sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέντε «λαυράκια» των ευρωπαϊκών γηπέδων

Με τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 19 να ολοκληρώνεται χθες, το επίσημο σάιτ της UEFA επέλεξε τους 5 παίκτες που ξεχώρισαν μέχρι τώρα. Το sportfm.gr σας τους συστήνει...

Καλοκαίρι, εκτός από προετοιμασία, μεταγραφές και φιλικά παιχνίδια, σημαίνει και διοργανώσεις μικρών εθνικών, με τους σκάουτερς να τσεκάρουν στα μπλοκάκια τους νέους και φερέλπιδες παίκτες.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 εξελίσσεται αυτές τις μέρες στη Γερμανία, εκεί όπου βρίσκονται κάποιοι παίκτες που θα … ξεσηκώσουν την ποδοσφαιρική Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. To sportfm.gr σας παρουσιάζεται 5 μελλοντικά αστέρια, όπως ακριβώς τα ανέδειξε η UEFA.


Ζαν-Κεβέν Ογκουστέν, Γαλλία

inner

Εκ των πιο ταλαντούχων παικτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα γήπεδα της Γερμανίας. «Καθαρόαιμος» φορ, με εξαιρετικές κινήσεις και πολύ καλή τεχνική, ο 19χρονος σκόραρε και στα τρία παιχνίδια των «τρικολόρ» για τους ομίλους. Ανήκει στο δυναμικό της Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στις 8/4/2015, κόντρα στη Σέντ Ετιέν για το Κύπελλο Γαλλίας. Πέρυσι αγωνίστηκε με τους Παριζιάνους τόσο στο Σαμπιονά όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ και πολύ πιθανόν να πάρει περισσότερες ευκαιρίες φέτος στην Παρί των τόσων ακριβοπληρωμένων σταρ.

Ντομινίκ Σολάνκε, Αγγλία

inner

Ο νεαρός στράικερ σκόραρε στα δυο πρώτα παιχνίδια της Αγγλίας (με Γαλλία και Ολλανδία), συμβάλλοντας έτσι ιδιαίτερα στην πρόκριση της στην επόμενη φάση. Ο νεαρός φορ, παρότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με τη φανέλα της Τσέλσι (στην οποία βρίσκεται από μικρός), είχε ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις και τα τέρματα του στο UEFA Youth League, δηλαδή το Τσάμπιονς Λιγκ των νέων, εκεί που οι Λονδρέζοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές δυο χρόνια πριν. Η περσινή σεζόν βρήκε τον Σολάνκε δανεικό στη Φίτεσε, όπου μέτρησε 25 εμφανίσεις και 7 γκολ.

Tσάβερ Σλάγκερ, Αυστρία

inner

Βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα της Αυστρίας, αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και έχει πέτυχε και ένα τέρμα στο φετινό τουρνουά, κόντρα στην Ιταλία (1-1). Εκτός από το… χαρακτηριστικό ξανθό μαλλί του (που φέρνει λίγο σε Μόντριτς), ο 18χρονος είναι ο «εγκέφαλος» στο παιχνίδι των Αυστριακών, ενώ διαθέτει και πολύ καλή ταχύτητα, αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις. Μόλις πριν δυο μήνες περίπου, και συγκεκριμένα στις 10 Μαίου, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη Σάλτσμπουργκ απέναντι στην Γκρόντινγκ για την αυστριακή Μπουντεσλίγκα.

Άλεξ Μέρετ, Ιταλία

inner

Προέρχεται από τις ακαδημίες της Ουντινέζε, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε για πρώτη φορά στις 2/12/2015 για το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Αταλάντα. Ο νεαρός γκολκίπερ βρίσκεται από φέτος στο δυναμικό της Σπαλ, ομάδας της Serie B και αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα της μικρής ομάδας των «ατζούρι», οι οποίοι περάσαν - ως αήττητοι μάλιστα τον όμιλο τους. Άλλη μια απόδειξη πως συνεχίζεται η παράδοση που έχουν ο Ιταλοί στη θέση του γκολκίπερ.

Στέφεν Μπέργκβαϊν, Ολλανδία

inner

O νεαρότερος παίκτης της εν λόγω λίστας (γεννηθείς στις 8/10/1997), χωρίς ωστόσο να υπολείπεται σε τίποτα από τους προαναφερθέντες παίκτες. Εντυπωσίασε στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων με την Κροατία, όπου πέτυχε και δυο τέρματα, και αναμένεται στα επόμενα χρόνια να αποτελέσει από τα πιο «καυτά» δεξιά εξτρέμ στην Ευρώπη. Με τη φανέλα της PSV έχει μετρήσει μέχρι στιγμής 6 συνολικά συμμετοχές, αν και ουσιαστικά αγωνίζεται στην Γιονκ PSV, την δεύτερη ομάδα της Αιντχόφεν.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x