Ειδήσεις

Ώρα για δράση...

Η μετακόμιση από το Αλίτους στο Βίλνιους έγινε, οι παίκτες πήραν τις ανάσες τους και πλέον η Εθνική μετρά αντίστροφα για την έναρξη της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ και εν αρχή τον αγώνα της Πέμπτης με τη Σλοβενία (21:00).

Η μετακόμιση από το Αλίτους στο Βίλνιους έγινε, οι παίκτες πήραν τις ανάσες τους και πλέον η Εθνική μετρά αντίστροφα για την έναρξη της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ και εν αρχή τον αγώνα της Πέμπτης με τη Σλοβενία (21:00).

Αποστολή στο Βίλνιους, Χρήστος Ρομπόλης

Η ελληνική ομάδα συνάντησε βροχή, αρκετή ψύχρα κι άλλες δέκα αποστολές ομάδων (μοναδική εξαίρεση οι οικοδεσπότες) στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, από όπου φιλοδοξεί να είναι... περαστική. Όπερ σημαίνει να κάνει τις νίκες που απαιτούνται για να προκριθεί στην οκτάδα του Κάουνας και να μην πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής από το Βίλνιους.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε ξεκούραση για τους διεθνείς, καθώς προτιμήθηκε να τους δοθούν ανάσες μετά από ένα κουραστικό εξαήμερο με πέντε αγώνες και αρκετή πίεση. Πάντως οι περισσότεροι παίκτες αξιοποίησαν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους κάνοντας ασκήσεις φυσικής κατάστασης στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου. Το παρήγορο είναι πως ο Γιάννης Μπουρούσης αφήνει πίσω του τον πυρετό και θα είναι πανέτοιμος την Πέμπτη. Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Ζούρος και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ συνέχισαν τη μελέτη των προσεχών αντιπάλων, παρακολουθώντας όλα τα παιχνίδια τους για να προετοιμάσουν κατάλληλα τους διεθνείς.

Στη δεύτερη φάση η Ελλάδα θα έχει ενισχυμένη κερκίδα, καθώς ο αριθμός των «Πελαργών» αναμένεται να φτάσει τους 50-60.

Για σήμερα έχει οριστεί διπλή προπόνηση, το πρωί σε ένα βοηθητικό γήπεδο που προνόησε να «κλείσει» η Εθνική ομάδα, και το απόγευμα στο... επίσημο βοηθητικό γήπεδο της διοργάνωσης. Οι διεθνείς θα πατήσουν το παρκέ της «Siemens Arena», όπου θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης, το πρωί της Πέμπτης, καθώς την παραμονή αυτό θα χρησιμοποιείται για τις ομάδες που αγωνίζονται την Τετάρτη.

Η Τετάρτη, πάντως, περιλαμβάνει τρία σούπερ ματς στον πέμπτο όμιλο, όπου αναμένεται... σφαγή για τα τρία εισιτήρια πρόκρισης. Στις 15:30 η Ισπανία του Πάου Γκασόλ αναμετράται με τη Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι, στις 18:00 η Γαλλία του Τόνι Πάρκερ αντιμετωπίζει την Τουρκία του Χέντο Τούρκογλου και στις 21:00 η Λιθουανία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κοντράρεται με τη Σερβία του Μίλος Τεόντοσιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x