Ειδήσεις

«Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»

Ο Ζάζα Πατσούλια δεν έχει ανάγκη από... δημόσιες σχέσεις. Γι’ αυτό και οι ύμνοι του για την Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ-σε αποκλειστική συνέντευξη στο www.sport-fm.gr-αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία. «Η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο», τόνισε ο Γεωργιανός σέντερ των Ατλάντα Χοκς. Διαβάστε τι δήλωσε για τους Έλληνες παίκτες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο Ζάζα Πατσούλια δεν έχει ανάγκη από... δημόσιες σχέσεις.

Γι’ αυτό και οι ύμνοι του για την Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ-σε αποκλειστική συνέντευξη στο www.sport-fm.gr-αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία. «Η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και αποτελεί πλέον παραδοσιακή δύναμη στο μπάσκετ», τόνισε ο Γεωργιανός σέντερ των Ατλάντα Χοκς, που αγωνίζεται εδώ και οκτώ χρόνια στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά, ο Ζάζα Πατσούλια μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη από το Βίλνιους για:

-την παρουσία της Γεωργίας στη δωδεκάδα του Ευρωμπάσκετ: «Όλοι είναι έκπληκτοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας. Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι. Είχαμε προσπαθήσει πολλές φορές χωρίς επιτυχία, αλλά επιτέλους τα καταφέραμε. Ήρθαμε στη Λιθουανία για να ζήσουμε την εμπειρία της συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ, αλλά να που φτάσαμε ως εδώ. Για τις υπόλοιπες ομάδες που είναι τώρα στο Βίλνιους είναι φυσιολογικό, όχι για μας. Απολαμβάνουμε τη στιγμή».

-τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του στα προημιτελικά: «Αυτό που με έχει διδάξει η εμπειρία μου είναι πως σε αυτό το επίπεδο κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη. Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά είναι εφικτό».

-το ρόλο του στην ομάδα και τον τραυματισμό του: «Προσπαθώ να βοηθώ με όποιον τρόπο μπορώ χρησιμοποιώντας και την εμπειρία μου. Οι συμπαίκτες μου έχουν ωριμάσει πολύ με την πάροδο των ετών, είναι επαγγελματίες πια. Πραγματικά χαίρομαι να παίζω μαζί τους. Στο μπάσκετ δεν μπορεί να κερδίσει ένας παίκτης μόνος του τον αντίπαλο. Είναι ομαδικό το άθλημα και αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία για το μπάσκετ. Δυστυχώς ήρθε αυτός ο τραυματισμός και τώρα δεν θα μπορέσω να τους βοηθήσω σε αυτή τη φάση».

-την Εθνική ομάδα της Ελλάδας: «Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη. Η χώρα σας έχει πολύ μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ κι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω πώς συνέβη και η Ελλάδα έχασε από τα Σκόπια στον πρώτο γύρο. Πάντως πιστεύω πως είναι φαβορί για να περάσει στα προημιτελικά. Υπάρχουν άλλα τρία ματς ακόμη».

-τους παίκτες που γνωρίζει: «Ξέρω τον Κουφό από το ΝΒΑ και τον Φώτση. Έμεινα έκπληκτος το 2006, όταν η Ελλάδα κέρδισε τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ. Είχατε κι έχετε ακόμη εξαιρετική ομάδα κι εξαιρετικούς παίκτες. Το μυστικό για το ελληνικό μπάσκετ είναι πως η εθνική σας ομάδα είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο και παίζει πολύ καλά μαζί. Τα αποτελέσματα δεν λένε ψέματα τόσα χρόνια, γι’ αυτό και η Ελλάδα είναι πάντα μεταξύ των φαβορί, σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει. Γενικά η χώρα σας κάνει εξαιρετική δουλειά στο μπάσκετ και για το λόγο αυτό είναι πλέον μία παραδοσιακή δύναμη».

-το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα: «Αν με καλέσετε να έρθω, θα το κάνω (γέλια). Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Δείτε και την ιστορία. Ποιοι παίκτες έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα, ποιοι προπονητές έχουν εργαστεί εκεί και ποιες επιτυχίες έχουν σημειώσει. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι πρόκληση να παίξεις σε τέτοιες ομάδες, με αυτούς τους σπουδαίους συμπαίκτες και αυτούς τους μεγάλους προπονητές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x