουάρντο, είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του πρώτου.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα η Κροατία το εκμεταλλεύτηκε άμεσα. Σε διάστημα δύο λεπτών (55΄και 57΄) ο Εντουάρντο σκόραρε δύο φορές και «έγραψε» το 3-1 για τους Κροάτες. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα και έστειλε την ομάδα του Μπίλιτς στην κορυφή του έκτου ομίλου με 19 βαθμούς.



Μάλτα-Γεωργία 1-1

Μάλτα και Γεωργία γνώριζαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης ότι δεν έχουν πιθανότητες για πρόκριση. Στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο, μόνο αδιάφορες δεν παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κανκάβα άνοιξε με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα το σκορ για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχαν το "πάνω χέρι" στο ματς και συχνά-πυκνά... ενοχλούσαν τον Χογκ. Ωστόσο, η ομάδα της Μάλτας, δέκα λεπτά αργότερα, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 25ο λεπτό, ο Μιφσούντ, νίκησε τον Ρεβισβίλι και έκανε το 1-1. Οι 14 τελικές που έκαναν οι Γεωργιανοί δεν... έφεραν το γκολ που ήθελαν και έτσι το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι έγινε και στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Μάλτα.

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου:

Λετονία-Ελλάδα 1-1
(Κάουνα 19΄- Κ. Παπαδόπουλος 84΄)

Κροατία-Ισραήλ 3-1
(Μόντριτς 47΄, Εντουάρντο 55΄, 57΄-Χέμεντ 44΄)

Μάλτα-Γεωργία 1-1
(Μιφσούντ 25΄-Κανκάβα 15΄)

Η Βαθμολογία

Κροατία 19 (8)
ΕΛΛΑΔΑ 18 (8)
Ισραήλ 13 (9)
Γεωργία 10 (9)
Λετονία 8 (8)
Μάλτα 1 (8)

Επόμενη αγωνιστική (7/10)

Ελλάδα-Κροατία
Λετονία-Μάλτα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x